Sillysvepet: Bajen överens med ÖSK  – Spurs i diskussioner om Traoré

Sillysvepet: Bajen överens med ÖSK – Spurs i diskussioner om Traoré

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

”Bajen överens med ÖSK”

Klubbarna är överens, så även med Dennis Collander. Det innebär att ÖSK-spelaren inom kort kommer att presenteras av Hammarby. Det uppger…
(FotbollDirekt) 

West Ham vill värva från PSG

Paris-försvararen Abdou Diallo kan vara på väg till London. West Ham är i första hand intresserade av ett lån för att förstärka backlinjen under våren.
(RMC Sport)

Umtiti förlänger – Ferran Torres kan registreras

Den franske backen har gått med på en lönesänkning i sitt kontrakt. Det innebär att Barcelona nu är fria att registrera Ferran Torres för spel då man nu uppfyller Financial Fair Play-kvoten.
(Barcelona)

Lisandro Martinez blir Piques ersättare?

Barcelona vill förstärka försvaret och har återigen siktat in sig på Ajax-backen Lisandro Martinez. En värvning tros dock först kunna bli möjlig till sommaren.
(Tuttomercato)

Officiellt: Ylätupa lämnar AIK

AIK är överens om en försäljning som tar 22-åringen till GIF Sundsvall.
(AIK Fotboll

Spurs i diskussioner om Traoré

Tottenham och Wolverhampton uppges ha inlett samtal om en övergång för Adama Traoré. Wolves-spelaren tros ha en prislapp på omkring 20 miljoner pund.
(ESPN)

Vill spränga banken för Vlahovic

Trots att Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic verkar vilja vänta ut sommarens transferfönster så uppges Arsenal vara villiga att ”spränga banken” för att få över honom redan under vintern.
(Mirror)

”Newcastle hoppas på Botman”

PL-klubben har inte gett upp försöken att locka över Lilles eftertraktade mittback Sven Botman. Man hoppas på att slutföra affären innan nästa helg.
(The Shields Gazette)

... Och jagar Salzburgs anfallare

Efter rykten om Liverpools Origi och Marseilles Dieng uppges Newcastle nu fundera på en annan anfallare. Det handlar om RB Salzburgs Noah Okafor.
(Teamtalk)

Valencia kan värva från Marseille

Trots ett nyligen förlängt kontrakt blir det inte mycket speltid för OM:s mittback Alvaro Gonzalez. Spanska Valencia väntas göra ett försök att köpa loss honom.
(La Provence)

Villarreal vill köpa loss Sarabia

PSG-yttern Pablo Sarabia är just nu utlånad till Sporting i Portugal. Där har han gjort det bra, vilket gör att Villarreal funderar på att lägga ett bud på omkring 20 miljoner euro för spanjoren.
(Record)

Dansk landslagsman klar för Atlético Madrid?

Atléti ska vara överens med den danske landslagsmannen Daniel Wass. Nu återstår för klubbarna att nå en överenskommelse om en övergång.Tidningen Superdeporte uppger att Valencia begär 1,5 miljoner euro, motsvarande drygt 15 miljoner kronor för Wass.
(Superdeporte)

Tottenham säljer Bergwjin?

Enligt transfergurun Fabrizio Romano ska London-klubben har bestämt sig för att göra sig av med sin holländske ytter. Det ska finnas intresse från ett flertal klubbar, däribland Ajax.
(Twitter)

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (09:45)

Elanga vill lånas ut från United

Manchester Uniteds svensk är intresserad av att lämna klubben för att få mer speltid. Tränare Ralf Rangnick vill dock behålla 19-åringen i truppen.
(Daily Mail)

Cavani stannar hos United
Anfallaren Edinson Cavani har kopplats ihop med en flytt till Barcelona, men nu säger tränare Ralf Rangnick att han pratat med uruguayanen som lovat att inte lämna i januari.
(The Guardian)

Wass kan ersätta Trippier
Danske Daniel Wass är ett alternativ att ersätta Kieran Trippier hos Atletico Madrid. Den 32-årige backens kontrakt med Valencia går ut efter säsongen.
(Marca)

Aston Villa förhandlar om Digne
Evertons vänsterback Lucas Digne finns på Aston Villas önskelista och det förs samtal mellan klubbarna om fransmannen.
(Athletic)

Mittfältare på väg in hos Roma?
Linde läkarundersöks i Tyskland
Svenske målvakten Andreas Linde är snart klar för Greuter Fürth. 28-åringen spelades senast i Molde och gör sin läkarundersökning i Fürth under måndagen.
(Nordbayern)

Ndombele vill lämna Spurs i januari
Igår skrev vi om att Tanguy Ndombele kan vara en av spelarna som får lämna Tottenham. Idag skriver brittisk media att mittfältaren själv hoppas han får lämna klubben i januari.
(Athletic)

Storklubbarna i kamp om Rüdiger
Chelseas Antonio Rüdiger har fått kontraktsförslag från så väl PSG som Real Madrid. Den tyske backens kontrakt med Chelsea går ut i sommar.
(Foot Mercato)

*****
SÖNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-10 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans