Sillysvepet: Hammers Roberto till Spanien – Moses överens med Inter

Sillysvepet: Hammers Roberto till Spanien – Moses överens med Inter

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER 21:15

Spanien nästa för Hammers Roberto
West Ham lånar ut keepern Roberto resten av säsongen till Alaves i Spanien.
(West Hams officiella hemsida)

Sanchez ny sportchef i Valencia
Under måndagen blev det klart att den gamle burväktaren Sánchez tar över rollen som sportchef.
(Valenicas officiella hemsida)

Paulinho utan kontrakt
Tidigare Häcken-anfallaren Paulinho bryter sitt kontrakt med israeliska Hapoel Beer Sheva. Detta utan att ha spelat en enda minut med klubben.
(GT)
 
Moses överens med Inter
Victor Moses ser ut att byta Fenerbahce mot Inter och därmed återförenas med Antonio Conte. Det handlar om ett lån från Chelsea, som han egentligen tillhör.
(Sky Italia)
 
”Wolves värvar i Grekland”
Wolverhampton är nära att få till en övergång för Olympiakos ytter Daniel Podence. Portugisens pris ser ut att hamna kring 25 miljoner euro.
(Telegraph)
 
Bentaleb nära Newcastle
Nabil Bentaleb har inte fått någon speltid i Schalke 04 och ser nu ut att vara på väg att bli utlånad till Premier League-klubben.
(The Cronicle)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

”Brorsson lämnar MFF”
Enligt SportExpressen återstår endast detaljer innan Franz Brorsson är klar för danska Esbjerg. Det ska handla om en utlåning och han genomför sin läkarundersökning idag.
(
SportExpressen)

“PSG storsatsar på Koulibaly”
Paris ska vara villiga att erbjuda Napoli-backen 12 miljon euro/år i lön om han väljer PSG som nästa klubb. En summa som ska vara för hög för Manchester United, som Napoli-försvararen tidigare knutits samman med.
(
Daily Mail och RMC Sport

Timo Werner vill till Liverpool
Liverpool-managern Jürgen Klopp vill locka över den 23-årige Leipzig-stärnan till England och Timo Werner är sugen på en flytt.  En värvning ska du kunna bli av till sommaren.
(
Bild)

Spurs plockar in Jovic?
Efter Harry Kanes skada omges Tottenham av rykten om nya anfallare. Nu tror engelsk media att Mourinho har siktat in sig på Real Madrids Luka Jovic som ersättare.
(
Daily Star

Officiellt: Figueroa klar för Helsingborg

Officiellt: Peterson tillbaka till Holland
Det har inte blivit mycket speltid i Swansea och Kristoffer Peterson kommer därför att lånas ut till FC Utrecht i den holländska ligan.
Blomberg och Näslund tränar med AIK
Johan Blomberg spelade i AIK 2105-17. Hugo Näslund, 22 år, kommer närmast från Täby FK. Båda kommer att träna med AIK den här veckan.
(
AIK Fotboll)

Espanyol värvar Cabrera
La Liga-jumbon Espanyol meddelar att man köper loss Leandro Cabrera från Getafe. Utköpsklausulen ligger på nio miljoner euro.
(
Espanyol)

***

EXTRA UPPDATERING (10:45)

Sebastian Eriksson på väg till Genoa
IFK Göteborgs mittfältare Sebastian Eriksson är på väg att lämna klubben. Serie A-klubben Genoa vill värva 30-åringen och enligt uppgifter har han lämnat Göteborg för att slutföra affären. 

Ryktet om att Sebastian Erikssons var på väg bort från IFK Göteborg dök först upp i Alltid Blåvitts forum på SvenskaFans.
(Göteborgs-Posten)

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Intresse för Sebastian Andersson
Valencia och Zenit visar intresse för Sebastian Andersson i Union Berlin. Anfallaren har ett kontrakt som går ut till sommaren, men förlängs automatiskt med ett år om klubben klarar sig kvar i Bundesliga. Anfallaren uppges själv mest intresserad av en övergång till England.
(Fussballeck)
 
”PSG öppnar dörren för Cavani”
Sportchef Leonardo erkänner att Edinson Cavani vill lämna. Han lovar även att man ska lyssna på uruguayanen om rätt bud kommer. Atléticos nuvarande bud räcker inte.
(L’Equipe
 
Bruno Fernandes meddelar att han vill lämna
Det har gått grus i maskineriet mellan Sporting och Manchester United när det kommer till förhandlingarna om Bruno Fernandes. Nu ska mittfältaren själv ha meddelat klubben att han vill lämna.
(Sky Sports)
 
Kurzawa överens med Arsenal
PSG:s vänsterback Layvin Kurzawa är överens med Arsenal om ett kontrakt och kommer flytt till London till sommaren när han nuvarande avtal går ut.
(France Football)
 
… som vill låna Boateng i väntan på Upamecano
Arsenal vill låna Bayern Münchens Jerome Boateng för att förstärka backlinjen. 31-åringen skulle vara en tillfällig lösning tills klubben kan köpa Leipzigs Dayot Upamecano till sommaren.
(Star)
 
Helsingborg presenterar Figueroa?
Erik Figueroa med förflutet i bland annat BP, Hammarby och Sirius är nära Helsingborg. 29-åringen återvänder till Sverige efter ett år i Chile och Unión La Calera.
(FotbollDirekt)
 
Inter vill göra klart med trio
Klubbens VD Marotta säger att Inter vill värva trion Christian Eriksen (Tottenham), Olivier Giroud (Chelsea) och Victor Moses (Chelsea – på lån hos Fenerbahce).
(Sky Sports)
 
… och vill ha Luka Modric
Inter är ute efter många spelare och även Real Madrids Luka Modric finns på den italienska klubbens radar. Den kroatiska mittfältaren har ett kontrakt till och med sommaren 2021.
(Sport)
 
Slimani ett alternativ för Spurs?
Leicesters rutinerade anfallare Islam Slimani är utlånad till Monaco. 31-åringen kan nu vara ett alternativ för Tottenham, som söker offensiv förstärkning.
(Telegraph)
 
”Det är inte dags att lämna än”
Eftertraktade mittfältaren, 20-årige Boubakary Soumaré (Real Madrid, Chelsea, Manchester U), är smickrad över uppmärksamheten. Han berättar även att han pratat med Lilles ledning och meddelat att han inte vill lämna klubben redan under januari.
(L’Equipe, pappersuppplagan)
 
Reinier Jesus 18 år – då går affären i lås
Vi har tidigare skrivit om Real Madrids intresse för Flamengos talang Reinier Jesus. Nu har mittfältare fyllt 18 år och då förväntas övergången till Madrid gå i lås.
(AS)
 
******
Söndagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-20 21:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans