Sillysvepet: Everton med monsterbud på mittfältare

Sillysvepet: Everton med monsterbud på mittfältare

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:15)

”Bolasie klar för Everton”
Everton har nyligen sålt John Stones till Manchester City och har nu gott om finanser till att förstärka truppen. Drygt 30 miljoner pund ska ”The Toffees” vara beredda att betala för Crystal Palaces kantspringare Yannick Bolasie.
(Sky Sports)

Succétränaren förlänger avtalet
Claudio Ranieri var mannen som låg bakom Leicester Citys sensationella säsong då man vann ligatiteln. Nu vill föreningen förlänga med den italienske tränaren, som ska ha accepterat ett nytt kontrakt som håller honom kvar på King Power Stadium många år framöver.
(Sky Sports)

Luiz Gustavo närmar sig Juventus...
Juventus måste ersätta Paul Pogba, som bekant till slut blev klar för Manchester United. Önskespelaren nummer ett ska Luiz Gustavo vara, som uppges ha kommit överens med den italienska storklubben om ett kontrakt. Nu är det upp till Wolfsburg att acceptera budet.
(Tranfermarkt)

... som vill förlänga med stjärnan
Leonardo Bonucci har valt att tacka nej till Manchester City, som i drygt en månads tid försökt locka över honom till de brittiska öarna. Istället kan det bli så att han förlänger sitt nuvarande kontrakt med Juventus, om klubben får sin vilja igenom.
(Football Italia)

Farnerud presenterad av BK Häcken
AIK, IFK Göteborg och Elfsborg var alla aktuella för att knyta Alexander Farnerud till sig. Istället står det nu klart att 32-åringen skrivit på ett avtal med BK Häcken och ansluter till laget kommande måndag.
(BK Häckens hemsida)

Djurgården håller ögonen på Pettersson
Det har blivit snålt med speltid i IFK Göteborg för Tom Petterssons del, som kan lämna klubben innan det svenska övergångsfönstret stänger. Djurgårdens IF är klubben som sägs ligga bäst till, men även Örebro och Östersund ska vara intresserade.
(IFK Göteborg på SvenskaFans)

Helsingborg värvar av konkurrenten?
Monday Samuel uppges kunna lämna Östersund för att gå till Helsingborgs IF. Klubben ligger illa till och ska nu rusta upp truppen i hopp om att klättra i tabellen.
(Fotbollskanalen)

Darmstadt förstärker offensiven
Efter att ha tappat en rad spelare under sommaren har det nu blivit tid för Darmstadt 98 att försöka fylla luckorna. Yttern Denys Oliynyk har hämtats in från Vitesse Arnheim och ska nu göra sitt yttersta för att hålla kvar klubben i Bundesliga.
(Darmstadts hemsida)
 
Frimpong till Arsenal
Kommer ni ihåg Emmanuel Frimpong? Den numera 24-årige mittfältaren tillhörde i flera års tid Arsenal i Premier League, men råkade olyckligt nog ut för två korsbandsskador och kom aldrig upp i sin standardkapacitet. Nu har han hittat en klubb efter att ha varit kontraktslös – nämligen Arsenal. Men inte ”Gunners”, utan istället Arsenal Tula i den ryska högstaligan.
(ESPN)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:30)

Benteke nära Crystal Palace
Efter att ha fått sitt första bud på drygt 30 miljoner euro avslaget diskuterar Crystal Palace med Liverpool igen. Enligt brittisk media är det hela på god väg och Palace vill ha affären klar innan säsongen drar igång på lördag. Liverpool tros vilja ha knappt 40 miljoner för sin anfallare.
(Sky Sports

Officiellt: Niklas Gunnarsson till DIF
Djurgården har värvat den 25-årige norske försvararen Niklas Gunnarsson från Vålerengen. Kontraktet är på 2,5 år och Niklas blir spelklar till matchen mot Elfsborg, en klubb han tidigare representerat.
(DIF
 
Elfsborg istället för AIK för Farnerud?
Klubblöse Alexander Farnerud har tidigare kopplats ihop med AIK. Nu blandar sig Elfsborg in i jakten då man är i behov av mittfältare när Rohdén lämnat och Claesson ryktas göra detsamma inom kort.
(GT)

… ”Inte aktuell för oss”
Elfborgs klubbchef Stefan Andreasson dementerar dock ryktet och säger: ” Det här är inte på något vis aktuellt för oss. Det stämmer helt enkelt inte.”, till…
(Fotbolltransfers

Borja snart på plats i Swansea
Atlético de Madrids anfallare Borja Baston flyger till Wales för läkarundersökning under kvällen. Den spanska klubben väntas få 18 miljoner euro för spelaren.
(AS och Sky Sports

... som säljer Williams till Everton?
Bara timmar efter försäljningen av John Stones ser Everton ut att stärka upp försvaret med Swanseas mittback Ashley Williams. Omkring 15 miljoner euro får man betala för 31-åringen som väntas skriva ett tvåårskontrakt. Detta enligt…
(Sky Sports)

Matuidi är prio ett för Juventus
Redan i går skrev vi om Serie A-klubbens intresse. I dag berättar franska L’Equipe att PSG-mittfältaren Blaise Matuidi står högst upp på listan för att ersätta Paul Pogba. Matuidi sägs inte vara främmande för en flytt, men vill först höra med sin klubb om vilken roll han får under nye tränaren Unai Emery.
(L’Equipe, pappersupplagan)

Moritz Leitner är i Rom
Den 23-årige Dortmund-mittfältaren genomgick under dagen sin läkarundersökning för att lämna BVB till förmån för Lazio.
(Gianluca Di Marzio)

… och Lazio kan även förstärka med Ntep, Cavaleiro eller Lucas Vasquez
Någon ska fylla luckan efter Candreva och först på listan verkar Ntep (Rennes) stå. Lazio tittar även på Cavaleiro (Monaco) och Lucas Vazquez (Real Madrid).
(Corriere dello Sport
 
Balotelli tackar ja till Chievo, men…
… den italienske klubben tros inte klara av hans lön på sex miljoner euro om året. Vill Liverpool vara med och betala för en spelare som inte är kvar i truppen?
(Football Italia
 
Taiwo vill tillbaka till Marseille
Den nigerianske försvararen Taye Taiwo har erbjudit sina tjänster till Mareille. En klubb han tidigare representerat. Tränare Franck Passi sägs vara intresserad av spelaren som är i HJK i Finland.
(La Provence

*****

EXTRA UPPDATERING (12:15)

Officiellt: John Stones i Manchester City
Evertons mittback har skrivit på för City. Ryktet tog ny fart i morse när det stod klart att Stones fanns registrerad i klubbens CL-trupp som lämnats in till Uefa. ”Ett administrativt fel” hävdade man då. Vid lunchtid presenterades sedan övergången officiellt. Enligt Sky Sports får Everton drygt 55 miljoner euro för affären.
 

Officiellt: Frank de Boer ny Inter-tränare
Holländaren efterträder Roberto Mancini och har skrivit på ett treårskontrakt med Milanoklubben. Han presenteras under tisdagseftermiddagen.
(Inter

Officiellt: Samuel Gustafson har skrivit på för Torino
Häckens 21-årige mittfältare Samuel Gustafson läkarundersöktes under förmiddagen och har nu presenterats på Torinos officiella hemsida.
(Torino
*****

MORGONENS UPPGIFTER (08:45)
 
Arsenal förstärker med försvarsduo?
London-klubben letar backar efter att Mertesacker och Gabriel skadat sig på försäsongen. Siktet är inställt på Valencias tysk Shkodran Mustafi och nordirländaren Jonny Evans i WBA.
(Daily Mirror)
 
… och jagar anfallare i Italien
Inters anfallare Mauro Icardi är intressant för Arsenal uppger italiensk media. Wenger ska vara villig att skicka Giroud till Milano och dessutom betala 30 miljoner pund. Klubben får dock konkurrens av Chelsea, som har Icardi som backup-plan ifall de inte får köpa Lukaku.
(Gazzetta dello Sport och Daily Star)
 
… och mittfältare i Turkiet
Besiktas playmaker Oguzhan Ozyakup spelade i Arsenal när han var yngre och nu rapporteras det att klubben är intresserade av att värva tillbaka honom. Milan, Fiorentina och Dortmund konkurrerar om 23-åringens signatur.
(Gazzetta dello Sport)
 
Total kostnad för Pogba: 190 miljoner pund
I natt blev Pogba klar för Manchester United och engelsk press har analyserat pengarna involverade i rekordaffären. Övergångssumman ska landa på rekordsumman 89 miljoner pund och totalt ska hela affären kosta United hisnande 190 miljoner pund.
(Squawka)
 
Officiellt: Jesper Lange till Helsingborg
Helsingborg har gjort klart med en ny anfallare. Det handlar om 30-årige Jesper Lange som närmast kommer från AGF Aarhus. Spelaren har skrivit på ett kontrakt på 1,5 år.
(Helsingborgs IF)

Everton lägger bud på Kone
Sunderland ska ha fått ett bud på 17 miljoner pund från Everton på försvarsspelaren Lamine Kone uppger Sky Sports.
(SkySports)
 
Kvartett får lämna Manchester United?
Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo, Daley Blind och Juan Mata kan samtliga få lämna Manchester United.
(Daily Telegraph)
 
… och lika många kan få lämna Manchester City
Storstädning i City? Igår skrev vi om att Samir Nasri kan lämna, förra veckan handlade det om att Eliaquim Mangala och Wilfried Bony inte fick åka med till Göteborg. Till trion läggs nu Jesus Navas.
(Daily Mail)
 
Lucas Perez nära Leicester City
Spansk och engelsk media rapporterar att Premier League-mästarna är nära en värvning av Deportivo La Corunas spanske anfallare Lucas Perez.
(Leicester Mercury)

Besiktas avstår Benteke och Balotelli
Den turkiska klubben kommer inte värva Benteke eller Balotelli (bägge tillhörande Liverpool). Skälen uppges vara den belgiske anfallarens kostnad och den italienska forwardens temperament.
(Talksport)
 
Ny OS-brasse på Barcelonas radar
Knappt hann uppgifterna kring Gabriel Jesus och "Gabigol" svalna innan nästa, unga, brasilianska anfallare kopplades ihop med Barcelona. Denna gång handlar det om den 23-åriga Gremio-anfallaren Luan.
(Barcelona på SvenskaFans)
 
Djurgården kan värva från Åland
Ålandstidningen skriver att skytteligaledaren Dever Orgill (i IFK Mariehamn) är högintressant för Djurgården. Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, var på Åland och såg Orgill i helgen.
– Han är en mycket skicklig fotbollsspelare, säger han till tidningen.
(Ålandstidningen


NATTENS UPPGIFTER (05:30)

Officiellt: Pogba klar för Manchester United
Under natten blev övergången från Juventus till Manchester United klar för Paul Pogba. Den franske mittfältaren har skrivit på ett femårskontrakt, men option på ett ytterligare år.
(Manutd.com)


******
Måndagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-08-09 21:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans