Sillysvepet: Liverpool väntas få konkurrens – Sané närmar sig flytt?

Sillysvepet: Liverpool väntas få konkurrens – Sané närmar sig flytt?

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Första budet på Sané
City-spelaren Leroy Sané uppges överens med Bayern om ett femårskontrakt. Det återstår förhandlingar klubbarna emellan. Ett första bud ska komma från Bayern och det är på 40 miljoner euro.

(SportBild)

Mkhitaryan: "Jag vill stanna i Rom"
"Min tid i London är över", säger Mkhitaryan i en direktpassning till Arsenal. Vidare hoppas han på en snabb lösning mellan klubbarna som gör att han kan stanna i Roma.
(Corriere dello Sport

"Visar entusiasm för Stiller"
Arsenal uppges ha ett "konkret intresse" och hör sig nu för hos Bayern München om deras 19-årige mittfältare Angelo Stiller.
(Daily Star

Priset sjunker på Upamecano?
Corona-krisen gör att priset på Leipzigs Upamecano sjunker. Klubben uppges vara villiga att släppa försvararen för ”endast 40 miljoner euro”.
(Daily Star)

Newcastle går för Koulibaly?
Klubbens, potentiella, nya ägare har satt upp Napolis mittback som ett av sina stora transfermål om/när man tar över Necastle.
(Sky Sports)

Liverpool får konkurens om Werner
Det cirkulerar rykten kring Leipzigs Timo Werner. Liverpool verkar vara den mest troliga destinationen, men även Chelsea och Manchester United är intresserade.
(Bild)

Union Berlin sätter pris på Andersson
Svenske Sebastian Andersson kan vara på väg bort från Union Berlin. Enligt tysk media vill klubben ha fem miljoner euro för anfallaren.
(SportBild via LigaInsider)

Mbappé vill ha klausul i sitt kontrakt
Anfallaren diskuterar ett nytt kontrakt med PSG. Enligt spanska uppgifter vill Mbappé förhandla in en klausul i kontraktet som tillåter honom att lämna klubben för Real Madrid.
(Sport)

PSG svänger om Thiago Silva?
Han har varit ifrågasatt och på väg bort, kontraktet går ut i sommar. Paris påstås nu ge upp försöken att värva en ny mittback (Koulibaly, Varane...) och istället erbjuda brasseförsvararen ett år till.
(Le 10 Sport)

United värvar ung anfallare
Sunderlands unge anfallare Joe Hugill är på väg till Manchester United. Klubbarna uppges överens om en övergångssumma på 250 000 euro för 16-åringen.
(Daily Mail)

Leipzig redo att sälja Forsberg
Om det kommer ett bud på 20 miljoner euro på Emil Forsberg, eller hans lagkamrat Yussuf Poulsen så uppges Leipzig villiga att sälja.
(SportBild via Transfermarkt)

Barcelona får konkurrens om Lautaro
Manchester United, PSG och Real Madrid uppges också intresserade av Inter-anfallaren Lautaro. Barcelona, som känts som det hetaste alternativet hittills, är oroliga att priset kommer gå upp.
(ESPN)

Lozano på väg från Napoli
Napolis anfallare ryktas på väg bort från klubben. Flera Premier League-klubbar uppges vara intresserade. Senaste i raden är Manchester United.
(Football Italia)

Villas-Boas vill till Japan – inte Premier League
Tränaren Villas-Boas har ryktats vara aktuell för nyrika Newcastle, men han avfärdar rykten om en återkomst till Premier League. Japan, och japansk kultur, lockar mera.
(RMC Sport)

Officiellt: Trio får lämna Nice
Moussa Wagué, Riza Durmisi, Adam Ounas som varit inlånade hos Nice kommer återvända till klubbarna som äger dem.
(OGC Nice, OGC Nice och OGC Nice)

Barcelona bryter med Rakitic?
Barcelona och mittfältaren är inte alls på samma våglängd. Klubben tycker inte Rakitic visar tillräckligt intresse i den bud som kommit på 32-åringen.
(Sport)

United kallar tillbaka målvakt?
Framtiden för Dean Henderson är oviss. Målvakten är utlånad från Manchester United till Sheffield United.
(Sky Sports)

Boateng stannar i Bayern?
Bayerns rutinerade back Jerome Boateng har länge ryktats på väg bort från klubben. Nu säger han till tysk press att han vill vara kvar och fullfölja sitt kontrakt (som går ut nästa sommar).
(Bild)

Åtta spelare som kan lämna Dortmund 
Dortmund kan rensa rejält i sin trupp och tyska SportBild listar åtta spelare som finns på listan av spelare som kan lämna. Dels är det Nico Schulz, Manuel Akanji, Mo Dahoud, Mario Götze samt de utlånade André Schürrle, Marius Wolf, Ömer Toprak, Jeremy Toljan.
(SportBild)

Brandt ett namn för Real Madrid?
Plötsligt har Julian Brandt seglat upp som ett tänkbart nyförvärv för Real Madrid, som är på jakt efter att förstärka mittfältet till nästa säsong.
(Don Balon)

Bakayoko drömmer om Milan
Tiemoue Bakayoko vill i sommar lämna Chelsea en gång för alla och hoppas på en återkomst till AC Milan, som han var utlånad till under fjolårets säsong.
(Calciomercato)

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-06 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans