Sillysvepet: Higuaín presenterad för Juventus

Sillysvepet: Higuaín presenterad för Juventus

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:30)

Higuaín slutligen klar för Juventus
Det vi alla redan visste är nu officiellt. Gonzalo Higuaín lämnar SSC Napoli efter tre år och fortsätter karriären hos ärkerivalen Juventus, som betalar hissnande 90 miljoner euro för anfallarens tjänster. Kontraktet sträcker sig över de kommande fem säsongerna.
(Juventus hemsida)
 
Napolis ersättare finns i Ajax?
En ny anfallare väntas ansluta till Napoli inom kort för att ersätta Higuaín. Det hetaste spåret just nu är Arkadiusz Milik, som gjort stor succé i Eredivisie för sitt Ajax. Summan som nämns för polackens tjänster är 35 miljoner euro.
(Ajax-redaktionen på SvenskaFans)
 
Eintracht Frankfurt värvar från Manchester United
Högerbacken Guillermo Varela saknar förtroende från José Mourinho och lånas därför under den kommande säsongen ut till Eintracht Frankfurt i Bundesliga, där han hoppas få rikligt med speltid. 23-åringen har tilldelats tröja nummer tre och börjar omgående träna med laget.
(Frankfurts hemsida)
 
Olsson svaret på West Hams kris?
Sedan Aaron Cresswell åkt på en svårare knäskada är nu West Ham på jakt efter en ersättare. Flertalet namn kopplas samman med en flytt till östra London, däribland svenske Martin Olsson som säkerligen inte tackat nej till spel i Premier League efter att Norwich åkt ur högstaligan.
(Evening Standard)
 
Dragovic närmar sig Bayer Leverkusen
Saker och ting börjar hända gällande Aleksandar Dragovics framtid. Mittbacken har länge kopplats samman med en flytt till Bundesliga och det mesta talar för att han inom en mycket snar framtid kommer presenteras av Bayer Leverkusen. Prislappen uppges ligga på 19 miljoner euro.
(Sport 1)
 
Gameiro snart i Atlético Madrid
Franske anfallaren Kevin Gameiro är en eftertraktad herre efter några fina säsonger för Sevilla. Trots intresse från utomstående klubbar ser han ut att bli kvar i Spanien då Atlético Madrid nu ska vara överens med Sevilla om en övergång.
(Atlético Madrid-redaktionen på SvenskaFans)
 
PSG presenterar nyförvärv
Aldrig hört talas om Giovani Lo Celso? Då är du nog inte ensam. Hur som helst är det namnet på Paris Saint-Germains senaste nyförvärv, som ansluter från Rosario Central. Den offensive mittfältaren har signerat ett femårskontrakt och ska nu försöka slå sig in hos de regerande ligamästarna.
(PSG:s hemsida)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:10)

Lyon behåller Lacazette
Under eftermiddagen kommenterade den franska klubben de felaktiga uppgifter som tidningen Le Progres skrivit. Den franska tidningen rapporterade att Arsenal lagt ett bud på 48 miljoner euro för  Lyon-anfallaren - något som inte stämmer. 
- Vi har fått ett bud på 35 miljoner euro av Arsenal, men vi kommer inte sälja honom. Lacazette är en av lagets viktigaste spelare. Vi beklagar att Le Progres inte kontakde oss först. 
(Sky Sports)

Sakhos framtid osäker 
Fransmannen skickades hem från Liverpools träningsläger i USA. Nu är framtiden osäker för mittbacken som kan byta klubb i sommar.
(Liverpool på SF)

Sköld lämnar IFK Göteborg
Det har inte blivit mycket spel i Blåvitt för 26-åringen som är på väg bort. Örebro SK förväntas bli anfallarens nya klubbadress.
(Expressen)

DIF nobbar bud på Colley
Den tyska klubben Eintracht Braunschweig är ute efter försvararens underskrift. Men budet på 1,2 miljoner var inte tillräckligt. Djurgården kräver minst 2 miljoner för sin mittback. 
(Djurgården på SF)

Boufal en man för Watford?
The Hornets har budat 20 miljoner för att få marockanens underskrift. Återstår att se om Lille släpper sin dyrgrip i sommar.
(Watford på SF)

Clinton snart klar för Marseille
Tottenham-spelaren väntar på sitt arbetstillstånd innan kontrakt kan skrivas. Det uppger Marseille-redaktionen på SvenskaFans.
(Marseille på SF)

EXTRA UPPDATERING (11:00)

Jens Fjellström assisterande tränare i Malmö FF
Den tidigare MFF-spelaren, som de senaste 15 åren jobbat som expertkommentator i TV, blir assisterande tränare i Malmö FF. Jens presenterades på en presskonferens på tisdagen. Kontrakt sträcker sig till den 31 december 2017.
(Malmö FF)
 

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Presskonferens i Malmö 11.00
Malmö FF har kallat till presskonferens tisdag klockan 11.00. Sydsvenskans Max Wiman spekulerar i att det kan vara Jens Fjellström som presenteras som assisterande tränare i klubben.
(Malmö FF på Twitter och Sydsvenskan)

 
Vem betalar Mino Raiola?
Sista hindret för Paul Pogbas övergång från Juventus till Manchester United verkar agentavgiften till Mino Raiola. The Sun skriver att den italienska klubben vägrar betala någon del av de 300 miljoner kronor Raiola kräver i avgift.
(The Sun)
 

Mascherano ett alternativ för Juventus
Barcelonas rutinerade försvarsspelare Javier Mascherano sägs vara ett alternativ för Juventus i fall klubben går i hamn med försäljningen av Pogba. 32-åringen kan ju även spela rollen som defensiv mittfältare.
(Corriere Dello Sport)
 
Tevez vill stanna i Boca Juniors
Den argentinske anfallare säger att han fått erbjudanden från såväl Chelsea som Napoli, men 32-åringen vill stanna i Boca Juniors.
(Gazzetta Dello Sport)
 
Pato snart klar för Villarreal
Alexandre Pato är nära en övergång till Villarreal skriver spansk press. 27-åringens nuvarande klubb Corinthians ska ha accepterat budet från Villarreal och endast detaljer återstår innan allt är klart.
(Marca)
 
Liverpool och Dortmund jagar Moussa Sissoko
Newcastles franske mittfältare Sissoko gjorde ett lysande EM och vill så klart inte följa med klubben ner i Championship. Nu skriver fransk press att Liverpool och Dortmund har lagt bud på 26-åringen.
(Le 10 Sport)
 
Manchester-klubbarna vill köpa Bonucci
Manchester United utmanar City om att landa Juventus försvarare Leonardo Bonucci. United sägs vara villiga att betala drygt 600 miljoner kronor för 29-åringen.
(Manchester Evening News)
 
… och bägge klubbarna vill även ha Jesus
Palmeiras talangfulla forward Gabriel Jesus drar till sig intresse från England och Manchester. Det pågår budgivning där City och United är involverade. 19-åringen har en utköpsklausul i sitt kontrakt på ca 240 miljoner kronor.
(The Sun)
 
Palermo har ögonen på Cibicki
Pawel Cibicki har imponerat i Jönköping och nu ryktas det att italienska Palermo har ögonen på den 22-årige anfallaren.
– Jag kan bekräfta att det finns intresse, men inte vilken klubb, säger Cibickis agent Nima Modyr till Fotbollskanalen.
(Fotbollskanalen)

”Koulibaly tänker lämna Napoli”
Napolis försvarare Kalidou Koulibaly tänker lämna klubben nu i sommar, säger spelarens agent. Chelsea och Everton har tidigare visat intresse för de 25-årige senegalesen.
(Talksport)
 
Koeman nära en värvning av Arnautovic
Evertons nye manager Ronald Koeman vill värva den österrikiske yttern Marko Arnautovic från Stoke. Snabba ryck och övergången kan bli klar redan under tisdagen.
(Sky Sport Austria)
 
******
Måndagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-07-26 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans