Sillysvepet: Tottenham kan värva målspruta – Arsenal överens med försvararen?

Sillysvepet: Tottenham kan värva målspruta – Arsenal överens med försvararen?

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EXTRA UPPDATERING (21:40)

Officiellt: Schalke värvar från Barcelona
Så var det slutligen klappat och klart. Schalke 04 lånar Jean-Clair Todibo från Barcelona under våren och ska därefter ha möjligheten att köpa loss mittbacken för mellan 25 och 30 miljoner euro.
 


... och snart även Belhanda?
Fyra år har passerat sedan Schalke 04 lånade in Younes Belhanda från Dynamo Kiev. Mittfältaren tillhör numera Galatasaray, men finns åter på den tyska klubbens radar.
(Der Westen)

Murillo återvänder till Spanien
Jeison Murillo är en spelare som de senaste åren haft för vana att skifta klubb med jämna mellanrum. För ett år sedan tillhörde han Valencia, sedan Barcelona och under hösten har han varit en del av Sampdoria. Trots att de också vid årsskiftet köpte loss honom från Valencia lånar den italienska klubben ut mittbacken till Celta Vigo – som i sin tur har möjlighet att köpa loss honom i sommar.
(Celta Vigos hemsida)

Kurzawa på Arsenals lista
I sommar löper Layvin Kurzawas kontrakt ut och vänsterbacken kommer med största sannolikhet lämna PSG. Då kan det mycket väl bli Arsenal för fransmannen, som redan ska ha diskuterat ett avtal som sträcker sig fem år fram i tiden.
(RMC Sport)

Tottenham fortsätter på det portugisiska spåret?
Efter att tidigare i dag gjort klart med Gedson Fernandes kan Tottenham snart hämta in ytterligare en spelare från Portugal. Den här gången handlar det om anfallaren Zé Luis, som står under kontrakt med Porto. Den engelska huvudstadsklubben ska ha blivit erbjudna att låna honom under våren trots att han den här säsongen gjort sju mål på tolv matcher.
(Sky Sports)

”Olmo klar för Milan”
Dani Olmo har varit ett hett villebråd det senaste året och nu är spanjoren åter på tapeten. Den här gången handlar det om en flytt till AC Milan då Dinamo Zagreb uppges ha tackat ja till ett bud värt runt 30 miljoner euro för 21-åringen.
(Sportske Novosti)

Rodriguez har gjort sitt val
Tidigare i dag rapporterade vi att Ricardo Rodriguez var nära en övergång till PSV Eindhoven. Nu verkar det som att försvararen valt att nobba holländarna för att i stället skriva på för Fenerbahce.
(Football Italia)

Ingen lycka för Papadopoulos
Schalke 04, Bayer Leverkusen och RB Leipzig är några av klubbarna som Kyriakos Papadopoulos representerat. Sedan 2017 har han dock spelat för HSV men är sedan i höstas utesluten från a-laget och har varit fri att lämna Hamburg. Men mittbacken har ännu inte lyckats hitta någon ny arbetsgivare och får fortsätta sitt sökande.
(Hamburger Morgenpost)

Farnerud provtränar i Tyskland
Blir det en återkomst till Tyskland för Alexander Farnerud? 35-åringen befinner sig åtminstone för stunden i landet då han provtränar med SG Sonnenhof Großaspach hemmahörande i tredjeligan.
(Tyskland-red. på SF)

***

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:45)

”Pogba lämnar till sommaren”
Tiden i Manchester United ser ut att lida mot sitt slut för Paul Pogba. Fransmannen ska ha tröttnat på tillvaron i England och drömmer om en flytt till Spanien och Real Madrid. Räkna med att vi har en långdragen följetång att se fram emot.
(Sky Sports)

Eriksen närmar sig Inter – igen...
Känns inte den rubriken ganska bekant vid det här laget? Hur som helst ska Inter ha representanter på plats i London för att förhandla med Tottenham om Christian Eriksen. Även Olivier Giroud finns på italienarnas önskelista och väl på plats i staden väntas det bli ett besök även hos Chelsea innan det bär tillbaka till Milano.
(Daily Mail)

Rivalerna i dragkamp om försvararen
Både Arsenal och Tottenham ska ha bestämt sig för att man vill värva Getafes mittback vid namn Djené. 28-åringen har en strålande höst bakom sig och frågan är om Getafe har råd att tacka nej till ett lukrativt anbud.
(The Sun)

United vill stärka upp mittfältet
Skadorna är många hos Manchester United och klubben ämnar få in nytt blod till mittfältet. En spelare man hoppas locka över till de brittiska öarna är Atlético Madrids Marcos Llorente, som man vill låna in under våren.
(Manchester Evening News)

”Van de Beek klar för Real Madrid”
En spelare som länge varit i ropet är Ajax mittfältare Donny van de Beek. Den holländska tidningen De Telegraf menar nu på att Real Madrid vunnit dragkampen om 22-åringen och att han ansluter i sommar
(AS)

Spinazzola tar kål på Youngs drömmar?
Ashley Young verkar ha ställt in sig på att flytta till Inter i vinter. Nu kan dock engelsmannens drömmar grusas eftersom Inter ser ut att kontraktera Leonardo Spinazzola, som därmed lämnar Roma redan efter ett halvår.
(The Telegraph)

Napoli fortsätter rusta truppen
Stanislav Lobotka är namnet på Napolis senaste nytillskott. Den slovakiske mittfältaren – med ett förflutet i Danmark – ansluter från Celta Vigo och kostar den italienska storklubben 20 miljoner euro. Kontraktet sträcker sig fram till och med 2024.
(Slovakien-red. på SF)
 
Från Paris till München?
I sommar löper Thomas Meuniers kontrakt med Paris Saint-Germain ut och vad det verkar kommer en förlängning inte bli av. Intresse saknas inte för belgaren som sedan en tid tillbaka kopplats samman med en rad klubbar. Nu ska även Bayern München ha gett sig in i jakten då man är ute efter en ny högerback.
(Transfermarkt)

Frankfurt hoppas på Bruun Larsen
Jacob Bruun Larsen får inte mycket speltid i Borussia Dortmund och bör vara öppen för ett miljöombyte i vinter. Samtidigt är Eintracht Frankfurt på jakt efter en ny yttermittfältare och ska vara villiga att plocka in dansken inför vårsäsongen.
(Fussball News)

Wolfsburg förstärker defensiven
Red Bull Salzburg fortsätter sälja av spelare. Mittbacken Marin Pongracic är den senaste spelaren att lämna österrikarna då han i dag kritat på ett långtidskontrakt med VfL Wolfsburg. 
(Wolfsburgs hemsida)

Italien nästa för Neuer?
I och med att Bayern München värvat Alexander Nübel till nästa säsong har det börjat spekuleras om att Manuel Neuer kan vara på väg bort från de tyska rekordmästarna. I så fall sägs det att Juventus kan tänka sig försöka locka över målvakten.
(Bild)

Skyttekungen klar för Örebro
Trots intresse från en polsk klubb har Erik Björndahl beslutat sig för spel med Örebro SK till kommande säsong. Därmed lämnar han nu Degerfors där han förra året gjorde stor succé då han vann skytteligan med 20 fullträffar. Samtidigt går Johan Bertilsson i motsatt riktning.
(Örebros hemsida)

Djurgården spanar i England
De regerande mästarna hoppas försvara guldet och arbetar på att förstärka truppen till den kommande säsongen. Enligt FotbollDirekt har man ögonen på Fulhams mittfältare Luca del la Torre och ska även ha inlett samtal om en övergång.
(FotbollDirekt)

Anfallaren förlänger med Djurgården
Det är med stor entusiasm som Edward Chilufya ser fram emot den kommande säsongen. Anfallaren förlängde i dag sitt kontrakt med Djurgården, som löper ut först 2022.
(Djurgårdens hemsida)
 
Djurdjic bråkar sig till en flytt?
Hammarby ska ha nobbat ett bud på Nikola Djurdjic från en kinesisk klubb. Detta ska anfallaren inte ha uppskattat, som nu vägrar att träna med klubben. En taktik för att få sin vilja igenom måtro?
(FotbollDirekt)

Badji nära flytt till Egypten
Den tidigare Djurgården-anfallaren Aliou Badji ser ut att lämna Rapid Wien efter mindre än ett år i Österrike. Nästa anhalt verkar El Ahly Kairo att bli, som hoppas presentera 22-åringen innan helgen.
(Kurier)

Skyttekungen på Hamburgs radar
Simon Terodde är en av de bästa målskyttarna någonsin i 2. Bundesliga men har inte haft för vana att lyckas leverera på samma vis i Bundesliga. Därför hoppas nu HSV kunna locka över anfallaren från Köln i och med att de tidigare i vintras förstärkte med Mark Uth.
(Hamburger Abendblatt)

Mittfältaren vänder hem igen
Jerome Gondorf spenderade ett par år i Karlsruhes ungdomslag innan han gick vidare i karriären. Nu står det klart att han återvänder dit då han under våren lånas ut från Freiburg. Lyckas Karlsruhe säkra kontraktet i 2. Bundesliga blir övergången permanent från och med i sommar.
(Karlsruhes hemsida)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:00)

Barcelona nära värva Matheus Fernandes
Det är många Fernandes i omlopp nu. Uppgifter i Brasilien menar att katalanerna snart gjort klart med Palmeiras-spelaren Matheus Fernandes. Priset sägs ligga på 6,5 miljoner euro.
(ESPN

”Giroud till Inter i helgen”
Chelsea och Inter börjar närma sig i förhandlingarna om den franske anfallaren. Sex miljoner euro kommer de sista månaderna av hans kontrakt att kosta och Olivier Giroud bör bli klar till helgen.
(RMC Sport)

Inter för Darmian?
Inter på alla fronter? Nu kommer uppgifter om att klubben även är ute efter Parmas Matteo Darmian. Diskussionerna ska redan vara igång.
(Tuttomercato)

”Jagas av flera svenska lag”
Erik Israelsson är fri att leta ny klubb. ”Det finns konkreta saker.”, säger han till Fotbollskanalen och berättar även att han hållit kontakten med Kalmar FF.
(Fotbollskanalen)
 
”PSG släpper inte Cavani”
I morse rapporterade vi om Atlético-representanter i Paris och att Edinson Cavani ska trycka på för att få lämna PSG. Nu menar RMC Sport att uruguayanen kommer att stanna tills kontraktet går ut i sommar.
(RMC Sport

Benfica funderar på Mariano Diaz
Portugiserna vill få till ett lån med utköpsklausul för Real Madrid-anfallaren som haft dåligt med speltid i La Liga.
(Marca

Rodriguez ser ut att lämna Milan
PSV Einhoven är nära att knyta till sin Milan-försvararen Ricardo Rodriguez. Prislappen ska ligga på sex miljoner euro.
(Calciomercato

Det närmar sig för Politano
Romas officiella Twitter-konto lägger ut bilder på Matteo Politano som är på väg till klubben från Inter. Officiellt: Huesca lånar från Wolves
Spanjorerna plockar in anfallaren Rafa Mir på ett 18 månader långt lån. I kontraktet finns en utköpsklausul.
(Huesca)

”Inga panikvärvningar till Barcelona”
Ledningen och nye tränare Setién tänker inte värva någon ersättare till nyopererade Suarez, om man inte är säker på att spelaren verkligen går in i startelvan.
(Sport

Officiellt: Real Madrid lånar ut målvakt
Unge ukrainaren Andriy Lunin hoppas på mer speltid i Ovieda, dit han lånas ut resten av säsongen.
(Goal

Officiellt: Gedson Fernandes klar för Spurs 
José Mourinhos första nyförvärv är i hamn och föga förvånande är det en portugis som anländer.
(Tottenham på SF)

Officiellt: Randolph tillbaka i West Ham 
Darren Randolph lämnade klubben för Middlesbrough 2017 men är tillbaka i Hammers igen.
(West Ham på SF)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Senaste om Eriksen – PSG ger sig in i jakten
Igår rapporterade vi att Tottenhams Christian Eriksen var överens med Inter. Nu ger sig PSG in i jakten på den danske mittfältaren. Samtidigt uppges Inter och Tottenham förhandla om priset på 27-åringen, där partnerna verkar vara långt ifrån varandra.
(Mirror och Sky Sports)
 
”Cavani sätter press på PSG”
Bristande speltid, PSG:s bäste målskytt genom tiderna vill lämna redan i januari och har berättat det för sin ledning. Atlético-representanter är i Paris och Edinson Cavani är inte uttagen i truppen som i kväll möter Monaco.
(L’Equipe
 
Ingen Stones i Arsenal
Arsenals tankar på att låna John Stones avfärdas av Manchester City. Mittbacken blir kvar i norra England.
(Manchester Evening News)
 
… men Arsenal vill ha Kessie
Milans mittfältare Franck Kessie är intressant för Arsenal och klubben ska ha skickat en förfrågan om spelaren till Milano.
(Metro UK)
 
Chongs agent på plats i Milano
Italienska journalisten Fabrizio Romano publicerar bilder på agenten för Manchester United-spelaren Tahith Chong i Milano. 20-åringens kontrakt går ut till sommaren och Milano kan bli nästa destination.  
Shaw ersätter Chilwell i Leicester?
Chelsea är ute efter Leicesters Ben Chilwell och ifall affären går igenom så är klubben intresserade av att ersätta försvararen med Manchester Uniteds Luke Shaw. 
(Mail)
 
Gedson Fernandes redo att presenteras
Benficas mittfältare Gedson Fernandes har gjort läkarundersökning i London och kan presenteras av Tottenham inom kort.
(Evening Standard)
 
Fulhams back på Southamptons radar
Vänsterbacken Joe Bryan har ryktats vara på väg bort från Fulham. Watford har visat intresse och nu ger sig Southampton in i jakten på 23-åringen. En affär kan bli aktuell nu i januari.
(Sky Sports)
 
”Guidetti vill stanna i Europa”
John Guidetti får lite speltid i Alavés och kan lämna klubben. Cruz Azul har visat intresse men enligt mexikansk press så vill anfallaren stanna kvar i Europa. I Europa framstår Feyenoord eller ett okänt lag i Tyskland som det hetaste spåret för 27-åringen.
(Fotbollskanalen)
 
******
Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-15 21:40:00

Fler artiklar om SvenskaFans