Sillysvepet: Liverpool håller koll på Camavinga – ”City nära att värva anfallare”

Sillysvepet: Liverpool håller koll på Camavinga – ”City nära att värva anfallare”

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:00)

”Arsenal gör nytt försök med Isak”
Efter att Vlahovic ser ut att hamna någon annanstans uppges Gunners nu försöka få över Alexander Isak igen. Dock vill man pruta på den högt satta utköpsklausulen: c:a 100 miljoner euro.
(The Athletic)

”City nära att värva anfallare”
Endast smådetaljer återstår innan den 21-årige anfallaren Julian Alvarez kan lämna River Plate för Manchester. Priset tros ligga på omkring 25 miljoner euro.
(ESPN)

Liverpool håller koll på Camavinga
Den 19-årige mittfältaren har svårt att ta sig in i Real Madrids startelva sedan flytten i somras. Klopp uppges vara förtjust i fransmannen som lämnade Rennes för 40 miljoner euro.
(El Nacional)

… och båda två pratar med Gakpo
PSV:s Cody Gakpo har inlett diskussioner med både Liverpool och Manchester City angående en flytt till sommaren. 22-åringen väntas även förlänga kontraktet med PSV för att kunna maximera övergångssumman.
(Voetbal International)

Bayern tittar på Christensen och Rüdiger
Den tyska storklubben har inte lyckats förlänga med Niklas Süle, som kopplas ihop med Newcastle. Får man inte till ett nytt kontrakt vill man värva någon av Chelseas mittbackar.
(Kicker)

”Är han IFK Göteborgs näste målvakt?”
18-årige Amar Dzevlan, med ett förflutet i Hammarby, Frankfurt och Real Betis, provtränar nu med Blåvitt. Klubbens tränare Mikael Stahre menar att man måste värva två målvakter.
 


Une Larsson uppges klar för Panetolikos
DIF:s försvare Jacob Une Larsson sägs nu vara på väg till Grekland för läkarundersökning och kontraktskrivande. Det ska handla om ett låneavtal på 18 månader.
(Sportexpressen och DIF på SF)

”Reinildo på plats i Madrid”
Lilles ytterback uppges vara på plats för att skriva under kontraktet med Atlético. Det börjar gälla i juni, när han är fri att lämna Nordfrankrike. Lille vägrar fortfarande att släppa honom redan i januari.
(L’Equipe)

Officiellt: Brentford förlänger med tränarteamet
Thomas Frank och Brian Riemer är nu knutna till Premier League-klubben fram till 2025.
(Brentford FC)

Kamara nära Manchester United
Efterfrågade Marseille-mittfältaren Boubacar Kamara ser ut att hamna i Manchester, som därmed vinner dragkampen med Real Madrid och Barcelona. Det uppger…
(Marca)

Officellt: Vavro tillbaka i FCK
Köpenhamnsklubben lånar in Denis Vavro från Lazio i Serie A. I kontraktet finns en utköpsklausul.
(FCK)
 
Lingard vill inte säljas till Newcastle
Efter morgonens uppgifter om att förhandling pågår mellan Manchester United och Newcastle påstås Jesse Lingard själv bara vara intresserad av ett lån, inte en permanent flytt.
(MEN)

Spurs budar på “non-League starlet”
Brighton har redan gjort ett försök och fått avslag. Nu har Tottenham lagt ett bud på Lewes 19-årige ytter Ollie Tanner i att försök att köpa loss honom under januari.
(The Athletic)

*** *** *** 

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)

Vitor Pereira i möte med Everton
Den portugisiske tränaren är en kandidat när Everton söker ny tränare. 53-åringen fick sparken av Fenerbahce i december.
(The Sun)

Newcastle ger inte upp Lingard
Vlahovic vill till Juventus
Fiorentinas heta anfallare Dusan Vlahovic har funnits högt upp på Arsenals önskelista, men nu verkar Juventus vara mest tänkbara destinationen. Serben vill till Juve men Fiorentina begär 70 miljoner euro för att släppa 21-åringen nu i januari. Det har tidigare ryktats om en affär där svenske Dejan Kulusevski skulle ingå, men det är inte längre aktuellt.
(Gazzetta dello Sport)

Officiellt: Anfallare från Superettan till Degerfors
Norrbys skyttekung Dijan Vukojevic har skrivit på ett treårsavtal med Degerfors IF.
(Degerfors IF)

”Watford sparkar Ranieri”
Premier League-klubben letar redan efter en ny manager, skriver brittisk media. Claudio Ranieri har bara lett laget i 14 matcher men är redan på väg ut från klubben.
(The Times)

Officiellt: Djurgården presenterar Bengtsson
Neto vill lämna Barcelona
Den brasilianske målvakten finns inte med i Xavis framtidsplaner och nu vill 32-åringen lämna klubben redan i januarifönstret.
(El Nacional)

Lazios anfallare kan hamna i Frankrike
Vedat Muriqi har inte varit lyckad i Lazio och klubben hoppas kunna göra sig av med anfallaren i januari. Nu uppges 27-åringen finnas på radarn för Saint-Etienne.
(RMC Sport)

... och Vavro återvänder till Köpenham
Det pågår samtal mellan Lazio och FC Köpenhamn om Denis Vavro. Backen kom till Rom från Köpenhamn 2019 men har fått ont om speltid. Förra säsongen var 25-åringen utlånad till Huesca.
(Gianluca Di Marzio)

Officiellt: Prica förlänger med Ålborg
Tim Prica har förlängt sitt kontrakt med Ålborg till sommaren 2025. Samtidigt lånas den svenske anfallaren ut till WSG Tirol i Österrike.
(Aalborg BK)

Theo Hernandez förlänger med Milan
*****
SÖNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-24 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans