Sillysvepet: Özil återvänder till Real Madrid?

Sillysvepet: Özil återvänder till Real Madrid?

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:15)

Özil tillbaka till Spanien?
Arsenal vill förlänga med Mesut Özil, som valt att avvakta. Detta har satt igång spekulationer om att tysken vill återvända till Real Madrid då det är hans stora favoritlag. Huruvida den spanska huvudstadsklubben ställer sig till ett sådant scenario är högst oklart.
(Sport Bild)

Everton presenteras Stones ersättare
Tidigare i veckan blev det officiellt att John Stones går till Manchester City. I dag har Everton gjort klart med ersättaren då man nu plockat in Ashley Williams från Swansea. Mittbacken imponerade stort för sitt Wales under EM i Frankrike och hoppas nu göra detsamma hos ”The Toffees”.
(Evertons hemsida)
 


West Ham ger inte upp anfallaren
Det har på senare tid varit tyst kring Carlos Baccas framtid. Nu verkar det återigen röra på sig då anfallarens agent gett hintar om att en flytt till West Ham kan vara på gång. Den engelska klubben ska ha höjt sitt anbud och hoppas nu få ett positivt svar tillbaka.
(Football Italia)

Supertalangen till Premier League?
Martin Ødegaard närmar sig en flytt bort från Real Madrid, där han inte väntas få någon speltid kommande säsong. Flertalet klubbar runt om i Europa har visat intresse men nu ser det ut som att West Ham kommer vinna racet om hans signatur.
(ESPN)

”Kan inte lösa hans problem”
Orden kommer från Palermos klubbpresident Maurizio Zamparini när han får frågan om Mario Balotelli är aktuell. Frågan är om det finns någon klubb som kan göra det?
(Football Italia)

Talangen till reapris nästa sommar – eller?
Det råder just nu stor förvirring kring Borussia Mönchengladbachs guldklimp Mahmoud Dahoud. Tidigare under dagen sipprade rykten ut om att han har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kommande sommar kan köpas för tio miljoner euro. De uppgifterna förnekar klubben, men vill samtidigt inte klargöra hur det egentligen ligger till.
(Transfermarkt)

Officiellt: Midtjylland presenterar van der Vaart
Så var det slutligen klart. Rafael van der Vaart lämnar Real Betis och Spanien efter enbart ett år och fortsätter smått överraskande karriären i Danmark där han under den två kommande åren kommer representera FC Midtjylland.
(Midtjyllands hemsida)
 
Lille förstärker offensiven
Nicolas de Preville är namnet på Lilles senaste nytillskott. Anfallaren kommer närmast från Stade Reims där han förra säsongen gjorde sju mål och stod för nio framspelningar. Nu hoppas 25-åringen kunna leverera även i norr.
(Lilles hemsida)

MFF lånar ut talangen
Johan Brannefalk är en av många talanger som Malmö FF har till sitt förfogande. Hösten kommer han dock spendera hos samarbetsklubben Trelleborgs FF, som håller till i Superettan.
(Malmös hemsida)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:30)
 
Arsenal förhandlar om Mustafi
Wenger har försvarsproblem inför premiären och Valencia-backen Shkodran Mustafi är inte med i den spanska klubben trupp till kvällens träningsmatch. Han påstås nu förhandla om en övergång som lär kosta Arsenal omkring 35 miljoner euro
(Sky Sports

IFK Göteborg kommer att värva vänsterback
Sedan försäljningen av Aleesami är Blåvitt på jakt. Nu har styrelsen gett klartecken till en värvning. Enligt GT lutar allt åt att det blir australiensaren Scott Jamieson
(GT

Carlos Sanchez till Fiorentina
Aston Villas colombianske mittfältare lånas ut till Serie A-klubben och genomgår under onsdagen sin läkarundersökning.
(Fiorentina

Sista försöket att köpa Icardi
Trots nye tränaren de Boers uttalande om att Mauro Icardi inte är till salu kommer Napoli nu göra ett sista försök att köpa Inter-spelaren. Kontakt tas under dagen om spelaren man tidigare varit villiga att lägga 70 miljoner euro på.
(Gazzetta dello Sport

… och Inter vill lägga 50 miljoner euro på Joao Mario
Porto har inte varit sugna på att sälja tidigare, men Inters nya bud kan kanske få dem att ändra sig?
(Football Italia

Milan satsar på Rodrigo Betancour
Men frågan är om värvningsbudgeten på 15 miljoner euro räcker? Även Juventus är intresserade och Serie A-mästarna har goda kontakter med mittfältarens klubb Boca Juniors.
(Football Italia
 
Officiellt: Claudio Ranieri har förlängt
Leicesters mästartränare Claudio Ranieri har nu skrivit på ett kontrakt till juni 2020 med Leicester City.
Juventus trappar upp jakten på Isco
Det blir hård konkurrens på Real Madrids mittfält och Juventus förbereder nu ett bud på 30 miljoner euro för att locka över honom till Serie A. Den spanska klubben väntas dock vilja ha mer än så.
(Marca

Milan för Adrien Rabiot? 
Milan funderar, igen, på att försöka locka över PSG-mittfältaren Adrien Rabiot som kan få dåligt med speltid i Ligue 1. 15 miljoner euro är man villiga att lägga.
(Gazzetta dello Sport
 
Även Everton ute efter Bony

Vi rapporterade tidigare att Arsenal funderar på City-anfallaren Wilfried Bony. Även Everton, med nya ”Stones-pengar”, blandar sig i jakten och kan tänka sig att lägga omkring 20 miljoner euro.
(The Sun

Officiellt: Henri Anier klar för Kalmar FF

Estländske Anier har skrivit på för KFF och har presenterats på klubbens hemsida. När han ombads beskriva sin spelstil hänvisade anfallaren till Karim Benzema.
(Kalmar FF

Manolas inskriven i Vermaelen-köpet?
Roma fick Vermaelen till ett bra pris och nu hävdar italiensk media att det kan bero på att Barcelona fått ”förköpsrätt” på Kostas Manolas till nästa säsong.
(Football Italia

*****

MORGONENS UPPGIFTER (08:00)
 
Wilfried Bony kan hamna i Arsenal
Anfallaren är en av spelarna som är oönskade i Manchester City inför säsongsstarten. Arsenal är redo att lägga ett bud på 27-åringen.
(Daily Star)
 
van der Vaart presenteras idag
Den holländske mittfältaren lämnar Real Betis för danska FC Midtjylland. Den danska klubben ska ha gjort klart affär och läkarundersökning. 33-åringen presenteras på onsdagen.
(Real Betis på SvenskaFans)
   
Leicester lägger bud på brasiliansk talang
Santos 19-årige anfallare Gabriel Barbosa är intressant för Premier League-mästarna Leicester. Ett bud på 23 miljoner pund ska ha skickats till Brasilien.
(Daily Mail)
 
Serie-A-klubbar vill ha Hulls Hernandez
Torino och Fiorentina är intresserade av att värva Hulls anfallare Abel Hernandez.
(Gazzetta dello Sport)
 
Ghezzal från Ligue 1 till Premier League?
Lyons yttermittfältare Rachid Ghezzal finns på radarn för såväl Everton som för West Ham.
(Daily Mail)
 
Juan Mata får stanna i United – som vill dumpa duo
I går skrev vi om att Mata kan vara en av spelarna som får lämna Manchester United efter klubben köpt andra spelare i sommar. Nu skriver lokal press att 28-åringen får stanna i klubben. Däremot hoppas United kunna sälja Bastian Schweinsteiger och låna ut Adnan Januzaj innan transferfönstret stänger.
(Manchester Evening News)

Sunderland plockar två från United
David Moyes hämtar två försvarare från Manchester United uppger Sky Sports. Affär är snart i hamn för Paddy McNair och Donald Love.
(Sky Sports)
 
Chelsea in i jakten på Sunderlands Kone
Everton har sikte på Sunderlands Lamine Kone som ersättare till John Stones (klar för City igår), men nu ger sig Chelsea in i jakten på mittbacken. London-klubbens huvudmål är dock fortfarande Napolis försvarare Kalidou Koulibaly.
(Daily Mail)

Juventus vill ha Matic – erbjuder Zaza
Chelseas mittfältare kan bli ersättaren för Pogba i Juventus. För att locka Chelsea till en övergång så sägs Turin-klubben erbjuda Simone Zaza i affären.
(Football Italia)
 
******
Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-08-10 20:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans