Sillysvepet: Zlatan bekräftar Manchester United – Neymar förlänger med Barcelona

Sillysvepet: Zlatan bekräftar Manchester United – Neymar förlänger med Barcelona

Torsdagens uppgifter från Silly Season-världen.

EXTRAUPPDATERING (17:00)
 
Zlatan bekräftar Manchester United
Världens sämst bevarade hemlighet (?) är nu bekräftad – Zlatan Ibrahimovic flyttar till Manchester United. Det låter svensken själv meddela via sitt Instagram-konto.
(Zlatan Ibrahimovic)
 

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

Ett foto publicerat av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic)



EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15;15)

Ett byte Hazard – Morata?
Real Madrid vill byta Alvaro Morata mot Eden Hazard och även betala Chelsea drygt 50 miljoner euro extra för att få igenom affären. Chelsea verkar dock mer sugna på att behålla belgaren även nästa säsong.
(Daily Mirror
 
Hulk klar för Shanghai - kostar över en halv miljard
Zenit St Petersburgs anfallsstjärna Hulk är klar för Shanghai SIPG, enligt AFP. 29-åringen kostar enligt ryska uppgifter 55 miljoner euro, cirka 518 miljoner kronor. Det är i sådana fall den dyraste värvningen någonsin från en asiatisk klubb.
(AFP och Zenit på SF) 
Officiellt: Claude Puel tar över Southampton
Fransmannen kommer närmast från OGC Nice i den franska ligan och har skrivit under för tre år på den engelska sydkusten.
(Southampton)

Batshuayi allt närmare Chelsea
Anfallaren befinner sig i Bordeaux med belgiska landslaget och har där gjort läkarundersökningen inför kontraktskrivandet med Chelsea som väntas genomföras under helgen. Batshuayi var tänkt att medverka under en presskonferens med landslaget under onsdagen, men togs bort efter en begäran från säljande klubben, Marseille.
(Sky Sports

Atlético lägger tre bud!
Atlético de Madrid kopplas samman med inte mindre än tre toppanfallare: Diego Costa, Higuain och Aubameyang.
(Atlético på SF
 
Officiellt: Barcelona överens med Lyon
För 25 miljoner euro värvar man den franske EM-backen Samuel Umtiti.
Frustrerad Vincent Janssen
AZ Alkmaars skyttekung vill till Tottenham och är frustrerad för att hans klubb vägrar att tala med Spurs trots att man fått ”ett högt bud” på 18 miljoner euro
(Sky Sports

Juventus och Manchester U pratar Pogba
Paul Pogba har kopplats ihop med Real Madrid de senaste dagarna. Nu hävdar L’Equipe att diskussioner redan är igång mellan Juventus och United, och att Pogba är en stor fan av Jose Mourinho.
(L’Equipe, pappersupplagan)

”Neymar förlänger med Barcelona”
Neymar har ryktas gå till PSG, Manchester United och Real Madrid, men enligt Barcelonas president Josep Maria Bartomeu kommer brassen förlänga med katalanerna som gör att han stannar fem år till. enligt Bartomeu kommer nyheten bli officiell de närmaste dagarna.
(AS
 
Cáceres lämnar Juventus
Italienska mästarna meddelar att Martín Cáceres lämnar klubben efter fem säsongen. 29-åringen är därmed fri att skriva på för en ny klubb utan övergångssumma.
Will Grigg’s on fire - i Tyskland
Knappt någon som följt EM har missat sången om Wigans nordirländske anfallare Will Grigg. Sången har spridits sig över hela Europa och nu vill Hamburgs supportrar att klubben ska värva anfallaren. En namninsamling med 6500 underskrifter har lämnats in.
(Sky Sports)

****
 

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Real Madrid spanar på Leicesterspelare
Real Madrid sägs vara på jakt efter Leicester's franske mittfältare N'Golo Kante.
(MARCA)

... liksom på Bayern Münchens David Alaba  
Real Madrid har  hört av sig till Bayern München för ett snack runt backen David Alaba. Spanska AS uppger att Real Madrid lagt ett bud på runt 600 miljoner kronor för spelaren. Ett bud som Bayern München dock tycker är på tok för lite.
(AS)

Ryan Giggs lämnar Man United
Efter 29 år i klubben ser det ut som om Ryan Giggs nu kommer att lämna Manchester United. Klubbikonen har tackat nej till ett erbjudande där han skulle ingå som en slags assisterande tränare till lagets nya tränare Jose Mourinho.
(Daily Mail)

Ragnar Sigurdsson en jagad man
Tottenham och Leicester är bara två bland många Premier League-klubbar som fått upp ögonen för den isländska lndslagsbacken Ragnar Sigurdsson som till vardags representerar ryska FC Krasnodar.
(Guardian)

Wenger stannar i Arsenal
Arsenal är övertygade om att manager Arsene Wenger kommer att rata vilket bud som helst från FA avseende att ta över platsen som förbundskapten.
(The Sun)

Laurent Blanc efterträder Hodgson? 
Laurent Blanc namn har nu dykt upp i spekulationerna kring platsen som förbundskapten i England. Hans strålande CV samt det faktum att han pratar perfekt engelska gör honom till en av toppkandidaterna, enligt engelska Mirror.
(Mirror

...eller blir det Luiz Felipe Scolari
Scolari, som redan för tio år sedan fick en förfrågan från engelska FA om jobbet, ger sig nu in i leken. I en intervju förklarar han att han mycket väl kan tänka sig posten. ”Jag vet vad som krävs, och jag har den internationella erfarenhet och rutin som är nödvändig för ett sådant här jobb”, säger Scolari bland annat.
(Daily Mail)

* * * *

Onsdagens Sillysvep: Nolito snart klart för Man City

SvenskaFans.com2016-06-30 17:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans