Sillysvepet: Pogba klar inom 48 timmar
Bra dag för Barcelona – Gomes är klar och Mascherano förlänger.

Sillysvepet: Pogba klar inom 48 timmar

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPDATERING (21:15)

Pogba klar inom 48 timmar

Nu börjar det hända saker och ting gällande Paul Pogba. Senaste nytt är att den dynamiske innermittfältaren ska vara klar för Manchester United inom 48 timmar. Detta enligt den högt ansedde journalisten Gianluca Di Marzio, som basunerar ut nyheten via sin Twitter. 
 


Sané närmar sig flytt
Schalke 04 ser ut att få svårt att behålla supertalangen Leroy Sané, som varit öppen med att han vill till Manchester City i sommar. Ett avtal parterna emellan ska redan vara klart. Nu återstår det bara för den tyska klubben att acceptera engelsmännens bud – som väntas vara av det större laget.
(Sky Sports)

Immobile klar för Lazio
Anfallaren, som var med och representerade Italien under EM, lämnar Sevilla för att fortsätta karriären i hemlandet. Ny klubbadress blir Lazio, där han hoppas komma igång på allvar igen efter ett par mediokra säsonger.
(Lazios hemsida)

Tysk ersätter tysk i Arsenal?
Per Mertesacker väntas bli borta ett längre tag och Arsenal är således på jakt efter en ersättare till den gänglige tysken. Denne ersättare kan mycket väl vara Shkodran Mustafi, som förutom att till vardags spela för Valencia även är tysk landslagsman. Runt 21 miljoner pund väntas mittbacken vara till salu för.
(Metro)

IFK Norrköping värvar från AIK
Niclas Eliasson ser ut att inom kort bli klar för IFK Norrköping, som ska vara villiga att köpa loss yttermittfältaren från AIK. De regerande mästarna vill stärka truppen inför hösten och tror att 20-åringen har mer att ge i ”Peking” än vad han gjort hos de svartgula från Solna.
(Fotbollskanalen)

Serbisk mittback till Palermo
Oscar Hiljemark och Robin Quaison har fått en ny lagkamrat. Det står klart efter att den italienske klubben tidigare i dag presenterade Slobodan Rajkovic som deras senaste nytillskott. Mittbacken kommer närmast från spel i tyska Darmstadt 98 och har en rad landskamper under bältet för sitt Serbien.
 
PSG lånar ut nyförvärvet
Dagen efter att Giovani Lo Celso blev klar för Paris Saint-Germain står det nu klart att han kommer fortsätta spela för sin moderklubb CA Rosario i fram till årsskiftet. Därefter väntas han återvända till den franska huvudstaden i hopp om att slå sig in i laget.
(Transfermarkt)

Ingen Arnautovic till Everton
Tidigare under sommaren har Everton kopplats samman med en värvning av Marko Arnautovic. De ryktena kan nu strykas då österrikaren förlängt sitt kontrakt med Stoke till 2020.
(Stokes hemsida)

Veteranen fortsätter i 1860 München
Många var det nog som trodde att Ivica Olic skulle lägga skorna på hyllan efter att han tidigare i somras lämnade Hamburger SV. Nu står det dock klart att 36-åringen kommer fortsätta spela åtminstone en säsong till då han skrivit på för 1860 München i andraligan.
(1860 Münchens hemsida)
 
Bristol City värvar från Bayern München
Målvakten Ivan Lucic lämnar livet i Tyskland och Bayern München bakom sig för att istället flytta till England där Bristol City blir ny klubbadress. Avtalet gäller över de två kommande säsongerna.
(Bristols hemsida)


EFTERMIDDAGENS UPPDATERING (14:30)
 
Officiellt: André Gomes till Barcelona
Den 22-årige mittfältaren lämnar Valencia och är klar för Barcelona. Portugisen har skrivit på ett femårsavtal med klubben.
(FC Barcelona)
 



Arsenal letar erfaren försvarare
Per Mertesacker är knäskadad och blir borta några månader. Arsene Wenger öppnar för att förstärka truppen.
(Arsenal på SvenskaFans)
 
Officiellt: Victor Sköld från Blåvitt till Örebro
Efter dålig speltid i IFK Göteborg lämnar Victor Sköld klubben och flyttar till Örebro. Anfallaren ansluter till ÖSK omedelbart och är spelklar redan till måndagens möte med Malmö FF.
(IFK Göteborg och ÖSK Fotboll)
 
Thauvin från Newcastle till Lazio?
Lazio förväntas sälja Candreva till Inter och ersättare kan bli fransmannen Florian Thauvin. 23-åringen tillhör Newcastle men har varit utlånad till Marseille.
(Calcio Mercato)
 
Officiellt: Mascherano förlänger med Barcelona
Det har ryktats om en flytt från Barça för den rutinerade försvarsspelaren, men idag skrev argentinaren på ett nytt treårsavtal med den spanska klubben.
(FC Barcelona)
 
Roma intresserade av Victor Nilsson Lindelöf
Det har tidigare rapporterats om intresse från Chelsea, men nu ger sig Roma in i jakten på den svenske försvararen som spelar i Benfica.
(Goal)
 
N'Koudou från Marseille till Tottenham
Sky Sports avslöjar att Tottenham har kommit överens med Marseille om en affär som gör att 21-årige mittfältaren Georges-Kévin N'Koudou flyttar till London, medan Clinton N'Jie lånas ut till Marseille.
(Sky Sports)
 
Aubameyang stannar i Dortmund
”Jag är inte klar här, jag kommer bli kvar i Dortmund. Jag har inget intresse för en transfer i nuläget”, säger anfallaren som ryktats till bland annat Manchester City.
(Sport1)
 
Officiellt: Pato till Villarreal
Anfallaren Alexandre Pato återvänder till Europa och är klar för Villarreal. 26-åringen lämnar Corinthians som bekräftar att affären är klar.
(Sky Sports)
 
”Icardi är inte till salu”
Det har ryktats om en flytt för Inters anfallare Mauro Icardi denna sommar. Men klubbens president Erick Thohir avfärdar ryktena till Inter Channel och säger att Icardi ska stanna.
(Sky Sports)
 
Kenyan ska provträna med AIK
Kenyanske landslagsmittfältaren Eric Johana Kubasa ska provträna med AIK. 21-åringen tillhör Mathare United i kenyanska högstaligan.
(FotbollDirekt)
 
Zengin återvänder till Eskisehirspor
Erkan Zengin har gjort klart med ny klubb, han återvänder till Eskisehirspor som han spelade i mellan 2010 och 2015. Eskisehirspor spelar i turkiska andraligan.
(Fotbollskanalen)


MORGONENS UPPGIFTER (09:15)
 
Ingen läkarundersökning för Pogba
Spansk press skriver att Pogbas agent Mino Raiola ställde in gårdagens planerade läkarundersökning som var en del av spelarens övergång från Juventus till Manchester United. I går skrev vi att ingen av klubbarna ville betala agentarvodet och detta kan vara ett sätt för Pogba och Raiola att sätta press på klubbarna – och bjuda in Real Madrid till förhandlingsbordet igen.
(AS)
 
Besiktas vill låna Mario Balotelli
De turkiska mästarna vill låna Liverpools italienska anfallare Mario Balotelli. 25-åringen vill bort från Liverpool och om klubben kan fortsätta betala en del av lönen kan en flytt bli aktuell.
(Gazzetta Dello Sport)
 
Augustinsson eller Olsson till West Ham?
I går skrev vi att Martin Olsson var aktuell för West Ham som letar vänsterback. I dag ryktas det om en annan svensk – Ludwig Augustinsson. 22-åringen spelar för närvarande i FC Köpenhamn.
(Kumb.com)
 
Polsk EM-spelare på Leicesters radar
Premier League-mästarna har lagt ett bud på den offensiva yttermittfältaren Bartosz Kapustka som spelar i Cracovia.
(Sky Sports

Eftertraktade talanger snart i Manchester
City hoppas göra klart affärerna och därmed värva Leroy Sane (20 år från Schalke) och Gabriel Jesus (19 år från Palmeiras). Totalt ska det kosta klubben drygt 720 miljoner kronor.
(Telegraph)

Matuidi får lämna PSG
Manchester United har visat intresse för PSG:s franske mittfältare Matuidi och nu har 29-åringen fått grönt ljus att lämna den franska huvudstaden.
(Manchester Evening News)

Bud på Gueye från Everton
Enligt uppgifter i engelsk press så har Everton, under ledning av Ronald Koeman, lagt ett bud på Aston Villas mittfältare Idrissa Gueye.
(West Ham på SvenskaFans)

Jese lämnar Real Madrid – och flyttar till England?
Real Madrids manager Zinedine Zidane har sagt till Jese att yttern behöver flytta om han vill ha regelbunden speltid. Flyttlasset kan gå till Premier League då såväl Arsenal som Liverpool sägs vara intresserade av 23-åringen.
(Marca och The Sun)
 
… medan James Rodriguez stannar i Real Madrid
Zinedine Zidane har deklarerat att James är Real Madrid-spelare och han kommer inte lämna klubben i sommar.
(Sport)
 
Lazio värvar brasiliansk back
Lazio har gjort klart med den brasilianska backen Wallace Santos. 22-åringen kommer närmast från ett lån i Monaco men var ägd av portugisiska SC Braga.
(Italien på SvenskaFans)

Klubbarna överens om M’Vila
Den franske mittfältaren Yann M'Vila har varit utlånad från Rubin Kazan till Sunderland och nu verkar klubbarna överens om att affären ska bli permanent.
(Sunderland på SvenskaFans)

Candreva snart klar för Inter
Övergången från Lazio till Inter för den italienska yttermittfältaren Antonio Candreva ser ut att kunna bli klar inom kort. Endast detaljer återstår.
(Gianluca Di Marzio)

******
Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-07-27 21:10:00

Fler artiklar om SvenskaFans