Sillysvepet: Xavi redo att ta över Barcelona – Prislappen för Valverde på plats

Sillysvepet: Xavi redo att ta över Barcelona – Prislappen för Valverde på plats

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster. Ändå är det redan full fart i kulisserna. SvenskaFans har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är söndagens nyheter.

Xavi redo att ta över Barcelona
Den tidigare mittfältaren och numera tränaren, som blivit en ikon i den katalanska klubben, är redo att ta över jobbet som tränare i Barcelona. Xavi nekade jobbet för två månader sedan när Barca ville ta in honom, istället föll valet på Quique Setien.
(Sky Sports)

Prislappen för Valverde fastställd
Hela 450 miljoner pund måste Manchester United ta fram om man ska knyta till sig Real Madrids talangfulla mittfältare Federico Valverde som har jämförts med Steven Gerrard. 21-åringen från Uruguay har fått sitt genombrott den här säsongen och lär inte bli enkel att lösa ut.
(Sunday Mirror)

Roma vill och Smalling vill, men ... 
Roma vil behålla Smalling, men prislappen avskräcker
Roma ser gärna att Man Uniteds back Chris Smalling skriver under ett permanent kontrakt med klubben, men är samtidigt skeptiska till Uniteds prislapp på runt 25 miljoner pund. Smalling själv har tidigare yppat att han är beredd att sänka sin lön för att fortsätta sin karriär i den italienska huvudstaden.
(Sky Sports)

Chelseas Anjorin förlänger inom kort
Chelseas akademispelare Tino Anjorin är nära att krita på ett nytt långtidskontrakt med Londonklubben. Ett år återstår av hans nuvarande kontrakt, men nu tyder det mesta på att det blir en förlängning till boss Lampards stora glädje som ser en stor potential i den 18-årige Anjorin.
(County Press)  

Diego Simeone går ned i lön
Vi har sett runt om i fotbollsvärlden hur lag och klubbar kämpar för att spara pengar i dessa prövande tider. Nu står det klart att en av världens bäst betalda fotbollstränare, Atlético de Madrid-bossen Diego Simeone, också han drar sitt strå till stacken och bantar sin månadsinkomst. Enligt engelsk media rör det sig om en minskning med 30 procent av hans lön.
(BBC Sport)
(The Times)

Gabriel Magalhaes ett hett villebråd
Flera klubbar ute i Europa jagar Lille-backen Gabriel Magalhaes underskrift. Everton ska vara en av dessa och är redo att ta in mittbacken nu i sommar. Klubben från Liverpool är beredda att betala 30 miljoner pund för att få brassens signatur.
(Football Insider)

Liverpool avyttrar Shaqiri?
Jürgen Klopps manskap är redo att lyssna på anbud för sin schweizare och Sevilla är en klubb som ska ha visat stort intresse för den offensiva spelaren. Shaqiri hade stora skadeproblem den här säsongen och startade bara i två ligamatcher. Förutom Sevilla så rapporteras Roma och CSKA Moskva vara sugna på Shaqiris underskrift. 
(Talksport)

Timo Werner en man för Klopp?
RB Leipzig-spelaren- och den tyska landslagsanfallaren ser ut att flytta på sig i sommar. Det råder stor optimism på Merseyside att Liverpool ska hämta hem strikern. Det sägs att just Liverpool står först i kö för hans signatur.
(Express)

Engelskt intresse för Diallo
Den franska klubben Metz ser ut att tappa sin anfallare Habib Diallo i sommar. Flera engelska klubbar ska vara intresserade av att knyta till sig 24-åringen från Senegal. Bland dessa återfinns Leeds, Crystal Palace och Chelsea.
(LeFoot)

Roma är angelägna om att ta in Costa
Anfallaren Diego Costa kan byta klubb inom kort. Efter spel i Chelsea och nu Atlético de Madrid lutar det åt att 31-åringen flyttar till Italien. Roma är sugna på strikerns underskrift och har försökt att värva honom två gånger förut.
(Mundo Deportivo) 
(BBC Sport)

*** *** ***

LÖRDAGENS SILLYSVEP

svenskafans.com2020-03-29 19:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans