Sillysvepet: Brassetalang till Arsenal – Bayern presenterar Gravenberch

Sillysvepet: Brassetalang till Arsenal – Bayern presenterar Gravenberch

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:00)

Officiellt: Marquinhos till Arsenal
Arsenal har nu presenterat den unge brassen Marquinhos. 19-åringen ansluter från Sao Paulo.
(Arsenal)

Lenos agent bekräftar intresset
Bernd Leno agent bekräftar att Fulham jobbar på att ta in målvakten från Arsenal.
(Christian Falk)

City skiftar fokus mot Phillips
Efter presentationen av Erling Håland skiftar Manchester City fokus till Kalvin Phillips som ersättare för Fernandinho.
(The Times)

Gilmour förlänger kontraktet
Chelsea har aktiverat en option och förlängt kontraktet med Billy Gilmour. Mittfältaren spenderade den gångna säsongen på lån hos Norwich.
(Chelsea)

Leeds hoppas på Roca
Leeds och Bayern München diskuterar Marc Roca. Prislappen uppges vara €15 miljoner och Leeds ska vara hoppfulla om att kunna nå en lösning.
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Gravenberch till Bayern
Bayern München har presenterat Ryan Gravenberch. 20-åringen ansluter från Ajax och har skrivit på till 2027.
(Bayern München)

Juventus och Palermo diskuterar
Juventus och Palermo ska träffas för att diskutera Matteo Luigi Brunoris framtid. Brunori var utlånad från Juventus under den gångna säsongen och hittade nätet för Palermo.
(Football Italia)

Stort intresse för Suarez
Luis Suarez drar till sig en hel del intresse från olika ligor. Ajax, Aston Villa, Galatasaray, Fiorentina och Atalanta uppges alla jaga honom. även MLS och Sydamerika nämns som alternativ.
(Mundo Deportivo)

*** 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

”Napoli nobbar Arsenal”
Gunners uppges ha lagt ett bud på 60 miljoner euro för Napoli-anfallaren Victor Osimhen. Italienarna har tackat nej för en spelare de värderar till nästan det dubbla.
(Il Mattino)

”Eriksen lämnar Brentford”
Dansken uppges inte förlänga det korttidskontrakt han spelat med under säsongen. Rykten om en återkomst i Tottenham cirkulerar.
(Alfredo Pedulla)

”Frenkie de Jong långt ifrån United”
Förhandlingarna mellan Manchester United och Barcelona går trögt. Parterna är långt ifrån varandra, vilket får engelsmännen att titta på andra alternativ.
(MEN

Sevillas pris på Jules Koundé
Den franske försvararen har ryktats till Chelsea under en lång tid. Nu har hans klubb Sevilla satt prislappen: 65 miljoner euro och Koundé får flytta.
(Marca

Officiellt: Manchester City presenterar Håland


Lewandowski redo att vänta ut Barcelona
Trots intresse från England ska den polske anfallaren vara redo att vänta på att Barcelona ska få ordning på ekonomin i sommar.
(Mundo Deportivo

Dumfries aktuell för Man United
Efter bara en säsong i Serie A och Inter kan Densel Dumfries tänka sig att flytta till Manchester. Att arbeta med Erik ten Hag uppges locka.
(Daily Mail

Marseille hör sig för om Tavares
OM fortsätter att leta i London. Den här gången hör man sig för om ett lån av Arsenal-försvararen Nuno Tavares.
(The Sun

Roma funderar på Mertens
Dries Mertens kontrakt med Napoli går ut i sommar och AS Roma finns där som ett alternativ. Även rivalen Lazio sägs vara intresserade.
(Corriere dello Sport

Marcos Alonso pushar på
Chelsea-backen vill lämna London och är redan överens om de personliga villkoren med Barcelona. Oscar Linnér tränar med IFK Norrköping
Den svenske målvakten har kontrakt med Arminia Bielefeld till 2023 men befinner sig i Norrköping. ”Just nu är han bara här för att träna”, säger Rikard Norling
(NT

Phillips stannar i Bournemouth?
Nathaniel Phillips var utlånad från Liverpool förra säsongen. Klopp & co uppges redo att låna ut honom ännu än säsong, även om klubbledningen helst ser en försäljning.
(Sky Sports

Aston Villa värvar skotsk talang
Strikern Rory Wilson, född 2006, är överens med Aston Villa och ser ut att lämna Rangers under sommaren.
(Fabrizio Romano)
 
***

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Benfica bekräftar Nuñez-övergången
Anfallaren Darwin Nuñez gör flytten från Benfica till Liverpool och Premier League-klubben betalar 75 miljoner euro och avtalet innehåller klausuler som kan öka kostnaden till totalt 100 miljoner euro. Läkarundersökning och kontraktsskrivning återstår i England.
(Benfica)


Arsenal i kontakt med Bowen
Jarrod Bowen har haft en genombrottssäsong i West Ham och har spelat för England i juni. Nu har han blivit uppvaktad av Arsenal som sägs ha kontaktat Bowens representanter.
(The Sun)

Oxlade-Chamberlain kan hamna i United
Liverpool uppges vara redo att skeppa iväg Alex Oxlade-Chamberlain för 10 miljoner pund. Bland de intresserade klubbarna finns Manchester United.
(The Sun)

Chiellini klar för Los Angeles FC
Chiellini tog ett känslomässigt avsked från Juventus förra månaden. Nu är ikonen klar för LAFC uppger...
(Fabrizio Romano)

“Mohamed-Ali Cho snart i Real Sociedad”
Konkurrensen ser ut att hårdna för Alexander Isak. En av Frankrikes mest spännande anfallare, 18-årige Mohamed-Ali Cho, väntas skriva på för den baskiska klubben. Angers-spelaren har tidigare placerats i både Manchester City och Marseille, men ska nu ha valt La Liga.
(L’Equipe)

Chelsea hoppfulla om att lösa Dembele
Ousmane Dembele har ryktats bort från Barcelona ett bra tag, nu är Chelsea hoppfulla om att få 25-åringens signatur i sommar.
(Sky Sports)

De Ketelaere ska styra Milan framöver?
Club Brugges offensiva mittfältare Charles De Ketelaere finns på Milans önskelista. 21-åringen ses som en framtida storspelare och Serie A-mästarna är redo att betala 40 miljoner euro för en övergång.
(Gazzatta dello Sport)

Dragkamp om St. Pauli-stjärnan
En av 2. Bundesligas bästa spelare 2021/22 var Ghanas landslagsspelare Daniel-Kofi Kyereh. Werder Bremen har nu gjort Freiburg och Mönchengladbach sällskap om att vilja värva den offensiva mittfältaren.
(Bild)

Sverige eller Spezia för Albin Ekdal?
Albin Ekdals framtid är oviss och Spezia uppges vara intresserade av svensken. Det har tidigare ryktats om en flytt till Sverige och då i så fall verkar det vara Djurgården som gäller. Svenskens kontrakt med Sampdoria går ut vid månadsskiftet.
(ClubDoria46)

Norsk mästartränare nära ny klubb
Ronny Deila vann MLS för New York City ifjol. Nu ryktas han vara i kontakt med beligiska Standard Liege.
(ABC, via MLS)

Inter kollar på Odriozola
Álvaro Odriozola spåddes en lysande karriär när han skrev på för Real Madrid 2018. Men förtroendet har ändå varit lågt och under den gångna säsongen var 26-åringen utlånad till Fiorentina. Nu har Inter antecknat spelarens namn som tänkbar ersättare ifall Dumfries försvinner. 
(Tuttosport, via AS)

”Maldini har pratat med Ancelotti om Asensio”
Igår skrev vi om Arsenals intresse för Asensio, som är på väg bort från Real Madrid. Italiensk media meddelar att Paolo Maldini, sportchef i Milan, ska ha kontaktat Carlo Ancelotti för att diskutera en flytt för 26-åringen.
(Corriere dello Sport)

”Saliba stannar i Marseille”
William Saliba har varit utlånad till Marseille från Arsenal, och får man tro lagkamraten Matteo Guendouzi kommer Saliba spela i den franska klubben även nästa säsong.
(Telefoot, via Football.London)

Dissar Real Madrid, säljer till Chelsea istället
Gabriel Slonina förväntas gå till Chelsea efter att Chicago Fire tackat nej till Real Madrids bud. Den nyblivna 18-årige målvakten har redan stått i 25 MLS-matcher.
(Fabrizio Romano)

******
Söndagens sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-13 20:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans