Sillysvepet: Messi i kontakt med Guardiola – Silva snart klar för Chelsea

Sillysvepet: Messi i kontakt med Guardiola – Silva snart klar för Chelsea

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Officiellt: Chilwell klar för Chelsea
Efter många turer fram och tillbaka lämnar nu Ben Chilwell Leicester för spel med Chelsea. Den 23-årige vänsterbacken spelade 33 ligamatcher och gjorde tre mål för Leicester förra säsongen.

Messi redan i kontakt med Guardiola
Gårdagens stora nyhet var att Messi bestämt sig för att lämna Barcelona. Spekulationerna om hans framtid är redan igång. Inter, Manchester City och PSG nämns som de aktuella klubbarna. Ansedda Athletic avslöjar att Messi redan har kontakt med Citys tränare Guardiola och klubben för diskussioner om hur de ska kunna lösa en övergång.
(The Athletic)

... och flytten hänger inte på Bartomeu
Det har hävdats att Messi kan tänka sig att stanna om Barcelona byter president. Det stämmer inte säger Onda Cero. Beslutet är fattat och förändringar i ledningen ändrar ingenting.
(Onda Cero

Monaco nobbar Manchester United
PL-klubben har erbjudit 25 miljoner euro för monegaskernas unga mittback, Benoit Badiashile. Nye Monaco-tränaren Niko Kovac vill inte alls sälja sin försvarare under detta transferfönster.
(RMC Sport)

”Zlatan skriver på idag eller imorgon”
Nu verkar äntligen Milan och Zlatan vara överens om ett nytt kontrakt. En underskrift ska ske idag eller imorgon och det nya kontraktet uppges ge Zlatan en nettolön på sju miljoner euro.
(Gazzetta dello Sport)

”Thiago Silva blir klar på torsdag”
Under morgondagen genomförs läkarundersökningen och mittbacken kan då skriva under ett tvåårskontrakt med Chelsea.
(SkySports/Angelo Mangiante)

Milan förhandlar om Tonali
Brecias mittfältare Sandro Tonali har ryktats vara på väg till Inter. Nu ger sig även Milan in i jakten på 20-åringen. Klubben vill låna talangen och inkludera en köpoption.
(Sky Sports Italia)

Atlético ger inte upp Lacazette
Arsenal tackade nej till ett bud från Atlético de Madrid redan i januari gällande anfallaren Alexandre Lacazette. Atlético är dock fortsatt intresserade och ska nu göra ett nytt försök att locka över fransmannen.
(Marca)

Juventus nära värva från Schalke 04
Detaljer återstår innan Weston McKennie hamnar i Turin. Det handlar om ett lån för tre miljoner euro + en utköpsklausul på 18 miljoner, skriver...
(Fabrizio Romano)

Malmö vill köpa loss Kiese Thelin
Isaac Kiese Thelin har varit nyttig i Malmö FF under sommaren och klubbens sportchef Daniel Andersson hoppas att man ska kunna köpa loss anfallaren från Anderlecht till vintern.
(Sydsvenskan)

Rodrigo på läkarundersökning
Gårdagens nyheter om att Valencias anfallare Rodrigo Moreno var klar för Leeds United verkar stämma. Silly-medierna har fångat Rodrigo på bild innan han skulle genomföra läkarundersökningen för att skriva på för Premier League-nykomlingen. St Pauli vill ha tillbaka Gyökeres
Den tyska klubbens tränare Timo Schultz vill ha tillbaka norske Leo Östigard och svenske Viktor Gyökeres som klubben haft på lån under förra säsongen från Brighton. ”Jag kan cykla till dit och hämta dem om det behövs” säger han till tysk media. Avståndet är enligt uppgift 954 kilometer, enkel väg.
(Bild)

Henrique lämnar Atlético
Nästa klubbadress för Caio Henrique blir Ligue 1-klubben Monaco som får betala åtta miloner euro + två miljoner i eventuella bonusar.
(AS)

Arsenal förkastar bud
Wolverhampton har lagt ett bud på Ainsley Maitland-Niles men fått detta bud förkastat. Wolves bud värderades till 15 miljoner pund men Arsenal kräver åtminstone 20 miljoner pund för 22-åringen.
(Sky Sports)

Everton nästa för James Rodriguez?
James Rordiguez har ingen framtid i Real Madrid och en flytt till brittiska öarna känns trolig. Den senaste av intresserade klubbar är Everton, som är intresserade av att värva colombianen.
(Telegraph)

Inter Miami och Suarez har kontakt
Luis Suarez oönskad i Barcelona. Igår skrev vi om att PSG är intresserade, men brittiska tidningar avslöjar idag att uruguayanen har kontakt med Inter Miami om en eventuell övergång.
(Independent)

Real Madrid kan släppa Mariano
Gårdagens nyhet om att Benfica vill plocka in Mariano Diaz, istället för Edinson Cavani, ser ut att få en fortsättning. Real Madrid öppnar för en utlåning av anfallaren.
(Record)

Officiellt: Mandanda förlänger
Den 35-årige burväktaren Steve Mandanda har förlängt sitt kontrakt med Ligue 1-klubben Marseille. Det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2024.
(Marseilles hemsida)

Brighton lånar ut mittback
Ifjol blev han utsedd till årets spelare i Derby. Nu är Matthew Clarke tillbaka i Championship-klubben efter att ånyo blivit utlånad från Brighton.
(Derbys hemsida)

*******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-08-26 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans