Sillysvepet: PSG in i jakten på stjärnan – Barça-profilen tvingas bort?

Sillysvepet: PSG in i jakten på stjärnan – Barça-profilen tvingas bort?

Onsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:00)

PSG åter in i jakten på Dembélé
Det fortsätter cirkulera rykten kring Ousmane Dembélé, vars kontrakt med Barcelona löper ut vid månadsskiftet. PSG ska efter en tids dvala nu återigen fått upp ögonen för 25-åringen och sägs fundera över att komma med ett erbjudande.
(Mundo Deportivo)

”Napoli funderar på att sälja Koulibaly”
Varje sommar spekuleras det om Kalidou Koulibalys framtid och det här året är inget undantag. Napoli sägs nu vara villiga att sälja mittbacken för att ersätta honom med Torinos Bremer.
(CalcioMercato)

Sabitzer till salu – mot sin vilja
Marcel Sabitzer har tidigare uttalat sig om att han efter en misslyckad första säsong i Bayern München hellre blir kvar och försöker revanschera sig än att lämna. Klubben verkar dock ha andra planer för mittfältaren då man uppges vara villiga att sälja honom i sommar.
(Bild)

Officiellt: Schalke värvar från Hertha
Alexander Schwolow kommer nästa säsong representera Schalke 04 då det står klart att målvakten lånas ut från Hertha BSC.


... som tvingas sälja Ascacibar?
Efter två och ett halvt år i Berlin verkar Santiago Ascacibar desperat att få lämna Hertha då han i en tv-intervju menar på att han måste bort utan att ha någon aning om vart han ska ta vägen.
(TyC Sports)

”Alves tvingas lämna Barcelona”
Det ser ut som att Dani Alves tid i Barcelona är förbi då den katalanska klubben uppges ha beslutat sig för att inte förlänga kontraktet med den rutinerade försvararen.
(Sport)

Nalic ser ut att tilldelas nytt kontrakt
Tidigare i år var oturen framme för Adi Nalic, som slet av korsbandet och har nu en lång period framför sig med rehab och återhämtning. Trots det väntas 24-åringen bli erbjuden ett nytt kontrakt av MFF, vilket sportchefen Andreas Georgson bekräftar.
(Fotbollskanalen)

Sinkgraven snart tillbaka i Holland?
Feyenoord är på jakt efter en ny vänsterback och verkar ha planer för att försöka få över Daley Sinkgraven från Bayer Leverkusen.
(Voetbal International)

Bielsa kan återvända till Spanien
I februari fick Bielsa sparken från Leeds och har sedan dess gått arbetslös. Nu verkar det som att den argentinske tränaren har ett nytt uppdrag på gång då han för samtal med sin gamla arbetsgivare Athletic Bilbao.
(Radio Popular)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:30)

”Mané nära övergång”
Liverpool-anfallaren uppges vara överens med Bayen München. Återstår ”detaljen” med att klubbarna ska komma överens. ”Det är nära”, menar…
(Fabrizio Romano)

... för Bayern höjer budet
Han får medhåll från tyska Bild som menar att Bayern är redo att slänga in ytterligare omkring fem miljoner euro utöver det bud som redan ska ha nobbats.
(Bild

Liverpool satsar på Raphinha
Först Darwin, nu uppges klubben ha lagt ett bud på 60 miljoner pund för att förstärka offensiven ännu. Det handlar om Leeds-stjärnan Raphinha som Klopp gärna vill se på Anfield nästa säsong.
(Daily Star

Arsenal och United i dragkamp
Både Gunners och Man United vill värva Portos Vitinha. Prislappen ska ligga på 40 miljoner euro. Även Barcelona finns med i diskussionerna.
(Record

Chelsea och Juventus i bytes-deal?
Chelsea vill värva mittbacken Demiral och kan tänka sig låta Jorginho gå till Juventus för att få till en affär. Demiral tillbringade förra säsongen i Atalanta, dit han var utlånad.
(Calciomercato)

Officellt: Barcelona värvar Pablo Torre
Fem miljoner euro + upp till 20 miljoner i bonus kostar Racing Santander-spelaren. Barcelonas utköpsklausul? 100 miljoner euro. Eriksen allt närmare Spurs?
Tottenham har erbjudit kontrakt till Eriksen och dansken uppges vilja stanna i London. Man United, Everton och flera andra klubbar uppges också vara intresserade.
(Express

”Aguerd till West Ham nästa vecka”
Rennes efterfrågade försvarare Nayed Aguerd sägs ha planerat in sin läkarundersökning till till efter helgen. Omkring 30 miljoner euro går övergången på.
(Daily Mail

Nottingham vill låna från Manchester United
Med Brice Samba på väg bort behöver Forest en ny målvakt. Ett lån med utköpsklausul av Dean Henderson hoppas man ska kunna lösa problemet.
(Fabrizio Romano)

Lägger jättebud på Bellingham?
Spanska Cadena Ser menar att Real Madrid laddar för ett bud på Dortmunds engelsman Jude Bellingham. 90 miljoner euro uppges man vara villiga att lägga - nästa säsong.
(Cadena SER

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Pogbas flytt är snart klar
Den franske mittfältarens flytt från Manchester United till Juventus verkar bli klar inom kort.
United vill ha både Eriksen och de Jong
Det ryktas om flytt till Manchester United för såväl Christian Eriksen som Barcelonas Frenkie de Jong. Brittisk media uppger att klubben vill ha bägge spelarna, och att den ena inte utesluter den andre, men holländaren är huvudmålet för nye tränare Erik ten Hag.
(Daily Mail)

Byte Frenkie de Jong – Bernardo Silva?
Barcelonas Frenkie de Jong tonar ner ryktena om en flytt till Manchester United med uttalandet att han redan spelar i världens största klubb. Samtidigt ryktas det om att det kan bli en bytesaffär mellan Manchester City och Barcelona där Frenkie de Jong flyttar till England och Bernardo Silva till Spanien.
(Sport och Mundo Deportivo)

City säljer för 200 miljoner pund?
Manchester City vill förstärka med Kalvin Phillips och pengar är på väg in. Efter försäljningarna av Torres och Porro i vinter så finns Jesus, Sterling, Bazunu, Zinchenko, Aké och Gundogan på listan över spelare som klubben är redo att sälja. Även akademispelarna Yangel Herrera och Morgan Rogers är på väg ut.
(Telegraph)

”Koundé föredrar flytt till Barcelona”
Sevilla-backen Koundé omges av flyttrykten och fransmannen uppges föredra Barcelona framför en flytt till Chelsea eller Newcastle.
Nytt Barça-bud på Lewandowski
Förhandlingarna fortsätter mellan Barcelona och Bayern München om Lewandowski. Nu uppges Barça redo att lägga ett nytt bud på anfallaren efter att det föregående på 32 miljoner euro plus bonusar fick nej tack av Bayern.
(Bild)

Utländskt intresse för Mendes
AIK:s Joe Mendes har varit bra under våren och det finns nu flera intresseförfrågningar från utländska klubbar, men det mesta talar för att Stockholmsklubben behåller 19-åringen ett tag till.
(Sportexpressen)

Fortsatta förhandlingar om Dybala och Lukaku
Inter är fast beslutna om att försöka få in såväl Dybala som Lukaku till truppen. När det kommer till argentinaren så diskuteras lönen, som verkar bli lägre än den tidigare i Juventus. Inters förhandlingar om en värvning av Lukaku fortsätter och de är redo att betala Chelsea en hög summa för ett lån. Samtidigt kan affärerna göra att laget väljer att släppa Edin Dzeko.
(Gianluca di Marzio)

”Vi har en annan vision än han och hans agent”
Mattias Svanberg är på väg ifrån Bologna och klubben sportchefen Marco Di Vaio säger att en förlängning verkar omöjlig och att klubben nu får försöka sälja svensken. Tidigare har vi skrivit om intresse från Southampton och Napoli.
(Corriere dello Sport via Fotbollskanalen)

Witsel finns på Marseilles önskelista
Efter att Boubacar Kamara lämnar Marseille är klubben ute efter en förstärkning av mittfältet. På önskelistan finns Axel Witsel vars kontrakt med Dortmund går ut nu i sommar.
(L'Equipe)

Helsingborgs målvakt tränar med J-Södra
******
Tisdagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-06-15 20:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans