Sillysvepet: Barça på jakt efter Juves Pereira – Arsenal vill ha John Fleck

Sillysvepet: Barça på jakt efter Juves Pereira – Arsenal vill ha John Fleck

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (19:30)

Barça på jakt efter Juves Pereira 
Barcelona nosar på Juventus brasilianare Matheus Pereira som för närvarande är utlånad till Dijon i den franska ligan. Juventus boss Sarri ser ingen framtid för honom i klubben vilket öppnar upp för en affär med Barcelona.
(AS

Arsenal vill ha Fleck
Sheffield Uniteds John Fleck är på Arsenals radar. En eventuell övergång uppskattas landa på ett pris runt 20 miljoner pund.
(Football Insider)

Chong lämnar England för Italien?
Inter fortsätter jakten på Man U:s Tahith Chong vars kontrakt med Manchester-klubben löper ut den här sommaren. Under tisdagen mötte representanter från Inter spelarens agent för att diskutera hans framtid.
(Sky Italia)   
 
Grealish stannar på Villa Park
Jack Grealish tänker inte lämna Aston Villa under nuvarande transferfönster. Grealish, som såväl Man United och Man City har ögonen på, har ett kontrakt med Villa som löper ut sommaren 2023.  
(Mirror)

Javier Hernandez till LA Galaxy
Anfallaren lämnar Sevilla och Europa för att pröva lyckan på andra sidan Atlanten i MLS. Kontraktet lär löpa över tre år, med option på ett års förlängning.
(Los Angeles Times)
  
Dembélé inte till salu
Manchester United får leta någon annanstans? Lyon ska ha meddelat engelsännen att Moussa Dembélé inte lämnar Frankrike i vinter. Detta trots att United ryktats villiga att lägga 50 miljoner euro på anfallaren.
(Goal)
 
Fördel Liverpool vad gäller Werner?
Real Madrid, Barcelona, Liverpool… Timo Werner är het under januarifönstret. Nu skriver spansk media att Leipzig-anfallaren redan har ett ”förkontrakt” med Liverpool som ska ge dem rätt att köpa loss honom i sommar. Frågan är vad det är värt?
(eldesmarque) https://eldesmarque.com/madrid/real-madrid/noticias/182681-klopp-se-lo-quita-a-florentino-perez-ultima-hora-adios-zidane-ed
 
”AIK-talangen lämnar för Nottingham”
Enligt FotbollDirekt tappar AIK P19-landslagsmannen Julian Larsson som ska ha skrivit på för tre år med Championship-klubben Nottingham Forest.
(FotbollDirekt)
 
Officiellt: Bentaleb till Newcastle
Premier League-klubben har gjort klart med Nabil Bentaleb, som därmed lämnar Schalke 04 på lån för resten av säsongen. I kontraktet finns en utköpsklausul.
(Newcastle)
 
Officiellt: Adil förlänger med IFK Göteborg
20-årige Adil Titis nya kontrakt med Blåvitt sträcker sig nu över 2022.
(IFK Göteborg)
 
Ingen flytt för Cengiz Under
Roma-anfallaren har ryktats vara på väg till Milan under vintern. Nu menar Corriere dello Sport att han blir kvar i Rom till sommaren.
(Corriere dello Sport)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:50)

”Barça går för Timo Werner”
Efter Liverpool-rykten igår är det dags för Barcelona idag. Katalanerna letar en ny ”nia” efter Suarez operation. Rodrigo och Aubameyang har nämnts tidigare. Katalanska Sport tror att Barcelona är ”desperata” och kan satsa på Timo Werner, Leipzig.
(Sport)

… även Piatek ett alternativ
Regionalkonkurrenten Mundo Deportivo spekulerar istället kring att Milan Piatek är ett alternativ på topp i och med Suarez skada.
(Mundo Deportivo

”Muntligt överens med Blåvitt”
Jakob Johansson har länge kopplats ihop med en comeback i IFK Göteborg. Nu menar Sportexpressen att parterna är överens, muntligt, och att spelaren kan presenteras ”de kommande veckorna”.
(Sportexpressen)

Atlético höjer budet på Cavani
Konkurrensen om den uruguayanske anfallaren ökar. Nu ska Atlético de Madrid erbjuda 15 miljoner euro för Edinson Cavanis tjänster. Man närmar sig därmed PSG:s krav på 20 miljoner.
(Sport

”Pochettino vill ha kontroll”
Uppgifter i Italien menar att Mauricio Pochettino inlett samtal för att ta över Manchester United till sommaren. Ett av kraven han ska ställa är att han vill ha full kontroll över värvningsstrategin i klubben.
(Alfredo Pedulla)

Odriozola till Bayern München?
Carvajal håller hårt i sin plats och högerbacken Hakimi kan vara på väg tillbaka från Dortmund i sommar. Det gör att Real Madrid-försvararen Alvaro Odriozola letar efter en väg bort. Bayern München, Athletic Club och Sevilla visar intresse. Bayern är favorit tror SportBild.
(Cope och SportBild
 
Arsenal överens med Kurzawa
PSG:s vänsterback har ett kontrakt som går ut i juni. Nu är London-klubben överens med Layvin Kurzawa som därmed flyttar till Arsenal, senast i sommar. Det rapporterar…
(France Football

”Optimism om Fernandes”
Goal går emot morgonens uppgifter om att Sporting inte vill släppa Bruno Fernandes till United. Istället menar man att portugiserna är optimistiska och tror att affären blir av.
(Goal

Tottenham funderar på Willian José
Uppgifter i Baskien menar att Alexander Isaks anfallskollega i Real Sociedad har ögonen på sig från Spurs. Klubben från San Sebastian ska dock inte vara sugna på att sälja.
(Diario Vasco

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Förhandlingar pågår om Eriksen
Tottenhams mittfältare Christian Eriksen är på väg till Italien och förhandlingar pågår. Inter är villiga att betala 12,8 miljoner pund plus bonusar för att få dansken till klubben i januari. Tottenham vill i sin tur ha 17 miljoner pund för att släppa 27-åringen.
(Guardian och Mail)
 
Chelsea vill ha Cavani
Igår skrev vi om att PSG öppnar dörren för Cavani (att flytta). Idag dyker ett nytt lag upp som jagar anfallaren. Tillsammans med Atlético Madrid och Manchester United vill nu även Chelsea förstärka laget med 32-åringen.
(The Times)
 
Officiellt: Reinier klar för Real Madrid
Den brasilianske talangen Reinier Jesus är klar för Real Madrid. 18-åringen har skrivit på ett kontrakt till 2026 och kostar enligt uppgifter Real Madrid cirka 30 miljoner euro.
Bayern München jagar ytterback
Den tyska klubben vill förstärka högerkanten och letar efter en ny ytterback i januari. Bland aktuella namn nämns Alvaro Odriozola (Real Madrid) och Nelson Semedo (Barcelona). 
(Transfermarkt)
 
United vill förstärka med Dembélé
Rashford har skadat ryggen och Manchester United uppges villiga att lägga ett bud på 43 miljoner pund på Lyons Moussa Dembélé.
(Manchester Evening News)
 
… och kan tänka sig Vecino istället för Fernandes
Bruno Fernandes har länge varit intressant för United, men Sporting verkar inte vilja släppa mittfältaren i januari. Nu vänder Manchester-klubben blickarna mot Italien och kan tänka sig Inters Matias Vecino i fall Fernandes-affären inte går igenom.
(Mirror)
 
Barcelona letar efter en ”nummer 9”
Den spanska klubben letar efter en ersättare till Luis Suarez som är skadad. Högst på önskelistan står Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang. Ett annat alternativ skulle kunna vara Rodrigo i Valencia.
(Mundo Deportivo)
 
Tottenham vill ha O’Connell
Sheffield Uniteds försvarare Jack O’Connell är intressant för Tottenham. Klubben förbereder ett bud på 25-åringen som klubben ser som långsiktig ersättare till Jan Vertonghen.
(Star)
 
Kruse kan hamna i Premier League
Leicester ska enligt uppgifter vara intresserade av anfallaren Max Kruse. 31-åringen med meriter från tyska landslaget spelar i Fenerbahce.
(Leicester Mercury)
 
Officiellt: Aston Villa värvar anfallare från Genk
Mbwana Samatta lämnar Genk och är klar för Aston Villa. 27-åringen är presenterad men arbetstillstånd återstår innan affären är helt klar.
Newcastle hoppas på Lazaro
Inters ytter Valentino Lazaro ryktas vara på väg bort från klubben. Bland intresserade klubbar finns Newcastle där tränare Steve Bruce hoppas att en värvning av 23-åringen kan bli klar innan helgen. Samtidigt träffar Lazaros agent representater för Leipzig.
(Newcastle Chronicle och Gianluca Di Marzio)
 
… och gör klart med Bentaleb idag?
Newcastle är nära ett lån med köpoption för mittfältaren Nabil Bentaleb. 25-åringen, med förflutet i Tottenham, plockas in från Schalke 04. Läkarundersökning ska ske inom kort.
(SportBild)
 
Zaha stannar i Crystal Palace
Crystal Palace har satt en hög prislapp på Wilfried Zaha och vare sig Chelsea eller Tottenham verkar villiga att betala de 80 miljoner pund som klubben vill ha. Zaha har nu accepterat att han blir kvar i Palace fram till sommaren och ska vara nöjd med detta.
(Mail)
 
Olmo på Wolves radar
Den spanske mittfältare Dani Olmo i Dinamo Zagreb lockar till sig intresse från Wolverhampton. Klubben ska vara redo att betala 25 miljoner euro för 21-åringen nu i januari.
(Calcio Mercato)
 
******
Måndagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-21 19:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans