Sillysvepet: Liverpool går för Koulibaly – Hakimi ska på läkarundersökning

Sillysvepet: Liverpool går för Koulibaly – Hakimi ska på läkarundersökning

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

Liverpool vill förstärka defensiven
Efter att nyligen ha korats mästare ska Liverpool försöka försvara titeln och vill därmed förstärka truppen. En spelare man har i kikaren är Napolis försvarsgigant, Kalidou Koulibaly.
(Tuttomercato)

Leverkusen redo att släppa Havertz
Säsongen i Tyskland är till ända och en spelare som ser ut att snart lämna landet är Kai Havertz. Bayer Leverkusens tränare, Peter Bosz, har nämligen nu sagt att klubben är beredda att släppa sin stjärna och att en affär troligtvis blir av innan augusti.
(The Sun)

Sancho stannar trots allt?
Dortmund blir mer och mer säkra på att Jadon Sancho kommer stanna i Dortmund då det ännu inte inkommit något bud på den engelska superstjärnan.
(Sportbuzzer)
 
”Tror inte det kommer hända”
Trots att Jürgen Klopp mer än gärna hade sett Sancho iklädd Liverpool-dressen tror inte den tyska tränaren det kommer ske. Åtminstone inte redan till nästa säsong.
(Liverpool Echo)
 
Solskjaer desto mer hoppfull
En som fortfarande hoppas på att Sancho kommer återvända till de brittiska öarna är Ole Gunnar Solskjaer, som vägrar ge upp om att få se yttern i Manchester United.
(Manchester Evening News)
 
... men måste först banta truppen
För att kunna ha råd att finansiera ett köp av Sancho kommer Manchester United behöva göra sig av med minst fyra spelare. Bland dem Alexis Sanchez och Jesse Lingard.
(Mirror)
 
Chelsea sugna på West Ham-stjärnan
Declan Rice anses vara en av Englands mest lovande spelare och nu vill Frank Lampard försöka locka över honom från West Ham till Chelsea, med ändamålet att skola om honom till mittback.
(The Sun)
 
Kepas ersättare snart på plats?
Det blev aldrig någon succé för Kepa Arrizabalaga i Chelsea och målvakten väntas lämna under sommarens övergångsfönster. Som ersättare ska André Onana komma, som varit en av Ajax bästa spelare de senaste säsongerna.
(Express)

Zlatans ersättare funnen?
Tiden i Milan ser snart ut att vara förbi för Zlatan Ibrahimovic och vem som ska fylla hans skor har varit ett hett ämne. Kanske det blir den argentinske talangen Adolfo Gaich, som sägs vara nära en övergång till den italienska storklubben till en kostnad av 13 miljoner euro.
(Voetbal Belgie)

Tvära kast kring Ndombélé
Tidigare under veckan rapporterades det om att Tanguy och Ndombélé och José Mourinho inte drar jämnt och att mittfältaren vill bort från Tottenham. Barcelona och Bayern München seglade snabbt upp som favoriter att värva honom, men nu verkar det som att Spurs inte har för avsikt att sälja 23-åringen.
(Football London)

Grealish närmar sig flytt?
Jack Grealish verkar ha funnit sig ett nytt hus på den engelska västkusten och detta får brittisk media att gå i spinn, som är övertygad om att detta innebär att han kommer lämna Aston Villa för Manchester United.
(Express)
 
Talangen på Arsenals radar
Dominik Szoboszlai är en av många spelare som den här säsongen visat framfötterna för Salzburg och kan mycket väl lämna den österrikiska klubben. Detta då Arsenal håller koll på 19-åringen.
(The Sun)

Hakimi läkarundersöks på tisdag
Nästa säsong kommer Achraf Hakimi representera Inter – förutsatt att han klarar läkarundersökningen. Det är nämligen det enda som återstår innan affären är klappad och klar.
(Gianluca di Marzio)

Olsens tid i Cagliari över?
Sista juni löper Robin Olsens låneavtal med Cagliari ut och målvakten uppges ha avböjt att förlänga det säsongen ut. I stället kommer han återvända till Roma medan hans jakt på en ny klubbadress fortsätter.
(Tuttomercato)

Bytesaffären snart i hamn
Juventus och Barcelona ser ut att göra en bytesaffär där Miralem Pjanic flyttar till Spanien medan Arthur går i motsatt riktning. Ska man tro de senaste ryktena är det bara en fråga om tid innan dealen blir officiell.
(Calcio Mercato)

Union Berlin rensar truppen
Efter en väl genomförd första säsong i Bundesliga ska Union Berlin bygga vidare för framtiden. I och med detta väljer man att gå skilda vägar med hela åtta spelare.
(Union Berlins hemsida)

Nagelsmann drömmer om utlandet
2023 löper Julian Nagelsmanns avtal med Leipzig ut och därefter hoppas den upphajpade tränaren få testa sina vingar utomlands. Allra helst vill han leda en klubb hemmahörande i Premier League.
(Sport Bild)

Rösler får fortsatt förtroende
Trots att Fortuna Düsseldorf åkte ur Bundesliga kommer Uwe Rösler leda laget även nästa säsong. Detta slår klubbens sportsliga ledning fast.
(ZDF Sportstudio, via Transfermarkt)

Barcelona förlänger med amerikan
Den amerikanske U20-landslagsspelaren Konrad de la Fuente stannar i FC Barcelona fram till 2022. I kontraktet ingår en utköpsklausul på 50 miljoner euro, som kan utökas till 100 miljoner euro om spelaren tar klivet upp till a-laget.
(FC Barcelonas hemsida)

Klubbar jagar Atalanta-spelare
Leicester ger sig in i jakten efter Timothy Castagne. 24-åringen har sedan tidigare jagats av både PSG och Tottenham. Belgaren har själv redan bekräftat att han kan komma och lämna Atalanta i sommar.
(Le10Sport)

Benfica vill ha Pochettino
Den portugisiske storklubben är på jakt efter en ny permanent manager som ska ersätta Bruno Lage inför nästa säsong. Man uppges ha kontaktat Mauricio Pochettino för den posten.
(Record)

*  *  *

Lördagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-28 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans