Sillysvepet: Real Madrid sugna på stjärnan – Milan chanslösa gällande Zlatan?

Sillysvepet: Real Madrid sugna på stjärnan – Milan chanslösa gällande Zlatan?

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

”Sporting pressar priset på Olsen”
Igår skrev vi om portugisiskt intresse för Robin Olsen. Nu rapporterar A Bola att Sporting försöker pressa ner priset på landslagsmålvakten. Roma uppges vilja ha mellan tre och fyra miljoner euro för 30-åringen.
(A Bola)

"Ett billigare alternativ för United"
Manchester United uppges fundera på Cengiz Under (Roma) istället för t.ex. Sancho eller Chiesa. Roma-anfallaren kan man få får omkring 30 miljoner euro.
(Corriere dello Sport via Goal)

"Everton och Napoli har lagt bud"
Gabriel Magalhães ser ut att lämna Lille. Bud finns från England och Italien. Var han hamnar blir klart inom kort, säger mittbackens agent.
(Arena Napoli)

Ben Yedder vill lämna Monaco
Monegaskernas striker ledde skytteligan när Ligue 1 avbröts. Nu uppges Ben Yedder vilja röra på sig. Monaco ska tidigare ha satt prislappen på 40 miljoner euro. Arsenal och Manchester United är möjliga adresser.
(France Football, pappersupplagan)

Dortmund behöver sälja för att köpa
Den tyska klubben är överens med 16-årige Jude Bellingham om en övergång, men för att kunna betala övergångsumman till Birmingham på 35 miljoner euro behöver klubben sälja spelare.
(Bild)

Zlatan för dyr för Milan
Enligt italienska tidningsuppgifter vill Zlatan Ibrahimovic ha minst sex miljoner euro för att spela ytterligare en säsong i Milan. En summa som klubben inte är intresserade av att betala. Efter att Bologna har avsagt sig sitt intresse, finns Monza eller Hammarby kvar som tänkbara destinationer för 38-åringen.
(Corriere della Sera)

... och detaljer återstår för Rangnick
Leipzigs sportchef Ralf Rangnick är på väg till Milan och endast detaljer återstår innan en överenskommelse är i hamn. Den förväntas dock inte presenteras förrän i augusti.
(Tuttosport via Football Italia)

Milan fortsätter spana i Tyskland
Ryktena om Ralf Rangnick till AC Milan florerar fortfarande och skulle han ta över den italienska storklubben är Philipp Max en av spelarna han hoppas följer med honom. Max sitter på ett avtal till 2022 med Augsburg och anses vara en av Bundesligas mest underskattade spelare då han den här säsongen noterats för åtta mål och fem assist.
(Fussballeck)

Ödegaard meddelar att han vill stanna
Martin Ödegaard, som varit utlånad till från Real Madrid till Real Sociedad, vill stanna i klubben. Norrmannen ska ha meddelat sin önskan till bägge klubbarna och Madrid-klubben förväntas godkänna en förlängning av lånet i sommar.
(Mundo Deportivo)

Kouassi till Bayern München
PSG:s lovande mittback Tanguy Kouassi, vars kontrakt går ut, är nära en övergång till Bayern München. 18-åringen förväntas skriva på för de tyska mästarna inom kort. 
(RMC Sport)
 
"Fraser vill inte förlänga"
Bournemouth har korttidsförlängt med fyra spelare, men meddelar samtidigt att eftertraktade Ryan Fraser vägrat att göra detsamma.
(AFC Bournemouth)

Erbjudandet till Daniel Larsson
200 000 euro plus en målbonus är vad Aris erbjuder Daniel Larsson om han stannar i klubben ytterligare ett år.
(SDNA)

Vad föredrar Havertz? Bud från Real Madrid
I förra veckan skrev vi att Leverkusens hett eftertraktade talang föredrar spel i England. Idag skriver tysk media att 21-åringen skulle föredra Real Madrid framför andra klubbar. Den spanska klubben ska ha lagt ett bud på Havertz som Leverkusen sägs ha nobbat.
(Sportbuzzer)

Stort intresse för Leverkusen-spelare
Förutom Havertz finns det ytterligare fyra spelare som har ögonen på sig från klubbar runtom i Europa. Spelarna det handlar om är Kevin Volland, Jonathan Tah, Leon Bailey och Aleksandar Dragovic.
(Transfermarkt)

Diskussioner om Forsberg efter säsongen
Leipzigs tränare Julian Nagelsmann säger om Emil Forsberg att han inte är nöjd på bänken, men sköter det väldigt professionellt. Efter säsongen ska det inledas en dialog om svenskens framtid. Det låter som ett ”adjö” tycker...
(RB Live)

Officiellt: Mertens stannar i Napoli
Trots alla flyttrykten väljer Dries Mertens efter många om och men att förlänga sitt kontrakt med Napoli till och med 2022.
 


Meunier allt närmare Dortmund
Det verkar mest vara en fråga om tid innan Borussia Dortmund kan presentera Thomas Meunier som deras senaste nyförvärv. Högerbacken lämnar därmed PSG efter att hans kontrakt med den franska huvudstadsklubben löpt ut.
(Bild)

Wolf snart i Mönchengladbach?
Sejouren i Leipzig har inte varit någon succé för Hannes Wolf och redan efter ett år ser mittfältaren ut att flytta på sig. Nästa adress verkar i så fall Borussia Mönchengladbach bli, där han återförenas med sin gamla tränare Marco Rose från tiden i Salzburg.
(Bild)
 
... som kan sälja mittfältsstjärnan
Denis Zakaria har varit ett av säsongens största utropstecken i Bundesliga och intresset för 23-åringens tjänster är stora. En av intressenterna uppges Lazio vara, som är på jakt efter en ny mittfältsmotor.
(90Plus)

Gentner hoppas på nytt kontrakt
Under gårdagen blev det klart att Union Berlin kommer spela i Bundesliga även nästa säsong. Det hoppas även Christian Gentner få göra, som håller tummarna för att klubben vill förlänga hans utgående kontrakt.  
(Sky Sports, via FussballTransfers)

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-17 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans