Sillysvepet: City närmar sig Aubameyang – Totti kritar på för ett nytt år

Sillysvepet: City närmar sig Aubameyang – Totti kritar på för ett nytt år

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

City närmar sig Aubameyang
Manchester City för diskussioner med Dortmund angående Pierre-Emerick Aubameyang – och ska närma sig en affär?
(Gianluca Di Marzio)
 
… och släpper intresset
Manchester City kommer inte att gå efter Jack Wilshere eller Toni Kroos, som man tidigare har ryktats vara sugna på. I samma veva står det även klart att Fernando kommer få se en fortsättning i klubben.
(Manchester Evening News)
 
Totti kritar på för ett nytt år
Under dagen signerade Francesco Totti en kontraktsförlängning med sitt Roma. Ikonen, som fyller 40 år i september, går därmed in på sin 25 säsong i klubben.
(Roma)
 
Inget besked från Zlatan
Folk hade hoppats att Zlatan Ibrahimovic skulle ge besked om sin kommande klubb i samma veva som han presenterade sin nya klädeskollektion – men så blev det inte.
(Aftonbladet)
 
Koeman överens med Everton
Ronald Koeman lämnar Southampton för att ta över Everton. Saints kompenseras med £5 miljoner.
(Sky Sports)
 
Coentrao tillbaka i Madrid
Fabio Coentrao har avslutat sitt lån hos Monaco och återvänder nu till Real Madrid. Ytterbacken förväntas vara en del av Champions League-mästarnas trupp kommande säsong. Coentraos återkomst tros även kunna sätta punkt för Real Madrids intresse av Wolfsburgs Ricardo Rodriguez.
(Marca)
 
Gomez-lösning efter EM
Mario Gomez koncentrerar sig på EM med sitt Tyskland – och därefter kommer man nå en lösning om hans framtid. Tysken spenderade den gångna säsongen på lån hos Besiktas och har ytterligare ett år kvar på kontraktet med Fiorentina.
(Football Italia)
 
Ventura ersätter Conte
Antonio Conte lämnar Italiens landslag till förmån för Chelsea efter EM – och nu är det klart med hans ersättare, nämligen Giampiero Ventura. 68-åringen kommer närmast från Torino.
(Guardian)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:30)

Chelsea vill ha Morata i veckan
Nya managern Antonio Conte vill värva Álvaro Morata direkt från Juventus innan Real Madrid tar chansen att utnyttja deras köpa tillbaka-option, det rapporterar spansk media. Chelseas manager uppges vilja ha klart affären innan Spaniens möte med Tjeckien 13 juni.
(
AS
 
Bayern München stänger dörren för Real Madrid
Real Madrid är intresserade av David Alaba och Robert Lewandowski, men Bayern Münchens VD Karl-Heinz Rummenigge säger nej. ”Dörren är stängd. Ingen spelare kommer lämna Bayern mot vår vilja”, säger Rummenigge till Bild enligt AS.
(
AS
 
Feghouli snart i West Ham?
Enligt ESPN är London-klubben nära att knyta till sig Sofiane Feghouli. Han kommer i så fall gratis eftersom kontraktet med Valencia går ut i sommar.
(
ESPN
 
Arsenal vill ha, eller inte ha, Mahrez
Om vi ska tro Daily Mirror finns inte Leicesters stjärna Riyad Mahrez på Arsenals radar. Italienske journalistenTancredi Palmeri säger å sin sida att Arsenal redan lagt ett bud på 32 miljoner euro och att man förstås är mycket intresserade.
(
Daily Mirror och Tancredi Palmeri)

... och får vänta länge på Vardy
Enligt Telegraph-journalisten Matt Law kommer besked först efter EM. Men vill Wenger & co vänta så länge?
 


Manchesterklubbarna ute efter Bonucci
Både Manchester United och Manchester City, tillsammans med Chelsea, vill värva Juventus försvarare Leonardo Bonucci, enligt italiensk media. Juventus ska dock hålla hårt i sin stjärna.
(
La Stampa

”Jag vill lämna Newcastle”
Det säger Moussa Sissoko till Foot Mercato, där han även berättar att han gärna spela i "en klubb som Arsenal".
(
Foot Mercato
 
Favorit att bli Spaniens förbundskapten
Villareals tränare Marcelino är favorit till bli Spaniens nya förbundskapten efter att Vincente del Bosque slutar. Marcelino har dock kontrakt med Villareal till 2019.
(
Football España
 

******

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Roma vill inte sälja duo
Roma säger att de inte kommer sälja Radja Nainggolan eller Antonio Rudiger. Chelsea har visat intresse för duon men har fått kalla handen av Romas president James Pallotta.
(London Evening Standard)
 
United jagar mexikansk ytter

Enligt den mexikanska klubben Pachuca är Manchester United på jakt efter klubbens 20-årige ytter Hirving Lozano.
(ESPN)

Marquinhos kan lämna Paris
Mittbacken i PSG säger att han vill veta hur viktig han är för klubben och han är öppen för en diskussion om hans framtid. Barcelona nämns som en klubb som är intresserad av brasilianaren.
(Sport)

Inget svar från Vardy till Arsenal
Arsenal hade hoppats att få ett svar från Vardy innan han åkte till EM, men anfallaren har inte lämnat något besked. Nu är Gunners rädda att skyttekungen kanske vill stanna i Leicester som omförhandlat hans kontrakt. Samtidigt tycker landslagstränare Roy Hodgson att Vardy borde koncentrera sig fullt på EM.
(Daily Mirror , Daily Star)


Emery tar över efter Blanc?
Det mesta talar för att PSG kommer att byta ut Laurent Blanc. Sevillas tränare Unai Emery kan ta över och det hela kan bli klart inom de närmsta dagarna.
(Gianluca Di Marzio)
 
Chelsea ger sig in i jakten på Kanté
Vi har tidigare rapporterat om PSG:s intresse för Leicesters mittfältare N’Golo Kanté. Nu ger sig även Chelsea in kampen om den franske landslagsmannen.
(Daily Mirror)

Mittfältare förstärker Liverpool?
Enligt uppgifter har Liverpool har kommit överens med Porto om en övergång för den 26-årige mexikanske Hector Herrera. Mittfältaren är delägd av klubben Pachuca som också är en av parterna i den väntande övergången.
(Daily Express)

… och Klopp vill även ha Sahin
Liverpools tränare vill ta tillbaka Nuri Sahin till Anfield. Mittfältaren var utlånad till Liverpool från Real Madrid under 2012. Nu vill Klopp värva Sahin från Dortmund för att stärka sitt mittfält enligt turkisk press.
(Daily Express
 
Walcott på West Hams önskelista
En av delägarna i West Ham, David Sullivan, medger för brittisk press att klubben har fem transferbud ute på marknaden. Dessutom är klubben intresserade av Theo Walcott i Arsenal. Blir Vardy klar för Gunners så kan Walcott komma att bli överflödig.
(Evening Standard)
 
Stanna eller lämna Newcastle?
Andros Townsend i Newcastle drar till sig intresse från Crystal Palace och 24-åringen har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Yttermittfältaren har dock meddelat Newcastle att han kan tänka sig att stanna i klubben, trots spel i Championship.
(Daily Telegraph och Daily Mirror)

SvenskaFans.com2016-06-07 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans