Sillysvepet: ”Blåvitts kugge har förlängt” – Olsen byter klubb i sommar?

Sillysvepet: ”Blåvitts kugge har förlängt” – Olsen byter klubb i sommar?

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Dortmund jagar Freiburgs Koch?
Freiburgs Robin Koch finns på Dortmunds radar. Den 23-årige mittbacken har ett kontrakt som går ut sommaren 2021.
(Bild)

Real Madrid har förlängt med Casemiro
Uppgifter i Spanien gör gällande att Casemiro har förlängt sitt kontrakt med Real Madrid. Det nya avtalet gäller till sommaren 2023 och det skrev på för en tid sedan. Enligt klubbens nya policy har kontraktsförlängningen inte kommunicerats.
(Marca)

Nya detaljer kring Yusufs kontrakt
Även IFK Göteborg ser ut att ha jobbat i skymundan. GP menar att man förlängt ytterligare med mittfältaren Alhassan Yusuf, vars kontrakt nu ska gälla hela 2022.
(GP

PSG nära Alex Telles
Den franska storklubben uppges vara överens med Porto om en övergångssumma på 25 miljoner euro för vänsterbacken Alex Telles.
(A Bola)

... och Icardi-värningen snart löst?
55 miljoner euro + bonus är PSG:s bud. Ett fyraårskontrakt väntar argentinaren i Paris. Förhandlingarna med Inter är i ett slutskede skriver...
(Nicolò Schira/Transfermarkt)

"Osimhen överens med Napoli"
Lilles eftertraktade striker Victor Osimhen har placerats i flera klubbar under våren. Nu påstås han vara överens om det personliga villkoren med Napoli. Betalar italienarna prislappen på omkring 55 miljoner euro?
(beIN Sports)

"Stort tvivel kring Newcastle-köpet" 
Qatars protest mot Saudiarabien gällande piratsändingar av fotboll ställer till det för det tänkta köpet av Newcastle. Något som in sin tur lär påverka klubbens möjligheter under transferfönstret,
(The Guardian)

Barcelona tänker inte släppa Ansu
Unge Barça-talangen Ansu Fati lockar till sig intresse från flera Premier League-klubbar, men även tyska Dortmund. Nu meddelar Barcelona att de inte kommer sälja eller låna ut 17-åringen.
(Sport)

Newcastle i kontakt med Coutinho
Coutinhos framtid i Barcelona verkar vara osäker. Vi har tidigare skrivit om rykten som placerat honom i Arsenal och Chelsea, men uppger spanska medier att Newcastle för samtal om framtiden med brassen.
(Mundo Deportivo)

"En återkomst för Javi Martinez?"
Athlétic Club i Bilbao funderar på att plocka tillbaka Javi Martinez. Spelaren lämnade Baskien 20212. Kontraktet med Bayern går ut om ett drygt år.
(Football Espana)

Dortmund byter ut Favre?
Dortmunds tränare Lucien Favre kan vara på väg bort från klubben. Klubbens ledning har redan haft kontakt med en potentiell ersättare i Niko Kovac. Dortmunds drömnamn är dock Julian Nagelsmann i Leipzig.
(Bild)

... "Jag tänker inte ge upp"
Lucien Favre själv har dock inga planer på att lämna Dortmund och förnekar att en flytt skulle vara på gång.
(SportBild

Leverkusen kan tänka sig att sälja Bailey
Vi har tidigare skrivit om att Bayer Leverkusens Leon Bailey kan ersätta Leroy Sané, som ryktas vara på väg bort från Manchester City. Nu uppges Leverkusen villiga att sälja Bailey till City – om de får 50 miljoner euro.
(Bild)

Mager sommar för Gunners och Spurs
Det blir inga större värvningar för Arsenal och Tottenham i sommar. Ska det värvas så behövs det säljas, uppger brittisk press. Bägge klubbarnas slåss om att säkra Chelseas Willians signatur. 
(Telegraph)

Afellay och PSV går skilda vägar
Efter bara en säsong tvingas Ibrahim Afellay att tacka för sig i PSV Eindhoven. Detta då den holländska storklubben väljer att inte förlänga hans kontrakt.
(PSV:s hemsida)
 
Nytt intresse för Olsen?
Montpellier väntas se sig om efter en ny målvakt till kommande säsong och ska vara intresserade av Robin Olsen – vilket man även uppgavs vara för ett år sedan.
(Foot National)

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-27 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans