Sillysvepet:  Real redo att buda på Kanté – Giménez högst på Citys önskelista

Sillysvepet: Real redo att buda på Kanté – Giménez högst på Citys önskelista

Vi har samlat de senaste nyheterna och ryktena som florerar kring sommarens övergångsfönster. Här är vad söndagen har att bjuda på.

”Du vet aldrig vad som kan hända”
Inte en dag utan något rykte kring Jadon Sancho. Nu har huvudpersonen själv uttalat sig om flyttryktena till Manchester United och stänger inte några dörrar för en övergång, trots att Dortmund kräver 125 miljoner euro för sin stjärna.
(Express)

Real redo att buda på Kanté
Zinedine Zidane vill att N’Golo Kanté drar på sig den helvita Real Madrid-dressen i höst. Klubben ryktas vara redo att lägga de 60 miljoner euro som Chelsea förväntas acceptera.
(Don Balón)

Greenwood mot nytt kontrakt
Manchester United Mason Greenwood ser ut att kunna glädja sig åt ett nytt kontrakt – och en förhöjd veckopeng. Ynglingen väntas nämligen kassera ut 40 000 pund per vecka i och med det nya avtalet. Värt att nämna är att han för ett år sedan tjänade 800 pund i veckan.
(The Sun)

Supertalangen närmar sig Arsenal
Joelson Fernandes spås bli en kommande superstjärna. 17-åringen representerar just nu Sporting hemma i Portugal, men kan inom kort göra flytten till de brittiska öarna då Arsenal nu sägs vara beredda att betala de 40 miljoner pund som den portugisiska klubben begär.
(A Bola)

Giménez högst på Guardiolas önskelista
Manchester City är på jakt efter en ny mittback i sommar. Pep Guardiola hoppas allra mest på Atlético de Madrids uruguayan José María Giménez. Atlético uppges dock kräva över 100 miljoner euro för 25-åringen.
(The Times)

Finns Winks framtid i Tottenham?
Tottenham hoppas inom en snar framtid kunna presentera Pierre-Emile Höjbjerg. Detta innebär att Harry Winks tid i klubben kan lida mot sitt slut, då dansken troligtvis kommer passera honom i rangordningen.
(Mirror)

”Hade skrivit på direkt”
Willians framtid är fortfarande öppen. Chelsea-spelaren kan tänka sig bli kvar i London, om han erbjuds ett treårigt kontrakt. Sedan tidigare ska klubben ha föreslagit ett nytt avtal på två år – vilket brasilianaren nobbat.
(De Sola på Youtube)

Manchester City spanar i Brasilien
Gremios talanfulle mittfältare, Diego Rosa, väcker intresse hos Pep Guardiola – som gärna ser 17-åringen ansluta till Manchester City så fort som det bara är möjligt.
(Daily Mail)

Cazorla tackar för sig
Sammanlagt två år blev det i Villarreal för Santi Cazorla, som lämnar den spanska klubben efter att hans kontrakt löper ut. Antingen väntas han fortsätta spelarkarriären i Qatar eller återvända till Arsenal som tränare.

Ancelotti litar på styrelsen
Evertons tränare har varit i samtal med den sportsliga ledningen om att truppen behöver rustas upp i sommar och italienaren säger sig vara övertygad om att klubben kommer satsa.
(Sky Sports)

Fiorentina vill ha Götze
Efter att ha lämnat Borussia Dortmund på fri transfer söker Mario Götze nu en ny klubbadress. Fiorentina är den senaste klubben att kopplas ihop med tysken.
(Corriere Dello Sport)

”Bielsa stannar i Leeds”
Föga överraskande vill Leeds behålla Marco Bielsa efter att den argentinske tränaren tagit upp klubben till Premier League. Därför ska den sportsliga ledningen sätta sig ner med honom för att diskutera ett nytt kontrakt samtidigt som man ska planera kommande värvningar.
(Express)

Juventus går för Sporting-back
Försvararen Nuno Mendes, tillvardags i portugisiska Sporting Lissabon, jagas av Juventus. 18-åringen kommer dock att bli dyr då Sporting inte vill släppa honom för något mindre än utköpsklausulen som värderas till 45 miljoner euro.
(Calciomercato)

Newcastle ger inte upp Longstaff
Loppet har länge sett ut att vara kört, men Newcastle är fast beslutna om att göra ett sista försök att förlänga med Matty Longstaff. Mittfältaren har tidigare kopplats samman med en flytt bort från England.
(Independent)

Zenit fortsatt sugna på Lovren
Dejan Lovrens framtid är fortsatt osäker. En sak som åtminstone är säker är att Zenit St. Petersburg vill ha honom, men de nio miljoner pund man erbjuder verkar inte räcka för att övertyga Liverpool om att släppa sin mittback. 
(Daily Mail)

Sarr till PL-rivaler?
Både Liverpool och Manchester United uppges vara ute efter Watfords ytter Ismaila Sarr. 22-åringen har imponerat i Watford och kan, i Uniteds fall, vara ett alternativ om man inte får till en värvning av Jadon Sancho.
(Mirror)

Officiellt: Moreno lämnar Monaco
Igår skrev L’Equipe att Robert Moreno kommer att få sparken som huvudtränare för Monaco. Idag bekräftade klubben nyheterna och spanjoren lämnar efter blott tretton matcher. Terry erbjuden nytt jobb
Efter att Steven Gerrard tackat nej vänder Bristol City sig nu till John Terry i hopp om att Aston Villas assisterande tränare har lust att hoppa på uppdraget som huvudtränare för Championship-klubben.
(Express)

”Vill inte sitta på bänken”
I en intervju med SVT berättar John Guidetti om hur han ser på sin framtid, och betonar att han inte har lust att återvända till Deportivo Alaves för att sitta på bänken. 
(SVT)

Berlin nästa för Knoche?
Robin Knoche fick inte förlängt med Wolfsburg och står därmed utan kontrakt. Det kan det dock snart bli ändring på då Union Berlin sägs vara redo att erbjuda mittbacken ett avtal.
(BZ)

Slimani på väg till Ligue 1?
Leicesters algerier har varit utlånad till AS Monaco under säsongen. Nu kan den 32-årige anfallaren vara på väg tillbaka till Frankrike då både Marseille och Lille visat intresse för honom.
(France Football)
 
Elia vill hem till Holland
Kontraktet med Istanbul Basaksehir löper ut om en vecka och då hoppas Eljero Elia få lämna Turkiet och flytta hem till Holland. ADO Den Haag uppges ha intresse för att kontraktera den 33-årige yttern med bakgrund i bland annat Juventus och Hamburg.
(Omroep West)

West Ham jagar Wigan-spelare
David Moyes hoppas kunna locka över Wigans ytterback Antonee Robinson. 22-åringen var nära att skriva på för AC Milan i januari och har sedan dess kopplats ihop med bland annat Leicester och West Bromwich.
(Daily Mail)

Inter släpper Chiesa
Inter är inte längre intresserade av Fiorentinas ytter Federico Chiesa. Prislappen för 20-åringen är satt till 50 miljoner euro – vilket är italienarens utköpsklausul. Juventus är dock fortsatt intresserade.
(La Nazione)

*** *** ***

LÖRDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-07-19 18:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans