Sillysvepet: Flytten närmar sig för Kai Havertz

Sillysvepet: Flytten närmar sig för Kai Havertz

Vi har samlat de senaste nyheterna och ryktena som florerar kring sommarens övergångsfönster. Här är vad måndagen har att bjuda på.

Bellingham klar för Dortmund
Under måndagen presenterades den 17-årige engelsmannen av Borussia Dortmund. Han kommer senast från spel i Birmingham.

Havertz allt närmare en flytt
Det ser ut att bli Chelsea härnäst för Kai Havertz, som varit i ropet under våren och sommaren. Det personliga avtalet ska redan vara klart och nu återstår det för Chelsea att övertyga Leverkusen om att släppa sin juvel.
(Chelsea-red. på SF)
 
... men Oblak förblir en dröm?
Att Chelsea vill knyta åt sig en ny målvakt är ingen hemlighet. Dock är frågan om det blir Jan Oblak, som tidigare varit på tapeten. Detta då man i så fall väntas tvingas aktivera slovenens utköpsklausul värd 120 miljoner euro.
(Goal)

Suso fortsätter i Sevilla
Lånet från Milan blir permanent och italienaren har skrivit på för fem säsonger.
 
Sydkorea nästa för Modou Barrow
Den gambianske förre detta Östersundsanfallaren har den senaste säsongen varit utlånad till turkiska Denizlispor men lämnar nu Reading permanent för det sydkoreanska mästarna Jeonbuk Hyundai Motors.
 
50 miljoner euro för Zakaria
Tidigare har det spekulerats kring att Manchester City kan tänka sig göra ett försök att värva Denis Zakaria från Borussia Mönchengladbach. Väljer man att göra det väntas det kosta den ljusblå klubben 50 miljoner euro.
(Bild)

Emery tar över Villarreal?
Den tidigare Arsenal-tränaren ser ut att bli ny tränare i "den gula ubåten".
(Marca)

Ceballos vill stanna i Arsenal
Den spanska mittfältaren tänker fråga Real Madrids president Perez om han kan få stanna på lån i Arsenal.
(Express)

Nytt kontrakt ska förhandlas med Bielsa?
Argentinaren tog upp Leeds till Premier League och nu i veckan förväntas klubben och Bielsa sitta ned och föra kontraktsdiskussioner med varandra.
(Daily Star)

Officiellt: Kovac ny tränare i Monaco
Nu står det klart att det blir Niko Kovac som ska försöka leda Monaco tillbaka till toppen av den franska fotbollen. Kontraktet gäller fram till 2023.
(Monacos hemsida)
 
... och tar Götze med sig?
Flertalet tyska spelare lär framöver ryktas till Monaco. Den förste att göra det är Mario Götze, som står utan kontrakt efter det att han och Dortmund nyligen gick skilda vägar.
(SPOX)

Cazorla fortsätter karriären
Det blir fortsatt spel för Santi Cazorla, som i går gjorde sitt sista framträdande för Villarreal. Härnäst väntar Qatar och närmare bestämt Al-Sadd, som tränas av en viss Xavi.
Costa ett namn för City?
Douglas Costa och Juventus lär inom kort vara ett avslutat kapitel. PSG som tidigare sagts vara intresserade väntas nu få konkurrens av Manchester City.
(Tuttosport)

Trapp intresserar Hertha Berlin
Nyrika Hertha Berlin fortsätter rusta truppen och har nu siktat in sig på en ny målvakt. Kevin Trapp är det som står överst på huvudstadsklubbens önskelista, som Eintracht Frankfurt tidigare sagt sig vara villiga att sälja.
(90Plus)

... som vill ha ytterligare två spelare
Hertha Berlin verkar ha många bollar i luften då förutom Trapp även Robin Gosens, som har gjort stor succé i Atalanta, samt Groningens högerback Deyovaisio Zeefuik är tänkbara värvningar i sommar.
(Kicker och RTV Noord
 
Alario vill bort från Leverkusen
Det fortsätter gå trögt för Lucas Alario, som aldrig lyckats övertyga fullt ut i Bayer Leverkusen. Nu verkar den argentinske anfallaren fått nog då han sägs vilja lämna klubben i sommar. 
(Transfermarkt)

Pollersbeck till Union Berlin?
HSV är i behov av pengar för att kunna finansiera nya spelare och ämnar därför att sälja målvakten Julian Pollersbeck, som Union Berlin skulle kunna tänka sig köpa.
(Hamburger Morgenpost)

Storklubbarna spanar på talangen
Armel Bella-Kotchap är 18 år gammal och tillhör VfL Bochum, hemmahörande i den tyska andraligan. Frågan är bara hur länge till han gör det då Tottenham samt de båda Manchester-klubbarna följer hans utveckling med stort intresse.
(RevierSport)

Sugita förlänger?
Sirius succéjapan Yokiya Sugitas korttidslån med Sirius går ut om tre dagar men nu ser spelaren, som är inlånad från iranska Tractor Sazi ut att förlänga till 31 augusti.
(Expressen)

*** *** ***

SÖNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-07-20 17:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans