Sillysvepet: Pirlo presenterad för ny klubb

Sillysvepet: Pirlo presenterad för ny klubb

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (19:00)

OFFICIELLT: Pirlo klar för ny klubb
Andrea Pirlo har varit arbetslös sedan han lämnade Juventus ifjol. Nu är han dock klar för turkiska Fatih Karagümrük.
(Fatih Karagümrük)

PSG bryter med Pochettino
Paris SG och Mauricio Pochettino sägs ha kommit överens om att bryta samarbetet under ett möte förra veckan. Det sägs bli officiellt snart.
(David Ornstein)

Everton tappar försvararen till Berlin
Evertons 25-årige back Jonjoe Kenny ska vara på plats i Berlin för att skriva på för Hertha.
(Sky Sports)

Swedberg vill till La Liga
Hammarbys jättetalang Williot Swedberg sägs ha valt nästa klubbadress. Det är Celta Vigo som är villiga att betala 50 miljoner för 18-åringen.
(Faro de Vigo, via Fotbollskanalen)

Brentford har erbjudit Eriksen ett nytt kontrakt
..Men dansken vill se över alla alternativ innan han kritar något för Londonklubben.
(Fabrizio Romano)

Middlesbrough nära att rekrytera från Man United
Det är Uniteds tredjemålvakte Tom Heaton som sägs vara på tapeten för Middlesborough. Det ska i så fall handla om ett säsongslångt lån.
(The Sun)

Arsenalbacken högintressant för italienska klubbar
Londonklubben lånade ut Pablo Marí till Udinese i vintras, som gjort succé under våren. Tidigare har det ryktats om Inter men nu visar också Milan intresse för den 28-årige spanjoren.
(Corriere dello Sport)

Dortmund utmanar Liverpool om landslagsback
David Raum kommer från jättefin säsong i Hoffenheim som resulterat i tyskt landslagsspel under juni. Nu har Dortmund tagit i kontakt med vänsterbacken som tidigare ryktats till Liverpool.
(Sky Sports)

Polacken vill inte lämna Neapel
Piotr Zielinski har spelat i Napoli i sex säsonger men den senaste var den tuffaste, då 28-åringen fick utstå kritik. Idag säger dock Zielinski att han mer än gärna vill spela kvar i Napoli framöver.
(Football-Italia)

Turkiet troligaste destinationen för Marcelo
Marcelo tackar idag adjö till Madrid. Han har ryktats till Förenade Arabemiraten och Qatar, men det verkar bli Turkiet. Europeiskt cupspel och antalet brassar i landet ska locka
(Marca)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:00)

Fulham går för Leno?

Den tyske målvakten som spelat andrafiol i Arsenal sedan Aaron Ramsdales intåg i klubben ska vilja se sig om efter en ny klubb. Nykomlingen Fulham ska vara i kontakt med tysken och 30-åringen hoppas kunna stanna i London.
(The Athletic) 

Dybala snart en Inter-spelare
Argentinaren lämnar officiellt Juventus i juli och kan då skriva på för en ny klubb som ”free agent”. Han sägs vilja stanna kvar i stövellandet och närmare bestämt i Inter. Det hela ska röra sig om ett treårskontrakt med ”Nerazzurri”.  
(Goal)

Matic nära Roma
Manchester United-mittfältaren är nära att återförenas med José Mourinho. Enligt uppgifter genomför han den obligatoriska läkarundersökningen i morgon, måndag för att sedan skriva på ett ettårskontrakt med huvudstadsklubben.
(Fabrizio Romano)

Milan med i jakten på Scamacca
Flera klubbar ute i Europa är intresserade av Sassuolos italienske anfallare. Senast i raden är de italienska mästarna som gärna ser succéanfallaren i laget i sommar.
(Gazzetta dello Sport) 

City kommer inte stå i vägen för Sterling
Raheem Sterlings vara eller inte vara i Manchester City har under tid varit ett hett samtalsämne. Nu går klubben ut och meddelar att de inte kommer hindra engelsmannen om det är så att han vill testa vingarna någon annanstans i framtiden.
(Football London) 

Zinchenko ett alternativ för Barcelona
Katalanerna är intresserade av att köpa Chelseas Marcos Alonso, men skulle det hela gå i stöpet ser de Manchester Citys Oleksandr Zinchenko som ett fullgott alternativ.
(Mundo Deportivo)

Guendouzi överens med Marseille
Arsenal-mittfältaren som var utlånad till Marseille under den gångna säsongen väntas nu skriva på för den franska ligatvåan permanent. Det hela ska röra sig om ett treårskontrakt.
(Fabrizio Romano)

…Och Torreira vill stanna i Fiorentina
Den utlånade Arsenal-mittfältaren har siktet inställt på att stanna kvar i Florens och i Serie A.
(Gianluca Di Marzio) 

MORGONENS UPPGIFTER (10:00)

Bale en man för Roma?

Walesaren som lämnar Real i Madrid i sommar ska enligt egen utsaga ha erbjudits att skriva på för José Mourinhos Roma. Bale går som ”free transfer” och det lär ryktas en hel del kring honom under sommarens transferfönster.
(Calciomercato)

Fulham hoppas på Minamino och Williams
Japanen har haft svårt att få speltid i Liverpools offensiv och kan lämna Merseyside i sommar. Det har tidigare ryktats om att Leeds ska vara intresserade men nu ser Fulham ut att dra det längsta strået. Klubben vill också få till en permanent övergång för den utlånade Liverpoolförsvararen Neco Williams. 
(90min) 

PSG-offensiv för Skriniar


Arsenal budar på Asensio?
Real Madrid-mittfältaren som fick sparsamt med speltid under våren är ryktenas man för tillfället. Senast i raden att visa intresse ska vara Arsenal som ska överväga att lägga ett bud på spanjoren.
(Mirror)

Tottenham i förhandlingar med Richarlison
Den hetlevrade brassen ska vara på väg bort från Everton och Tottenham ska enligt uppgifter vara i långt gånga förhandlingar med anfallaren om en övergång.
(UOL Esport) 

Nkunku ser ut att stanna i Tyskland
Trots ett massivt intresse från flera klubbar runt om i Europa för Bundesligas bästa spelare under den gånga säsongen, ser fransmannen nu ut att skriva på ett nytt kontrakt med Leipzig.
(Leipzig Volkszeitung) 

Manchester City håller hårt i Silva
Barcelona ska vara intresserade av Citys bolltrollande mittfältare vilket gör att Manchester-klubben nu vill förlänga portugisens kontrakt så snabbt som möjligt.
(Mirror)

Juventus ”säkra” på att Pogba återvänder
Juventus-ledningen ska nu vara övertygade om att Paul Pogba återvänder till Turin efter sin sejour i Manchester United. Ett fyraårs-kontrakt ska ligga på bordet och det hela väntas bli officiellt inom de närmaste dagarna.
(Fabrizio Romano)

Osäkert kring Alves
Den brasilianske högerbacken som återvände till Barca i vintras har ännu inte fått förlängt med klubben. 39-åringen önskar att skriva på ett korttidskontrakt men parterna har ännu inte fått till någon sådan överenskommelse.
(Sport)

*** ***

Lördagens Sillysvep

Svenskafans.com2022-06-12 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans