Sillysvepet: Kadewere klar för spansk klubb – Thierry Henry till Italien

Sillysvepet: Kadewere klar för spansk klubb – Thierry Henry till Italien

Måndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (21:30)

OFFICIELLT: Cavani klar för Valencia


OFFICIELLT: Lucas Paquetá klar för West Ham
Londonklubben vann budkriget mot flera andra storklubbar när man betalar 600 miljoner för den brasilianska 25-åringen från Lyon.
(West Ham-red)

Thierry Henry köper in sig i italiensk klubb    
Como 1907 har satsat stort i sommar och bland annat köpt Cesc Fabregas. Nu följer spanjorens kompis Thierry Henry med. Serie B-klubben har gått ut med nyheten om att Thierry Henry köpt in sig i Como.
(Como)

Chelsea bryter med Ross Barkley
28-åringens kontrakt hävs trots ett år kvar. Barkley har spelat i klubben i fem säsonger men aldrig lyckats få en nyckelroll.
(CSS)

Sasa Kalajdzic på väg till Wolverhampton
Den österrikiske anfallaren har ryktats ihärdigt till Wolves under sommaren, men först nu ser det ut som affären går i hamn. Stuttgart har försökt förlänga med landslagsanfallaren utan lycka.
(VfB-red)

Helsingborgs IF lånar ut Adam Kaied
Den 20-årige yttern blev inte så framträdande i årets Helsingborg som de hoppats på. Nu lånar klubben ut talangen till norska Stabaek, med en tillhörande köpoption.
(Sportexpressen)

Timo Kadewere presenteras för Real Mallorca
EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)
¡Noticia Bomba! (Frenkie de Jong flyger till London)
Det är bara dagar kvar på transferfönstret och El Chiringuito bjuder på klassisk silly-tv: omtalad spelare på flygplats. Slutdestination Man United, Chelsea... semester?

Enligt en ESPN-journalist har Barcelona-spelarna bara fått några dagar ledigt och de Jong vill spendera tiden i London.
(Samuel Marsden/ESPN Från Leicester till London via New York
Chelsea och Leicester är överens om en övergång på 82 miljoner euro, inklusive bonus, för den franske, 21-årige, mittbacken Wesley Fofana. Överraskande nog (?) har han ombetts flyga till USA för att göra läkarundersökningen, på Chelsea-ägaren Todd Boehlys begäran.
(RMC Sport)

United och Barcelona i bytesaffär?
Klubbarna diskuterar ett byte som skulle ta Wan-Bissaka till Barcelona och Sergino Dest till Manchester.
(Sport

Benfica budar på Aouar
Lyon-mittfältaren Houssem Aouar har placerats i England under flera transferfönster. Nu kan det i stället bli Portugal, där storklubben Benfica uppges ha inlett förhandlingar med Ligue 1-klubben.
(L'Equipe

Officiellt: Nottingham lånar in Lodi
Försvararen Renan Lodi blir därmed Forests 19:e nyförvärv i sommar. … och Aurier blir nummer 20?
Enligt uppgifter i England är nu kontraktslöse (tidigare Villarreal) ytterbacken Serge Aurier bara detaljer från att skriva på för Nottingham Forest.
(Sky Sports

Kadewere på plats i Spanien
Tidigare DIF-anfallaren Tino Kadewere är på väg att lämna Lyon för Mallorca i La Liga. Det handlar om ett lån med utköpsklausul på 10 miljoner euro.
(Ultima Hora

Crystal Palace vill köpa loss Gallagher
Man uppges erbjuda Chelsea 27 miljoner pund för att få över Conor Gallagher permanent. Förra säsongen lånade man in mittfältaren.
(The Times

”Cavani överens med Valencia”
Efter flera stickspår de senaste dagarna verkar det nu vara klart att Edinson Cavani inom kort drar på sig Valencia-tröjan.
"AIK förhandlar om tvåårsavtal"
AIK diskuterar med Joao Henriques för att han ska ta platsen som ny huvudtränare. Uppgifter i Portugal menar att han erbjuds att kontrakt fram till sommaren 2024.
(Pedro Sepulveda

Piatek till FCK?
Den förre Milan-anfallaren håller nu till i Milan. Enligt uppgifter i dansk media är Piatek nu aktuell för en flytt till danska FC Köpenhamn.
(BT

PL-duo jagar Daniel James
Både Tottenham och Everton försöker locka över anfallaren, men Leeds United ser inte ut att vilja släppa honom i sommar.
(Fabrizio Romano

***
MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

”AIK får 45 miljoner kronor för Ayari”
Den 18-årige mittfältaren Yasin Ayari är på väg till AZ Alkmaar och AIK ska enligt uppgifter få 45 miljoner kronor.
(Sportexpressen)

”United är ett seriöst alternativ”
PSV Eindhovens Cody Gakpo har ryktats vara nära en flytt till Manchester United. Nu har 23-åringen uttalat sig och sagt att United är ett seriöst alternativ, men det finns även andra intresserade klubbar.
(Metro UK)

Luiz är Juves alternativ till Paredes
Juventus försöker komma överens med PSG om en affär som tar Leandro Paredes till Italien. Lyckas inte Turin-klubben så finns Aston Villas brasse Douglas Luiz som ett alternativ till mittfältet.
(Sky Sports Italia)

Fulham och PSG förhandlar om Kurzawa
Hudson-Odoi på läkarundersökning
Chelsea lånar ut Callum Hudson-Odoi till Bayer Leverkusen och den offensiva yttern ska flyga till Tyskland idag för att genomgå länkarundersökning och kontraktsskrivning.
(Sky Sports)

Chelsea lägger bud på Zaha?
Crystal Palace anfallare Wilfried Zaha kan kanske vara lösningen på Chelseas anfallskris. Klubben överväger att lägga ett sent bud på 29-åringen.
(Independent)

Paqueta redo att presenteras
Lyons Lucas Paqueta har genomfört läkarundersökningen hos West Ham och den 25-årige mittfältaren är redo att presenteras. 
(Independent)

Vranckx på väg in hos Milan?
Malick Thiaw är nära Milan men det kan bli fler värvningar. Wolfsburgs 19-årige mittfältare Aster Vranckx kan vara på väg till Milano. Klubbarna förhandlar om ett lån med köpoption.
(Gianluca di Marzio)

Sampdoria bekräftar lån av Winks
Diop till Nice under måndagen
Nice föll tungt mot Marseill i helgen och man fortsätter att bygga om i truppen. I dag gör Sofiane Diop sin läkarundersökning. OGC Nice tros få betala 22 miljoner euro för Monaco-spelaren.
(L’Equipe)  

******
Söndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-08-29 21:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans