Sillysvepet: Chelsea redo att släppa Lukaku – Bastoni stannar i Inter

Sillysvepet: Chelsea redo att släppa Lukaku – Bastoni stannar i Inter

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:00)

Chelsea redo att släppa Lukaku
Chelsea är redo att låta Romelu Lukaku lämna på lån – för €25 miljoner. Det diskuteras redan om en återkomst till Inter. Som ersättare ska man nu ha fäst ögonen på Manchester Citys Gabriel Jesus.
(Goal)

Phillips som ersättare för Fernandinho?
Manchester City förväntas intensifiera sin jakt på Kalvin Phillips så fort Englands kvarvarande landskamper är avklarade.
(Telegraph)

Liverpool och Benfica överens?
De senaste rapporterna angående Darwin Nunez säger nu att Liverpool och Benfica är överens. Det ska röra sig om ett bud värt €80 miljoner plus ytterligare €20 miljoner i bonusar.
(SIC Noticias)

Jesus och Tielemans toppar Arsenals lista
Det är fortfarande Gabriel Jesus och Youri Tielemans som toppar Arsenals önskelista, rapporterar…
(Fabrizio Romano)

Officiellt: Newcastle köper loss Targett
Newcastle har gjort klart med Matt Targett på permanent basis. 26-åringen spenderade det senaste halvåret i Newcastle på lån från Aston Villa.
(Newcastle)

Bastoni stannar i Inter
Alessandro Bastonis agent bekräftar att mittbacken blir kvar i Inter. Han har tidigare ryktats intressera Tottenham.
(Fabrizio Romano)

… som diskuterar med Dybala
Inter och Paulo Dybalas representanter har träffats under dagen och Dybala har blivit erbjuden ett fyraårskontrakt.
 


Adams aktuell för Sevilla
Tyler Adams uppges vara ett namn för Sevilla. RB Leipzig-mittfältaren ses som ett alternativ till Fernando Reges.
(AS)

Barcelona lockas av ”nya Dani Alves”
Domilson Cordeiro dos Santos, eller Dodo, drar till sig intresse från Barcelona. Högerbacken vill lämna Shakhtar Donetsk. Även Bayern München, Real Madrid, Tottenham och Fiorentina uppges vara intresserade.
(Sport)

Getafe för Bale?
Gareth Bale har blivit erbjuden till Getafe, berättar Getafe-presidenten Angel Torres. Walesarens kontrakt går ut den här månaden.
(Goal)

*** 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:45) 

Sana aktuell för Kalmar FF
Kalmar-tränaren Henrik Rydström vill gärna se Tobias Sana i sin klubb. Sana lämnade IFK Göteborg efter en uppmärksammad konflikt tidigare i våras. Även norska Sarpsborg är intresserade av en övergång.
(Sportexpressen och Fotbollskanalen

Officiellt: Frasier Forster till Tottenham
(Tottenham på SF Darwin för 100 miljoner euro
Engelsk media hakar på Record i Portugal (se morgonuppdateringen). Liverpool ska vara redo att lägga omkring 100 miljoner euro för Benficas anfallare Darwin Núñez. Detta för att man kan förlora Sadio Mané. Genomförs affären blir det den största i klubbens historia, skriver...
(Daily Mail

Liverpool nobbar Bayerns bud
Men det andra budet från Bundesliga-mästarna var också alldeles för lågt låter PL-klubben hälsa. Totalt drygt 35 miljoner euro för Sadio Mané är "ett skämt" menar Liverpool.
(Mirror)

Noa Lang överens med Milan
Klubben och spelaren är redo att skriva under ett femårskontrakt. Återstår att komma överens med Langs klubb, Club Brugge, som tros vilja ha 20 miljoner euro.
(Rudy Galetti/Sky Italia)  

Luis Suarez vill stanna i Europa
Trots kampanjen för att få hem anfallaren till River Plate är det mer troligt att han stannar i Europa, även om han inte blir kvar i Atlético. Sevilla och Fiorentina är två av alternativen som nämns.
(Olé

Berardi i stället för Di Maria?
Med Di Maria på väg till Barcelona väntas Juventus i stället göra ett försök att få loss Berardi från Sassulo.
(Goal

Officiellt: Modric förlänger med Real Madrid
Som väntat har veteranen Luka Modric nu skrivit på en förlängning som gäller över hela nästa säsong.
(Real Madrid

Gattuso vill ha Vecino
Matias Vecino sitter på ett utgående kontrakt med Inter och kan nu hamna i La Liga och Valencia till hösten. James Tarkowski förstärker Everton
Burnley-försvararen kan snart presenteras av sin nya klubb Everton. Läkarundersökningen genomförs under eftermiddagen.
(The Athletic

Gerard Moreno ett alternativ för Barcelona
Villarreal-anfallaren har en utköpsklausul på hela 100 miljoner euro, men bedömare tror att klubben kan tänka sig att släppa honom för omkring 40 miljoner.
(Sport

Lacazette presenteras på torsdag
Alexandre Lacazette lämnade nyligen Arsenal. Som väntat genomför han sin läkarundersökning under onsdagen för att presenteras som Lyon-spelare i morgon förmiddag.
(RMC Sport

”Leeds har lagt bud på Elis”
Bordeaux trillade ur Ligue 1 och behöver sälja spelare. Onana och Hwang är på väg bort. Leeds försöker nu köpa loss anfallaren/yttern Alberth Elis från les Girondins.
(L’Equipe)

Newcastle vill köpa loss Targett
Han lånades in från Aston Villa och gjorde så pass bra ifrån sig att Newcastle. Omkring 20 miljoner euro tros affären sluta på.
(90min

***
 
MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

United och Tottenham vill ha Bastoni
Inters försvarare Alessandro Bastoni lockar till sig intresse från Premier League. Rykten placerar honom i Tottenham, men även Manchester United är intresserade av 23-åringen.
(Daily Mail)

... och Chelsea är ute efter Skriniar
London-klubben är på jakt efter Inters 27-årige försvarare Milan Skriniar. Även Tottenham har visat intresse för slovaken. 
(Daily Mail)

Lukaku kan bli del av en bytesaffär
Inter vill förstärka med Lukaku men den italienska klubben har svårt med ekonomin. Ett alternativ för att få låna Lukaku skulle kunna vara att skicka nån av spelarna Alessandro Bastoni, Milan Skriniar eller Lautaro Martinez till Chelsea.
(Gazzetta dello Sport)

Storstädning i PSG
Med sportchef Leonardo borta och Luis Campos på väg in vill Paris rensa i truppen. Upp till tio spelare vill man få bort. Däribland Paredes, Icardi, Draxler och Kehrer.
(L'Equipe)

Kalmar och Sirius intresserade av Nanasi
Malmös Sebastian Nanasi kan lämna klubben på lån för att få mer speltid. Kalmar och Sirius är klubbar som är intresserade av 20-åringen.
(Sportexpressen)

Ahmedhodzics framtid oklar
Anel Ahmedhodzics framtid i nedflyttade Bordeaux är oklar då klubben har ont om pengar att lösa utköpsklausulen från Malmö FF. Intäkter från vidareförsäljningsklausuler på Tchouaméni (från Monaco till Real Madrid) och Kounde (från Sevilla till Chelsea) som kan flytta i sommar skulle kunna öppna för att svensken kan köpas loss.
(Fotbolltransfers)

Lazio värvar från Shakhtar Donetsk
Liverpool betalar 100 miljoner euro för Núñez
Benficas anfallare Darwin Núñez är nära en övergång till Liverpool och den engelska klubben är redo att hosta upp 100 miljoner euro för den 22-årige uruguayanen.
(Record)

Chelsea har ögonen på Leao
Milans Rafael Leao ryktas på väg bort från klubben och Chelsea har ögonen på 22-åringen. Även Arsenal, Newcastle och PSG finns bland intresserade klubbar.
(Football London)

Everton vill ha Harry Winks
Frank Lampard vill förstärka Everton med Tottenhams mittfältare Harry Winks. Det skulle i så fall handla om ett lån under den kommande säsongen. 
(Telegraph)

Lahne lämnar Bulgarien
Jack Lahne har varit utlånad från Amiens till Botev Plovdiv i Bulgarien. Nu är det klart att det inte blir nån fortsättning i klubben. Lahnes kontrakt med Amiens går ut i sommar.
(Botev Plovdiv)

Arsenal övertygade om att Saka stannar
Igår skrev vi om att Manchester City och Liverpool är intresserade av Arsenals Bukayo Saka. Arsenal är säkra på att 20-åringen kommer stanna i klubben och skriva på ett nytt kontrakt efter sommarsemestern.
(Sun)

... och Manchester City dementerar Saka-rykten
Gårdagens nyhet om att City är intresserade av Arsenals Bukayo Saka dementeras av källor i klubben.
(Mirror)

******
Tisdagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-08 20:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans