Sillysvepet: Stjärnorna på Juventus radar – Lazio säljer sin juvel?

Sillysvepet: Stjärnorna på Juventus radar – Lazio säljer sin juvel?

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Juventus vill låna in Dembélé 
Barcelonas Ousmane Dembélé kan vara på väg till Italien och Juventus. Anfallaren är enligt uppgifter intresserad av en flytt och det ska i så fall handla om ett lån. Juventus Pjanic kan gå till Barcelona som en del av affären.
(Mundo Deportivo)

... och har ögonen på Thuram
Marcus Thurams framfart i Mönchengladbach har inte gått storlagen förbi. Nu uppges Juventus ha 22-åringen på sin radar. Pappa Lilian Thuram hade ju en lyckad sejour i klubben och sonens agent Mino Raiola uppges på god fot med Juventus ledning.
(Le 10 Sport)

Tio matcher kvar för Johansson
Mattias Johanssons tid i Panathinaikos är på väg mot sitt slut. Försvararen har gått ut på sitt instagramkonto och meddelat att han har tio matcher kvar i klubben innan han lämnar. Johansson uppges förhandla om en framtid i Nottingham Forest.
(SDNA och Live Sport)

Officiellt: Dansken Rochester Sörensen till Öster


Officiellt: Lyon köper loss Toko Ekambi
På tisdagen meddelade klubben att de utnyttjat köpoptionen och köpt loss 27-åringen från Villarreal. Karl Toko Ekambi har skrivit på ett fyraårsavtal.
(Lyon på SvenskaFans)

Werners utköpsklausul går ut om 12 dagar
Leipzigs anfallare Timo Werner är hett villebråd på marknaden och Liverpool ryktas ligga bäst till för att värva honom. Nu avslöjar brittiska Sky Sports att 24-åringens utköpsklausul går ut om 12 dagar. Det gäller alltså för spekulanterna att agera inom kort om klausulen ska utnyttjas.
(Sky Sports)

Jesse Marsch kan ta över Dortmund
Dortmunds tränare Lucien Favre uppges hänga löst och nu skriver tysk media att Salzburgs tränare Jesse Marsch finns på listan över potentiella ersättare. Tidigare har Niko Kovac nämnts som den hetaste kandidaten.
(Bild)

Arsenal vill behålla Aubameyang
London-klubben tänker inte släppa Pierre-Emerick Aubameyang billigt. utan kommer behålla honom tills kontraktet går ut nästa sommar. Samtidigt skriver Telegraph att Arsenal jobbar på att försöka få anfallaren att förlänga sitt nuvarande kontrakt.
(The Sun och Telegraph)

Havertz vill ha framtiden klar i sommar
Leverkusen vill inte släppa sitt stjärnskott, vars kontrakt går ut 2021. 20-åringen uppges dock själv vilja göra klart med sin framtid redan nu, trots att det finns gott om tid kvar på kontraktet. Bayern München finns bland de intresserade klubbarna, men även Barcelona, Chelsea, Real Madrid med flera.
(Bild)

IFK Göteborg lyfter upp ungdomar
Jepser Tolinsson och Isak Dahlqvist kommer tillhöra a-truppen hos Blåvitt framöver. Mittfältaren Dahlqvist har skrivit på ett lärlingskontrakt året ut och mittbacken Tolinsson är under kontrakt fram till sommaren 2023.
(IFK Göteborg)

Smalling vill stanna i Roma
Chris Smalling har varit utlånad från Manchester United till Roma. Nu säger försvararen att han vill stanna hos klubben i Italien. Det lutar åt att Roma vill förlänga lånet, men diskussioner om en permanent flytt pågår också.
(Corriere dello Sport)

... och Roma i pole-position?
Häromdagen kopplades Juventus ihop med Chelseas Pedro. Nu menar italiensk media att Roma är den mest troliga adressen när spanjorens kontrakt i London går ut i sommar.
(Football Italia)

Officiellt: Besara tillbaka i Örebro
Örebro låter meddela att man gjort klart med Nahir Besara, som därmed återvänder till klubben han representerade mellan 2016 och 2018. Bosse Andersson hoppas på Danielson
I slutet av februari lämnade guldhjälten Marcus Danielson Djurgården för spel i Kina. Det dröjde dock inte länge förrän han fick vända tillbaka till Sverige och nu hoppas DIF:s sportchef, Bosse Andersson, kunna låna in mittbacken fram till i höst.
(SportExpressen)

Leverkusen förlänger med Wendell
Trots allt hårdare konkurrens väljer Wendell att underteckna ett nytt kontrakt med Bayer Leverkusen, som håller honom kvar i klubben till 2022.
(Leverkusens hemsida)

Schalkes målvaktsjakt fortsätter
Att Schalke kommer värva en ny målvakt i sommar står redan klart. Frågan är bara vem det blir då listan över tänkbara namn växer sig allt större. Ulreich, Flekken, Kobel och Steffen är bara några av de namn som nämnts.
(Bild)

Lazio säljer sin juvel?
Sergej Milinkovic-Savic har länge varit en av Lazios mest värdefulla spelare. Nu meddelar klubbens sportchef att man är villiga att lyssna på erbjudanden på serben. Manchester United, Chelsea och Tottenham har alla tidigare uppgetts vara intresserade.
(Daily Mail

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-03 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans