Sillysvepet: Everton håller hårt i Richarlison

Sillysvepet: Everton håller hårt i Richarlison

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:10)

Everton släpper inte Richarlison

The Toffees fick ett bud från Barcelona på sin stjärnbrasse Richarlison. Men tydligen var inte 85 miljoner pund tillräckligt då Everton har avvisat budet från La Liga-klubben.
(Sky Sports)

Arsenal förstärker försvaret
Spanjoren Pablo Mari hämtas in från brasilianska Flamengo på lån under resten av säsongen. Den 26-årige mittbacken kom fram i Mallorcas ungdomslag.  
(Arsenals hemsida)

Berg återvänder till Blåvitt?
Den svenske landslagsanfallaren har köpt hus i Göteborg och har kopplats ihop med en flytt tillbaka till Blåvitt. Marcus Berg och IFK Göteborg närmar sig varanadra enligt GT och en flytt kan bli verklighet i sommar.
(GT)

Monaco tar in ny målvakt
Den polska burväktaren Radoslaw Majecki har kritat på för Ligue 1-laget Monaco. Kontraktet gäller fram till sommaren 2024 men under våren kommer han fortsatt spela för Legia Warszawa.
(Monacos hemsida)

Bruno Fernandes prislapp klar
För 55 miljoner euro så kommer Man United värva in Sporting CP-mittfältaren Bruno Fernandes. Portugisen väntas bli Man Uniteds första och kanske enda januarivärvning.
(Goal)

...Man United annonserar Fernandes på twitter
En läkarundersökning och de personliga villkoren återstår innan han kan presenteras som en Man United-spelare.


Wolves tar in fransman
Enzo Loiodice ansluter till Premier League-klubben från franska Dijon. Den 19-årige mittfältaren lånas in resten av säsongen med möjlighet för Wolves att köpa loss honom.
(Wolves hemsida)

Southampton lånar in från Spurs
Ytterbacken Kyle Walker-Peters har kritat på för sydkustklubben. Backen lånas in fram till sommaren. Vidare så förväntas The Saints tappa sin ytterback Cedric Soares till Arsenal.
(Southamptons hemsida)
 
Mittfältare klar för West Ham
Tomas Soucek lämnar Slavia Prag för spel med Londonklubben. Mittfältaren som både har defensiva och offensiva kvaliteter ansluter på lån med möjlighet för The Hammers att köpa honom i sommar.
(West Hams hemsida)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Bruno Fernandes ”deal done”
Det är klart rapporterar flera källor under förmiddagen. Bruno Fernandes är nu på väg till Manchester United för sin läkarundersökning. Arsenal överens med Flamengo
Pablo Maris flytt till London ser ut att bli av. Efter rapporter om framsteg i förhandlingarna i går kväll berättas idag att parterna är överens om ett lånekontrakt med utköpsklausul som kan aktiveras i sommar. Mittbacken ska vara på väg till England igen.
(David Ornstein och Goal

Officiellt: Steven Bergweijn klar för Tottenham
Den förre PSV Eindhoven-spelaren har skrivit på till 2025.
(Tottenham på SF) Barcelona går för Tadic istället
Med rapporterna om att Rodrigo-affären med Valencia inte ser ut att bli av kommer nu uppgifter om att Barcelona vill satsa på Dusan Tadic (Ajax) istället. Spelaren påstås vara sugen – den holländska klubben vill dock inte släppa en så viktig spelare, skriver…
(De Telegraaf )

Från Barcelona till Roma
Yttern Carlos Perez är i Rom för att genomföra sin läkarundersökning. Det handlar om ett lån med obligatorisk utköpsklausul där Barcelona inkasserar 13 miljoner euro i sommar.
(Goal

"Beckham budar på Cavani"
David Beckhams nya MLS-klubb Inter Miami har lagt ett sent bud på PSG-anfallaren. Cavani hoppas fortfarande kunna flytta till Atlético de Madrid, men budet från den amerikanska klubben "måste studeras noggrant".
(AS)

Officiellt: Rösler ny Düsseldorf-tränare
Tidigare MFF-tränaren har hittat ett nytt jobb och presenterades klockan 13 under onsdagen som ny tränare i Fortuna Düsseldorf. Berisha på väg till Tyskland
Lazio-spelaren Valon Berisha är nära en flytt till Fortuna Düsseldorf. Klubbarna är överens om ett lånekontrakt med utköpsklausul. Läkarundersökning väntar under dagen.
(Gianluca Di Marzio)
 
Dortmund behöver sälja Alcacer
… men BVB är ännu inte överens med Valencia om kostnaden för spelaren. 30 miljoner euro ska Dortmund vilja ha. Spelaren själv påstås vara överens med Valencia om en återkomst.
(SportBild)

… för att kunna ta in Emre Can
Uppgifter menar att Alcacer-affären måste bli av för att Dormund ska kunna förhandla klart om ett köp/lån av Emre Can från Juventus.
(SportBild)

Everton letar nytt i Sampdoria
PL-klubben hör sig för om en värvning av Sampdorias mittfältare Ronaldo Vieira. Priset tros ligga på omkring 16 miljoner euro.
(Football Insider)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
”Rodrigo-affären nära en kollaps”
Vi har tidigare rapporterat om Barcelonas försök att värva Valencias Rodrigo. Igår skrev vi om att Sportings Bruno Fernandes skulle kunna bli en bricka i spelet och vara pusselbiten som skulle kunna få affären att gå i lås. Senaste nytt är att hela affären håller på att kollapsa. 
(ESPN och Standard)
 
United vill värva Maxi Gomez – till sommaren
Valencias anfallare finns på Manchester Uniteds önskelista för sommaren. 23-åringen ska ha en utköpsklausul på 140 miljoner euro.
(Cadena Ser)
 
Dubbelvärvning för Monaco
Både Youssouf Fofana (19 år) och Aurelien Tchouaméni (20 år) skriver på för fyra och ett halvt år i furstendömet under dagen. För den förstnämnde får Strasbourg 15 miljoner euro. Tchouaméni kommer att ge Bordeaux drygt 20 miljoner.
(L’Equipe
 
Arsenal har satt pris på Aubameyang
Barcelona är intresserade av Pierre-Emerick Aubameyang och Arsenal vill ha minst 50 miljoner pund för 30-åringen.
(Express)
 
Cavani har sagt adjö till PSG
Edinson Cavani är nära en övergång till Atlético Madrid och anfallaren har sagt adjö till sina nuvarande lagkamrater i PSG.
(Express)
 
Svenskar kan byta klubbar i Italien
Parmas svensk Riccardo Gagliolo lockar till sig intresse från Cagliari som uppges ha förhört sig om backen. Samtidigt är Parma intresserade av Robin Olsen som numera sitter på bänken i just Cagliari. Kanske kan en bytesaffär bli av?
(Tuttomercatoweb och Tuttomercatoweb)
 
Sheffield United jagar duo
Genks norrman Sander Berge finns på The Blades radar. Den 21-åringe mittfältaren skulle kosta klubben 27 miljoner euro. Även den 23-årige anfallaren Richairo Zivkovic är intressant för klubben. Holländaren spelar i kinesiska Changchun Yatai.
(Mail och Sun)
 
… och har lagt ett bud på IFK Göteborgs mittfältare
IFK Göteborgs Alhassan Yusuf som blev årets nykomling 2019 lockar till sig intresse. Sheffield United ska ha lagt ett bud på ca 15 miljoner kronor på den 19-årige mittfältaren.
(Göteborgs-Posten)
 
Tottenhams anfallsjakt – Bergwijn presenteras?
PSV Eindhovens Steven Bergwijn är nära en övergång till Tottenham och kan presenteras idag. Samtidigt ryktas det att Spurs har haft kontakt med Chelseas Olivier Giroud om en övergång. Milans anfallare Krzysztof Piatek, som varit på tapeten tidigare, vill lämna Italien för Tottenham och Premier League.
(Sky Sports, 90min och Express)
 
Lemar får inte lämna Atlético
Igår skrev vi om Bayern Münchens intresse för Atléticos franske ytter Thomas Lemar. Madrid-klubbens VD Miguel Angel Gil Marin säger dock att Lemar inte kommmer få lämna i januari.
(Mail)
 
Suso på läkarundersökning i Sevilla
Milans ytter Suso är nära en övergång till Sevilla. 26-åringen kommer flyga till Spanien idag för läkarundersökning. Det handlar om ett lån i 18 månader med en obligatorisk köpoption om Sevilla tar sig till Champions League.
(Gianluca di Marzio)
 
Wolves vill göra klart med Podence
Olympiakos ytter Daniel Podence kan göra flytten till Wolverhampton och Premier League. Wolves är redo att betala 21 miljoner pund för portugisen och 24-åringen kan bli klar inom kort.
(Telegraph)
 
Klubbarna intresserade av Adebayor
Emmanuel Adebayor är kontraktslös och 35-åringen kan vara en chansning aktuell för Aston Villa, Brighton eller Newcastle som jagar offensiv förstärkning.
(Sun)
 
******
Tisdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-29 19:10:00

Fler artiklar om SvenskaFans