Sillysvepet: Dortmund släpper inte stjärnan – Napoli nära storvärvning

Sillysvepet: Dortmund släpper inte stjärnan – Napoli nära storvärvning

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:50)

”Sancho stannar i Dortmund”
Trots mängder med rykten om att Jadon Sancho vill lämna Dortmund och att det finns tiotalet klubbar som vill åt honom tänker den tyska storklubben inte sälja sin stjärna i vinter. Detta då man inte anser sig kunna hitta en ersättare med så kort varsel.
(Sky Sports)

Benfica håller koll i Tyskland
Nyligen gjorde Benfica till mångas stora förvåning klart med Julian Weigl för 20 miljoner euro. Den portugisiska huvudstadsföreningen fortsätter på det tyska spåret då man nu ska hålla ögonen på den tyska landslagsförsvararen Robin Koch, som till vardags representerar Freiburg.
(Record)

Bentaleb tillbaka till England?
Tre och ett halvt år har nu hunnit passera sedan Nabil Bentaleb lämnade Tottenham för spel i Schalke 04. Nu kan mittfältaren vara på väg tillbaka till de brittiska öarna då både Everton och Aston Villa sägs visa intresse.
(The Times)

Napoli budar på Demme
Diego Demmes dagar i RB Leipzig kan vara räknade. Den defensiva mittfältaren uppvaktas nämligen av Napoli och Leipzig har bekräftat att man tagit emot ett bud på 28-åringen. Stämmer de italienska uppgifterna ska han i morgon genomföra den obligatoriska läkarundersökningen innan övergången blir officiell.
(Gianluca Di Marzio)

Juventus säljer till Qatar – igen
Efter att tidigare ha sålt både Medhi Benatia och Mario Mandzukic till Al-Duhail SC har Juventus återigen gjort affärer med den qatariska föreningen. Detta då man i dag valde att sälja sin nordkoreanska anfallare Kwang-song Han för fem miljoner euro.
(Al-Duhails hemsida)

Lyon kan värva från Milan
Ricardo Rodriguez har inte varit någon större succé för AC Milan och schweizaren ser ut att kunna lämna klubben i vinter. Lyon ska nämligen ha kommit med ett bud på vänsterbacken och det återstår att se hur Milan ställer sig till det.
(Blick)

Cristante förlänger med Roma
Roma kunde i dag meddela sina supportrar att mittfältaren Bryan Cristante valt att förlänga sitt kontrakt. Det nya avtalet sträcker sig fram till och med 2024.
 


Guidetti återvänder till Feyenoord?
Svensken var kung för ett år i början av det gångna decenniet då han öste in mål för Feyenoord. Nu spekuleras det om att den holländska storklubben funderar på en återförening med anfallaren – som sitter fast på bänken i Spanien.
(Voetbalzone)

Mellberg vill se mer nytt blod
Helsingborg har redan hunnit stuva om rejält i truppen – men än mer lär hända innan den nya säsongen startar. Olof Mellberg går nämligen ut och lovar att klubben kommer förstärka truppen ytterligare framöver.
(Kvällsposten)

Malmö flyttar upp talang
Patriot Sejdiu är namnet på den 19-årige talang som Malmö FF väljer att flytta upp till seniorlaget då han undertecknat ett lärlingskontrakt. Sejdiu spelar som yttermittfältare och kommer till den kommande säsongen bära tröja nummer 36.
(Malmös hemsida)
 
... och lånar ut målvakten
Återigen kommer Marko Johansson att lånas ut. Efter att ha spenderat fjolårssäsongen hos GAIS kommer han nu få känna på allsvenskt spel då en sejour i Mjällby väntar.
(Malmös hemsida)

Linnérs konkurrent lämnar?
Tidigare i veckan blev det klart att Oscar Linnér lämnar AIK för att fortsätta karriären i Tyskland och närmare bestämt Arminia Bielefeld. Givetvis hoppas han bli nummer ett hos sin nya klubb och det kan innebära att den nuvarande burväktaren Stefan Ortega lämnar då han har ögonen på sig av Bayer Leverkusen.
(Sport90)
 
Ny högerback klar för Werder Bremen
Felix Agu väntas senast i sommar lämna VfL Osnabrück för spel i Werder Bremen – förutsatt att den grönvita klubben inte åker ur Bundesliga. Just nu pågår förhandlingar mellan parterna om att få över 20-åringen redan den här månaden då Bremen är i behov av att förstärka högerkanten.
(Kreiszeitung)
 
Köln nästa för Torunarigha?
Speltiden har varit skral för Hertha Berlins Jordan Torunarigha och mittbacken har därför inget emot att byta miljö i vinter. Samtidigt letar Köln förstärkningar till defensiven och rykten gör nu gällande att man vill plocka in 22-åringen.
(Express)

Sahin har funnit en ny klubb
I höstas blev det stora rubriker efter att St. Pauli valt att avskeda Cenk Sahin på grund av att 25-åringen aktivt hyllat den turkiska militärens aktioner i Syrien. Nu har anfallaren hittat en ny arbetsgivare då han kritat på för Kayserispor – samma klubb som vill låna Jimmy Durmaz.
 
Aktiv dag för Kalmar
Tidigare i dag stod det klart att Kalmar FF knutit åt sig Tobias Persson. Ett par timmar senare lät den småländska föreningen meddela att man även skrivit kontrakt med vänsterbacken Sebastian Ring.
(Kalmars hemsida)
 
... som även är sugna på ny målvakt
Kevin Stuhr Ellegaard lämnade Elfsborg efter att ha hamnat i onåd hos ledningen. Nu kan han snart ha gjort klart med en ny svensk klubb då han kopplas samman med Kalmar FF.
(Barometern)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00) 

Solskjaer vill värva van de Beek
Manchester Uniteds norske manager pressar sin ledning för att få in förstärkningar. Ajax 22-årige mittfältare Donny van de Beek är huvudspåret. Holländarna sägs värdera sin spelare till 66 miljoner euro, men United är optimistiska i och med Ajax CL-uttåg.
(ESPN

Serie A för Andreas Christensen?
Milan ser ut att missa Jean-Clair Todibo (enligt uppgift på väg till Schalke 04) och siktar därför in sig på Chelseas dansk Andreas Christensen när man vill förstärka försvaret.
(Sky Sports

Juventus går för Mertens
Napolis belgare Dries Mertens har ett kontrakt som går ut i sommar. Nu kommer uppgifter från Italien om att Sarris Juventus är intresserade. Även Roma och Inter ska följa utvecklingen.
(Calciomercato

Trio ute efter Piatek
Med Zlatan i Milan ökar ryktena om en flytt för kollegan Krzysztof Piatek. Tre klubbar nämns nu som möjliga destinationer: Bayer Leverkusen, Aston Villa och Newcastle.
(Calciomercato

Lihadji på väg bort från OM
Marseille ger upp försöken att skriva ett första proffskontrakt med sin eftertraktade 17-åring Isaac Lihadji. Anfallarens krav ska vara för höga. En rad europeiska storklubbar står nu och väntar. Senast i raden ska vara Dortmund, uppger…
(RMC Sport

Officiellt: Kalmar FF värvar Tobias Andersson
Den 25-årige målvakten kommer närmast från spel i Östers IF i Superettan.  Bristol tänker förlänga med Eliasson
Niclas Eliasson (tidigare i IFK Norrköping, AIK och Falkenberg) har en fin höst i Championship bakom sig. Nu tänker hans klubb, Bristol City, utnyttja sin option för att förlänga kontraktet ytterligare ett år.
(Fotbollskanalen

”Kiese Thelin på plats i Malmö”
Belgiska Het Laatste Nieuws har berättat att det är på gång, franska L’Equipe att det är klart. Nu skriver Fotbollskanalen att Isaac Kiese Thelin är i Malmö. Antagligen för att lämna Anderlecht och skriva under ett lånekontrakt med köpoption med MFF.
(Fotbollskanalen

Chelsea bjuder pengar + Giroud för Dembélé?
London-klubben ska ha erbjudit 40 miljoner pund + Olivier Giroud till Lyon. Allt för att få anfallaren Moussa Dembélé till Chelsea.
(Chelsea på SF)

Bayern avslutar Zaha-spåret
Wilfried Zaha är, som vanligt, på tapeten under transferfönstret. Chelsea tvekar kring hans höga prislapp. Nu skriver tysk media att Bayern München, som också pratat med Crystal Palace-spelaren, avslutar sina försök att värva Zaha.
(SportBild)

Oudin åter aktuell för Bordeaux
Bordeaux gör ett nytt försök att värva Rémi Oudin från Reims. Yttern är en uttalad favorit hos tränaren Paulo Sousa.
(Bordeaux på SF)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Inter vill ha Ashley Young
Manchester Uniteds rutinerade ytterback Ashley Young lockar till sig intresse från Milano. 34-åringen är intressant för Inters coach Antonio Conte som vill värva engelsmannen i vinter.
(Manchester Evening News)
 
”PSG släpper inte Cavani”
Edinson Cavanis kontrakt går ut i sommar och anfallaren ska vara överens med Atlético de Madrid om ett kontrakt. Spanjorernas försök att få loss uruguayanen redan i vinter kommer dock inte att fungera. Inte ens efter Cavanis samtal med ledningen om att han vill lämna. Paris sportchef Leonardo säger nej.
(L’Equipe
 
Wolves Traore på Citys radar
Manchester City är intresserade av Wolverhamptons spanske ytter Adama Traore. 23-åringen har ett förflutet i Barcelonas akademi.
(Manchester Evening News)
 
Ancelotti vill dumpa Sigurdsson?
Evertons tränare var rasande efter förlusten mot Liverpool. Nu uppges tränaren vilja dumpa Gylfi Sigurdsson.
(Sun)
 
Vidal ska diskutera med United
Igår skrev vi om att Arturo Vidal finns på Inters radar. Brittisk press skriver att mittfältarens agent ska prata med Manchester United om en eventuell övergång i januari.
(Mirror)
 
Även Tottenham ett alternativ för Zaha
Igår skrev vi om att Wilfried Zaha (Crystal Palace) har en ny agent och att Chelsea kunde bli nästa adress för 27-åringen. Men nye agenten Zahavi ska även ha kontaktat Tottenham för att erbjuda dem Zahas tjänster.
(Mirror)
 
Aston Villa frågar Palace om Benteke
Aston Villa letar efter en ersättare till Wesley som är knäskadad. På listan finns Christian Benteke i Crystal Palace och klubbarna har haft en kontakt gällande 29-åringen.
(Birmingham Mail)
 
… och Villa för diskussioner om Milan-duo
Aston Villa är på jakt efter förstärkningar och Milans målvakt Pepe Reina kan vara ett alternativ. Villa är även intresserade av klubbens polske anfallare Krzysztof Piatek.
(Mail)
 
Babel kan dyka upp i Newcastle
Ryan Babel, som tidigare spelat i Liverpool, kan lämna Galatasaray och Newcastle är intresserade av 33-åringens tjänster. Även Ajax uppges vara ett alternativ.
(Express)
 
… som lägger bud på Lookman
Leipzigs Ademola Lookman finns på Newcastles radar. Den engelska klubben är redo att lägga ett bud på 22-åringen. Det ska enligt uppgifter röra sig om ett lån med köpoption.
(Mail)
 
******
Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-08 19:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans