Sillysvepet: Liverpool och Real i dragkamp – PSG-stjärnan på väg till Arsenal?

Sillysvepet: Liverpool och Real i dragkamp – PSG-stjärnan på väg till Arsenal?

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

Christian Eriksen till Brentford?

Premier League-klubben uppges ha erbjudit dansken ett kontrakt på sex månader, med möjlighet till förlängning.
(The Athletic)


Liverpool och Real Madrid i dragkamp
Båda storklubbarna vill locka över Leeds-spelaren Kalvin Phillips. Liverpool uppges vara redo att lägga 35 miljoner pund. Leeds säljer helst inte till ligakonkurrent och därmed är Real Madrid att alternativ.
(El Nacional)

Hazard tackar nej till Newcastle
Trots problem i Real Madrid vill belgaren Eden Hazard inte flytta till Newcastle. Den engelska klubbens bud kommer därför inte att gå igenom.
(El Nacional)

... men Gosens så gott som klar
Det ser ut som att Newcastle inom kort kan presentera nästa nyförvärv då Robin Gosens sägs ha tackat ja till en övergång som gör att han dubblerar sin lön.
(Transfermarkt

Spurs hoppas på en snabb lösning
Adama Traoré står högst upp på Tottenhams önskelista och nu hoppas den engelska huvudstadsklubben få över anfallaren från Wolverhampton innan veckan är slut.
(Football London)

Arsenal för Wijnaldum?
Wijnaldum uppges vara missnöjd i PSG och drömmer om en återkomst till England. Enligt flera källor i England är det Arsenal som ligger närmast till hands om Paris går med på att släppa mittfältaren.
(TBR)

Officiellt: Patrik Wålemark till Feyenoord
Enligt Sportbladet kan övergången ge upp till 50 miljoner kronor för BK Häcken.
(Sportbladet)
Deadline för Ousmane Dembélé
Barcelona har gett sin ytter två dygn på sig för att bestämma sig kring förslaget om förlängning. Fransmannen sitter på ett utgående kontrakt och omges av flyttrykten under januari.
(Mundo Deportivo)

Ginter tvingas bort i vinter?
Matthias Ginter har sedan tidigare gjort klart att han inte kommer förlänga sitt utgående kontrakt med Borussia Mönchengladbach. Klubben svarade på det genom att värva Marvin Friedrich från Union Berlin som en direkt ersättare och nu vill man försöka få Ginter att lämna redan i vinter så man slipper låta honom lämna gratis efter säsongen.
(Bild)

Azmoun allt närmare Juventus
Förhandlingarna som ska ta Zenits Sardar Azmoun till Turin är inne i slutskedet. Spelaren har tidigare kopplats ihop med Lyon i Frankrike.
(Tuttosport)

”Wass vill till Atlético”
Atlético Madrid ser Daniel Wass som ersättare till utflyttade Kieran Trippier. Ytterbacken vill lämna, det bekräftar Valencias tränare. Vad säger klubbledningen?
(Cadena Ser

Hur blir det med Tolisso?
Mycket har talat för att Corentin Tolissos tid i Bayern München lider mot sitt slut, men nu kommer det uppgifter som gör gällande att mittfältaren kan erbjudas ett nytt kontrakt.
(Kicker, via Transfermarkt)

Udinese lånar in Pablo Mari
Arsenals försvarare avslutar säsongen i Serie A. Det finns ingen utköpsklausul i lånekontraktet.
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Brest lånar från Inter
Franska Brest plockar in Inters 20-årige anfallare Martin Satriano för resten av säsongen. Ingen utköpsklausul ingår i avtalet.
(Stade Brestois)

Colley nära Wisla Krakow
Joseph Colley letade efter ny klubb efter Sirius och Chievo Verona. Efter diskussioner med FC Sheriff ser han i stället ut att hamna i polska Wisla Krakow.
(Sportexpressen)

Officiellt: Molins stannar i Norge
Efter en tids spekulationer står det nu klart att Guillermo Molins blir kvar i Sarpsborg då han undertecknat ett nytt avtal med klubben.
(Sarpsborgs hemsida)

”Besara bryter med Örebro”
Örebro ser ut att få klara sig utan en av sina största stjärnor under kommande säsong då Nahir Besara uppges bryta kontraktet med klubben.
(Närkes Allehanda)

Officiellt: Kpozo till Sheriff
Östersunds FK meddelar i dag att man sålt Patrick Kpozo till den moldaviska toppklubben FC Sheriff.
(Östersunds FK)

Sampdoria sparkar D’Aversa
Klubben meddelar att huvudtränaren fått sparken och att man nu letar efter ett nytt alternativ till Roberto D’Aversa.
(Sampdoria)


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)

Martinez ersätter Benitez?
Roberto Martinez är favorit till att ta över Everton efter att Rafael Benitez fått sparken. Martinez har tidigare tränat Everton och är nu förbundskapten för Belgien. Liverpool-klubben har skickat en förfrågan till det belgiska fotbollsförbundet om att tränaren skulle kunna ”jobba dubbelt” fram till VM.
(Telegraph)

Ännu en comeback för Ben Arfa?
Om franska mästarna Lille slutför utlåningen av Yusuf Yazici till CSKA Moskva idag så väntas veteranen Hatem Ben Arfa göra sin läkarundersökning med klubben. Ett halvårskontrakt väntar på Ben Arfa som varit klubblös sedan i somras.
(L’Equipe)

Kontraktsförslag till Reinildo
Lilles ytterback har övertygat i Ligue 1 och Champions Leage och sitter på ett utgående kontrakt. Eftersom man inte kommit överens om en förlängning ännu så har Atlético Madrid nu erbjudit honom en plats till sommaren.
(L'Equipe)

Nytt danskt bud på Albin Ekdal
Sampdorias svensk är på FC Köpenhams radar och den danska klubben har tidigare lagt ett bud på mittfältaren som nobbats av Sampdoria. Nu uppges FCK lagt ett nytt bud på 32-åringen.
(Gazzetta dello Sport)

Southampton vill köpa loss Broja
Anfallaren Armando Broja som är utlånad från Chelsea till Southampton kan bli kvar permanent. Saint vill köpa loss den 20-årige albanske landslagsmannen från London-klubben.
(Guardian)

Officiellt: Ekroth lämnar Degerfors
Efter fyra år i Degerfors IF lämnar nu försvarsspelaren Oliver Ekroth klubben efter att hans kontrakt löpt ut. 
(Degerfors och Degerfors på SvenskaFans)

Modric vill stanna i Real Madrid
Benzema lämnar om Haaland värvas?
Erling Haaland står högst upp på Real Madrids önskelista och ryktena om en flytt till Spanien för Dortmunds norrman fortsätter snurra. Nu uppges Real Madrids superstjärna Karim Benzema kunna lämna klubben om Haaland värvas in. Fransmannen skulle föredra en värvning av landslagskompisen Kylian Mbappe.
(El Nacional)

Läkarundersökning för Innocent
Bonke Innocent, som precis lämnar Malmö FF, är nära en övergång till Lorient och mittfältaren förväntas göra sin läkarundersökning idag.
(France Bleu)

Nico Gonzalez på Citys önskelista
Manchester City har ögonen på Barcelona Nico Gonzalez. Mittfältaren uppges ses som en perfekt förstärkning till City till sommaren enligt tränare Guardiola. Frågan är om Barça är villiga att släppa den 20-årige talangen?
(Fichajes)

Chelsea är med i kampen om Ekitike
Reims Hugo Ekitike har ryktats vara nära en flytt till Newcastle, men även Chelsea är intresserade av 19-åringen. 
(Foot Mercato)

... och Chelsea vill låna från PSG
Chelsea är intresserade av att låna Layvin Kurzawa från PSG då Ben Chilwell är skadad och missar resten av säsongen.
(Sky Sports)

*****
SÖNDAGENS SILLYSVEP
 

SvenskaFans.com2022-01-17 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans