Sillysvepet: Draxler tvingas kvar

Sillysvepet: Draxler tvingas kvar

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:15)

Wolfsburg vägrar sälja Draxler
Sent i går blev det stora rubriker i tysk media efter en intervju Julian Draxler gjort med tidningen BILD, där han deklarerade att han ville bort från Wolfsburg till varje pris. Nu har det klubben släppt ett pressmeddelande där man låter meddela att 22-åringen inte är till salu och att hans framtid är i Wolfsburg.
(Wolfsburgs hemsida)

Jesus slutligen klar för City
Så har sagan äntligen nått sitt slut. Gabriel Jesus, den brasilianske supertalangen, är nu officiellt klar för Manchester City då han signerat ett femårskontrakt. Ansluter gör han dock först i januari nästa år.
(Manchester Citys hemsida

Diamé byter Premier League mot The Championship
Sedan två år tillbaka har Mohamed Diamé representerat Hull City, som till den här säsongen är nykomlingar i Premier League. Trots det väljer innermittfältaren att stanna kvar i The Championship då han skrivit på ett avtal med Newcastle United.
(Newcastles hemsida)

Clark lämnar Aston Villa
För bara några dagar sedan verkade det som att Ciaran Clark skulle bli Aston Villa trogen. I dag står det klart att mittbacken lämnar klubben för att fortsätta karriären hos konkurrenten Newcastle United, som storsatsar på en snabb återkomst till den engelska fotbollens finrum.
(Newcastles hemsida)

Borriello har hittat ny klubb
Den flyttglade anfallaren Marco Borriello har gjort klart med sin 14:e (!) klubb i karriären då han nu är presenterad av Serie A-nykomlingen Cagliari. 34-åringen har kritat på för en säsong.
(Football Italia)

Leitner till Italien?
Moritz Leitner tillhör fortfarande Borussia Dortmund men har de två senaste säsongerna varit utlånad till VfB Stuttgart. Succén har uteblivit där för den före detta stortalangen och att han skulle bli kvar i Dortmund känns otänkbart. En klubb som uppges vara intresserade av hans tjänster är Lazio, som fortfarande hoppas han har kvar sin potential.
(Gianluca Di Marzio)

Stuttgart värvar från Bundesliga
Tobias Werner är namnet på VfB Stuttgarts senaste nytillskott i truppen. 31-åringen kommer närmast från FC Augsburg i Bundesliga och väntas tillföra rutin ute på kanten.
(Stuttgarts hemsida)

Pelle Olssons ersättare klar
Djurgårdens tränare fick under eftermiddagen sparken. Nu står det klart att den tidigare Manchester United-spelaren Mark Dempsey kommer ta över rodret och försöka rädda klubben undan en nedflyttning.
(Djurgården på SvenskaFans)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:00)
 
Officiellt: Pelle Olsson har fått sparken
Pelle Olsson får sparken som tränare i Djurgården. Det bekräftar klubben på sin hemsida. Enligt rykten ska en ny tränare presenteras på fredag.
(Djurgården på SvenskaFans)
 
Officiellt: Agardius förlänger med Kalmar
Kalmars skadade vänsterback Viktor Agardius fortsätter sin karriär hos Kalmar FF. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 2019. 
(Kalmar FF)
 
Candreva gör läkarundersökning
Lazios mittfältare är snart klar för Inter. Under onsdagen läkarundersöks 29-åringen i Milano. Går allt som det ska skrivs kontraktet på inom kort.
(Gianluca Di Marzio)
 
Officiellt: Salah till Roma permanent
Mohamed Salah som varit utlånad från Chelsea till Roma är nu klar för en permanent övergång.
(Chelsea FC)
 
Omar Colley kan lämna Djurgården
Djurgården kan sälja sin mittback Colley till den belgiska klubben KRC Genk. Tidigare har bland annat Hertha Berlin visat intresse för 23-åringen.
(Fotbollskanalen)
 
Officiellt: Rohdén till Crotone
Serie A-nykomlingen värvar från Elfsborg. De bägge klubbarna bekräftade övergången vid lunchtid på onsdagen.
(Elfsborg på SvenskaFans)
 
Officiellt: Coke från Sevilla till Schalke
Den 29-årige försvararen är klar för Schalke 04 och har skrivit på ett avtal till sommaren 2019. Han kommer behålla sitt tröjnummer 23.
(Schalke 04)



MORGONENS UPPGIFTER (09:30)
 
De kan ersätta Pelle Olsson i Djurgården
Djurgårdens tränare kan få sparken vilken dag som helst och vad SvenskaFans erfar finns Per Joar Hansen, Tor Ole Skullerud samt Mark Dempsey med på listan av potentiella ersättare.
 
Draxler vill lämna Wolfsburg
Den tyske yttermittfältaren som imponerade i sommarens EM vill lämna sin klubb Wolfsburg. 22-åringen jagas av bland annat Arsenal.
(Bild)
 
Real Madrids Jesé nära PSG
Anfallaren Jesé har fått begränsad speltid i den spanska storklubben och Zidane har gett honom tillåtelse att söka ny klubb. Nu sägs det att 23-åringen är nära en övergång till PSG.
(Marca)
 
… och Real Madrid förbereder Sissoko-bud
Enligt brittisk press förbereder Real Madrid ett bud på Newcastles franske mittfältare Moussa Sissoko. Två unga Real-spelare kan gå till England på lån som en del av affären.
(Guardian)
 
Lokeren ger upp Nyman-affär
Det har ryktats om en flytt till Belgien för IFK Norrköpings Christoffer Nyman men enligt uppgifter till SvenskaFans så har klubben dragit tillbaka sitt intresse då de inte kan konkurrera med engelska klubbar om priset på anfallaren.
(Norrköping på SvenskaFans)
 
Officiellt: Soriano klar för Villarreal
Mittfältaren Roberto Soriano lämnar Sampdoria och Serie A och är klar för Villarreal. 25-åringen klarade läkarundersökningen och skrev på kontrakt under tisdagen.
(Villarrealcf.es)

Chelsea ger inte upp Lukaku
Conte verkar verkligen vilja ha tillbaka Romelu Lukaku till Chelsea. London-klubben sägs vara villiga att betala ca 770 miljoner kronor plus anfallare Loic Remy för att få 23-åringens signatur.
(Daily Mail)
 
Norwich stoppar Martin Olsson
Den engelska klubben har tackat nej till budet på den svenske ytterbacken från West Ham. Svenskens agent Hasan Cetinkaya är ”rasande” enligt the Sun.
(The Sun)
 
Mahrez har bestämt sig – vill flytta till Arsenal
Enligt algerisk press så har Leicester-spelaren Riyad Mahrez bestämt sig för att flytta till Arsenal efter att mittfältaren har träffat Arsene Wenger.
(Daily Express)
 
Aston Villa lägger bud på anfallare
Enligt Sky så har Aston Villa lagt ett bud på Fulhams anfallare Ross McCormack. Budet ska vara på hela £12 miljoner.
(Aston Villa SvenskaFans)

van der Vaart snart i den danska ligan
Han kan bli transferbomben i sommar i Danmark. Den holländske mittfältaren är nära en övergång från Real Betis till FC Midtjylland. 
(Real Betis SvenskaFans

******
Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-08-03 20:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans