Sillysvepet: Andre Ayew klar för West Ham

Sillysvepet: Andre Ayew klar för West Ham

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EXTRA UPPDATERING (23:00)

Officiellt: Ayew skriver på för West Ham
Sent under måndagskvällen presenterade Londonklubben Ghanas landslagsman. Klubbens ägare David Gold var snabb med att twittra ut nyheten.

KVÄLLENS UPPGIFTER (22:10)

Belgisk anfallare till Porto
Laurent Depoitre är klar för den portugisiska klubben. 27-åringen ansluter från Gent och har skrivit under ett fyraårskontrakt. Mattila lämnar Fulham
Finländaren Sakari Mattila har haft svårt att ta en plats i laget och nu bryter Fulham hans kontrakt enligt en överenskommelse.
(Fulham FC)

Che Adams klar för Birmingham
The Blues har signat Sheffield Uniteds offensiva mittfältare för en hemlig summa. Adams har skrivit under ett treårskontrakt med Championship-laget.
(Birmingham City)

Mike Phelan leder Hull
Ännu har The Tigers inte fått någon ny tränare på plats. Så Mike Phelan får ta över rollen i jakten på en ersättare. "Caretakern" kommer ha huvudansvaret i helgens ligapremiär mot Leicester.
(Hull City)

Pogba fotad och klar?
Det har varit mycket rapporter om Paul Pogba under dagen. Han är i Manchester och under kvällen dök följande bild upp.
EFTERMIDDAGENS UPPDATERING (15:30) 

Serie A för Samir Nasri?
Fransmannen ingår inte i Guardiolas planer och flyttrykten har funnits en tid. Nu menar Sky Sports att Manchester City kommer att lyssna på intressenter som är villiga att lägga drygt 20 miljoner euro. Italienska trion Milan, Inter och Roma är tre klubbar som funderar på en värvning.
(Sky Sports)

”Claesson nära flytt till Prag”
Borås Tidning rapporterar att mittfältaren kan hamna i Slavia Prag. ”Vi för viss dialog”, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och avslutar ”ingenting är klart”.
(Borås Tidning

Chievo kan värva Mario Balotelli
Chievo Verones president Luca Campedelli diskuterar med spelarens agent Mino Raiola. Samtalen är redan långt gångna menar media i Italien.
(Football Italia

Juventus sugna på Matuidi
Turin-klubben har tappat Paul Pogba och behöver nyförvärv. Man siktar nu in sig på PSG-mittfältaren Blaise Matuidi, som man vill köpa för omkring 20 miljoner euro. Paris väntas vilja ha minst 30. Även Zenit-spelaren Axel Witsel är aktuell.
(Tuttosport)

Real Betis vill låna Stambouli
PSG-mittfältaren är på väg bort och nu försöker spanska Real Betis locka över honom. De ska ha erbjudit Paris ett lånekontrakt med utköpsklausul.
(L’Equipe

Officiellt: Masuaku till West Ham
Nu är det klart att franske vänsterbacken Arthur Masuaku lämnar Olympiakos för London-klubben West Ham.
 
Paul Pogba har landat!
Massiv mediabevakning när Paul Pogba landar i Manchester inför sin läkarundersökning med United.
Enzo Zidane till Middlesbrough?
Tränaren Aitor Karanka vill försöka locka över Zinedine Zidanes son till Premier League på ett lånekontrakt. Enzo har just gjort sin debut med A-laget men Real Madrid sägs vara öppna för förslaget.
(El Confidencial

Hög prislapp på Nyman
Norrköpings Christoffer Nyman har ryktats vara på väg till Frankrike, Belgien och England, men spelaren är fortfarande kvar. IFK Norrköping påstås ha sagt nej till fyra miljoner kronor – man vill ha drygt det dubbla.
(FotbollDirekt

Lucas Hernandez förlänger med Atlético
Försvararen får en ny utköpsklausul och högre lön i utbyte mot signaturen. 
(Atlético på SF

***

EXTRA UPPDATERING (12:00)

Officiellt: Mancini lämnar Inter
Nu är det officiellt, Roberto Mancinis tid i Inter är över. Klubben meddelar på sin hemsida att det är ett ”gemensamt beslut”. Tidigare i dag skrev Gianluca Di Marzio att det blir tidigare Ajax-tränaren Frank de Boer som tar över.
(Inter)

Officiellt: Pa Amat Dibba klar för Hammarby
GIF Sundsvall-spelaren flyttar till Hammarby och har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Han gör sin första träning med Hammarby redan under måndagen.
(Hammarby Fotboll

***

MORGONENS UPPGIFTER (08:30)
 
Benteke hoppas kunna lämna Liverpool
Liverpools anfallare hoppas kunna lämna Liverpool under transferfönstret, men ännu har det inte kommit några bud på anfallaren, rapporterar 25-åringens agent. Samtidigt rapporteras det om att Besiktas är intresserade av att köpa eller låna anfallaren.
(Guardian och Daily Express)

Mancini lämnar Inter – Frank de Boer tar över
Enligt italienska tidningar så lämnar Roberto Mancini Inter strax innan säsongsstart. Ersättare blir Frank de Boer som lämnade Ajax i våras när laget inte vann den holländska titeln.
(Gianluca Di Marzio)
 
Southampton vill ha Gabbiadini
Napolis anfallare Manolo Gabbiadini finns på Southamptons radar och den engelska klubben ska ha kontaktat Napoli om 24-åringen.
(Hitc sport)
 
Nu ska Lukakus framtid avgöras
Evertons anfallares agent Mino Raiola har garanterat varit upptagen med Pogbas övergång, men nu ska han träffa Everton för att diskutera Romelu Lukakus framtid. Samtidigt uppger Liverpool Echo att klubben är sur på Chelsea som ryktas vilja ha 23-åringen, men som inte lagt något formellt bud.
(Daily Express och Liverpool Echo)

West Ham nära duo
Hammers har jagat anfallare och vänsterback och nu verkar affärer nära. Swanseas anfallare Andre Ayew och Olympiakos vänsterback Arthur Masuaku kan hamna i London och Premier League.
(Talksport)
 
Tottenhams affär med Marseille snart klar?
För ett antal veckor sedan skrev vi om att Tottenham och Marseille var nära en affär där Georges-Kevin N'Koudou skulle komma till London och Clinton Njie skulle lånas ut till Marseille. Nu ska affären slutligen vara klar.
(Hitc sport)

City-duo fick inte åka till Göteborg
Wilfried Bony och Eliaquim Mangala fick inte åka med Manchester City till Göteborg och matchen mot Arsenal. Nu skriver lokal press att duon kan få lämna klubben.
(Manchester Evening News)
 
Milan-bud på Real Madrids mittfältare
Spanska AS uppger att Serie A-klubben har ett bud redo för att försöka värva Real Madrids mittfältare Isco. Arsenal har tidigare visat intresse för 22-åringen.
(AS)

MLS nästa för Henok Goitom
SportExpressen avslöjar att den förre AIK-anfallaren är nära en flytt till MLS. San José Earthquakes ska vara intresserade och ett kontrakt kan vara klart inom kort.
(SportExpressen)
 
******
Söndagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-08-08 23:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans