Sillysvepet: United med storslagna planer – stjärnan lämnar Barcelona

Sillysvepet: United med storslagna planer – stjärnan lämnar Barcelona

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

”Messi lämnar gratis”
Nyheterna om Messi fortsätter snurra och nu uppger flera medier att det inte finns någon utköpsklausul för Messi utan att han kan lämna Barcelona gratis. Sen tidigare talar ju allt för en flytt till Manchester City.
(Cadena Ser)

"Barcelona vill ha Gabriel Jesus"
Samtidigt påstås Barcelona se Man Citys Gabriel Jesus som en bra ersättare till Luis Suarez. PL-klubben ska dock inte vara intresserad av att sälja sin anfallare.
(SI)

Danny van de Beek nära United
Manchester United är redo att betala 40 miljoner euro plus bonusar för att plocka mittfältaren Donny van de Beek från Ajax. Avtal mellan United och spelaren ska vara klart och 23-åringen ska vara redo att skriva på till 2025.
(Guardian)

... som sedan kan satsa på Upamecano
Leipzigs mittback Dayot Upamecano är nästa spelare på Solskjaers värvningslista. Fransmannen förlängde nyligen i Tyskland och har en utköpsklausul på 60 miljoner euro.
(ESPN

Juventus vill satsa på Chiesa
Fiorentina-spelaren uppges kosta 70 miljoner euro. Juventus hoppa sänka priset på Federico Chiesa genom att erbjuda Higuain eller Pellegrini i utbyte.
(Calciomercato)

Ivan Rakitic snart tillbaka i Sevilla
Klubbarna är överens och läkarundersökningen ska genomföras under måndagen. Hos Sevilla väntar ett treårskontrakt, skriver Marca.

Özil på väg till Saudiarabien?
Uppgifter i Turkiet gör gällande att Mesut Özil (ett år kvar på kontraktet med Arsenal) har erbjudits ett kontrakt på 20 miljoner dollar om året hos Al-Nassr, Saudiarabien. Vad vill Özil själv?
(Fanatik)

Officiellt: Immobile förlänger med Lazio
Lazios skyttekung Ciro Immobile har förlängt sitt kontrakt med klubben fram till 2025. 30-åringen gjorde 36 mål på 37 matcher förra säsongen.
(SS Lazio)

Umtiti kan ingå i Depay-affär
Barcelona vill ha Lyons anfallare Memphis Depay och Lyon vill ha Barcelonas försvarare Samuel Umtiti. En affär där spelarna byter klubbar, och en summa pengar inkluderas, kan bli verklighet.
(RMC Sport)

”Räknar inte med Havertz och Volland”
Bayer Leverkusens tränare Peter Bosz uttalade sig i dag om stjärnorna Kai Havertz och Kevin Volland, som ryktas bort till Chelsea respektive Monaco. Vad det verkar kommer det inte dröja länge innan båda är sålda.
Nästa stjärna lämnar Salzburg?
Patson Daka kan bli nästa spelare att tacka för sig i Red Bull Salzburg. Anfallaren ska enligt uppgifter uppvaktas av Manchester United, som söker nytt blod till offensiven.
(Daily Star)
 
”West Ham vill låna ut Haller”
Något överraskande snackas det om att West Ham kan tänka sig låna ut Sebastian Haller under nästkommande säsong, och att Hertha Berlin ska vara intresserade. Förmodligen ett rykte som förblir just ett rykte.
(Green Street Hammers)

Schalke 04 vill ha Arsenals målvakt
Emiliano Martinez har ögonen på sig i Bundesliga där Schalke gärna ser Bernd Lenos backup i Gunners som burväktare nästa säsong.
(Sky Sports)

... och har Ibisevic på ingång
Enligt Kicker har anfallaren gått med på en mycket låg lön för att kunna komma tillbaka till Schalke 04. Det öppnar upp för ytterligare värvningar i Gelsenkirchen.
(Kicker)

... men Schalke vill bara betala halva lönen
Vi skrev förra veckan om att Schalke vill ta in Sead Kolasinac från Arsenal. Nu avslöjar tyska medier att klubben vill låna bosnierna med en köpoption – och att de vill dela på 27-åringens lön.
(Bild)

PSG ville behålla Silva
Nyligen gjorde Chelsea klart med Thiago Silva, som därmed lämnade PSG efter åtta år. Den franska huvudstadsklubben ska dock ha gjort ett sent försök att övertala mittbacken om att stanna ytterligare ett år. Men det utan någon framgång.
(L’Equipe

Nagatoma förstärker Marseille – som jagar en anfallare
Japanska ytterbacken Yuto Nagatomo förstärker Marseille. 33-åringen, senaste i Galatasaray, ansluter på fri transfer. Klubbens tränare Villas-Boas säger att det också finns pengar för att värva en anfallare.
(RMC Sport)

Frankfurt ämnar köpa loss Silva
När André Silvas låneavtal med Eintracht Frankfurt löper ut nästa år ska tyskarna vilja köpa loss honom permanent från AC Milan – som i sin tur lånade in Ante Rebic från just Frankfurt.
(Bild)

Holland nästa för Max?
Philipp Max anses vara en av Bundesligas mest underskattade spelare, och snart kan han vara ett minne blott. Vänsterbacken uppges nämligen vara nära en övergång till PSV Eindhoven.
(Telegraaf)

Southampton vill förlänga med Ings
Anfallaren Danny Ings imponerade under förra säsongen och nu förhandlar Southampton med 28-åringen om ett långtidskontrakt. Ings har två år kvar på sitt nuvarande avtal med klubben.
(Sky Sports)

Celtic sugna på Alario
Speltiden har varit knapp för Lucas Alario, som tidigare uttalat sig om att vilja bort från Bayer Leverkusen. En klubb som i så fall är intresserade av den 27-årige argentinaren är Celtic.
(TBR)

*******
Söndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-08-31 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans