Sillysvepet: Messi stannar i Barça till 2021

Sillysvepet: Messi stannar i Barça till 2021

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Spanskt och engelskt intresse för Andersson
Union Berlins svensk Sebastian Andersson är på väg bort från klubben. Brighton och Valencia uppges hetast på att värva anfallaren men även Villarreal och Celtic verkar intresserade. Prislappen uppges vara runt 60 miljoner.
(Sportexpressen)

Pedro på Sarris önskelista
Chelseas spanjor har ett utgående kontrakt med London-klubben. Juventus uppges bli nästa destination för 32-åringen som är en av tränare Sarris favoritspelare.
(Corriere dello Sport)

Ishak har flera erbjudanden
Mikael Ishak lär lämna Nürnberg efter säsongen. Till bild säger att att det finns "flera alternativ" att ta ställning till, men att han först vill avsluta säsongen.
(Bild)

"AIK nära lösning med Asani"
Yttern lånades bara in till slutet av juni. Nu ska AIK vara nära att få till en förlängning med Jasir Asanis klubb KF Partizani.
(Fotboll Sthlm)

Larsson flyttar från Grekland till Cypern?

Kontarkat med Aris är på väg att gå ut och nu sägs Daniel Larsson vara nära en flytt till Cypern och Apollon Limassol.
(Fotbollskanalen)

Lazio-spelare intresserar PSG
Sportchef Leonardo fortsätter att jobba i Italien. Efter Icardi har Paris nu ställt in siktet på Lazio-duon Adam Marusic och Sergej Milinkovic-Savic.
(L'Equipe)

... som lägger in en stöt för att värva Camavinga?
Igår skrev i om att Real Madrid vill värva Camavinga, men också att Rennes inte vill  sälja. Fransk media uppger att PSG är redo att lägga ett bud på den unge mittfältaren.
(Le 10 Sport)

Officiellt: Ighalo stannar i Manchester United 
Anfallarens kontrakt gäller nu till sista januari 2021.
(Man United på SF

United leder jakten på Havertz & Sancho
Som vi rapporterade igår kväll är United på jakt efter Dortmunds Jadon Sancho. Enligt The Sun ligger klubben bäst till att lyckas med en värvning av talangen. Även Leverkusens Kai Havertz kan hamna i United. Ett första bud på 50 miljoner pund ska vara på väg till Tyskland från norra England.
(The Sun)

Inter vill behålla Sanchez
Inter vill förlänga lånet av Alexis Sanchez. Först över sommaren, sedan vill man utvärdera Manchester United-lånet.
(Sky Sports)

"Semedo har valt City"
Barcelona-spelaren vill hellre till Man City än Inter eller Juventus. Återstår för PL-klubben att betala prislappen på 40 miljoner euro, eller få till en bytesdeal. Förhandlingar pågår.
(Sport)

... och Miranda kan fortsätta hos Schalke 04
Tyskarna är nöjda med Barcelona-lånet och vill behålla honom. Frågan är om katalanerna går med på det eller om man vill använda honom i någon bytesaffär under sommaren.
(Sport)

Flera bud på Osimhen
Arsenal, Liverpool och Tottenham har visat intresse för anfallaren. Flera bud ska ha inkomit, men Lilles ägare Gerard Lopez säljer inte för under 80 miljoner euro, tror...
(Daily Mail)

Osäker framtid för Tankovic
Hammarby-spelaren sitter på ett utgående kontrakt och vet inte om han stannar eller lämnar i sommar. "Jag har inte uteslutit något alls", säger han till SVT.
(SVT)

Möte mellan Rangnick och Milan i veckan
De kommande dagarna blir avgörande för om Rangnick kan komma överens med Milan om att ta plats på Serie A-klubens bänk.
(Sky Sports Italia)

Zidane i kontakt med Pogbas agent
Stanna i England, Juventus eller Real Madrid? Fransk media menar nu att Zidane tagit kontakt med Mino Raiola för att få till en flytt till den spanska huvudstaden.
(Le 10 Sport)

Marseille jagar M'Baye Niang
Anfallaren pratar själv positivt om en flytt, men lyckas Marseille övertyga Rennes som inte är sugna på att sälja? I bakgrunden lurar även Tottenham, skriver...
(L'Equipe)

Luiz förlänger med Arsenal?
Flyttryktena har omgivit försvararen, men David Luiz uppges vilja fortsätta i Arsenal trots att han sitter på ett utgående kontrakt. 
(Sky Sports)

Messi stannar i Barça till 2021
Leo Messi väljer att inte aktivera en klausul i sitt kontrakt som skulle ge honom rätt att lämna Barcelona den här sommaren. Han fortsätter därmed i Barça till i alla fall 2021, när hans nuvarande kontrakt går ut.
(AS)

*******
Söndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-01 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans