Sillysvepet: ”Man United säkra på Bruno Fernandes”

Sillysvepet: ”Man United säkra på Bruno Fernandes”

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:45)

”Man United säkra på Bruno Fernandes”
Manchester United ska vara säkra på att nå en överenskommelse med Sporting om Bruno Fernandes. Det senaste budet uppges vara på €55 miljoner plus €10 miljoner i bonusar som ska vara enkla att nå. Prislappen kan gå upp med ytterligare €15 miljoner om mer svårnådda bonusar aktiveras.
(The Athletic)
 
Fernandinho förlänger
Fernandinho skriver på för ytterligare en säsong i Manchester City. Det innebär att veteranen nu har kontrakt till sommaren 2021.
(Manchester City)
 
Southampton väntas presentera Walker-Peters
Kyle Walker-Peters ser ut att lånas ut från Tottenham till Southampton för resterande del av säsongen. Southampton väntas presentera övergången under tisdagen.
(Daily Echo)
 
… och kan släppa Cedric
Cedric Soares har ett utgående kontrakt och Southampton ska nu vara öppna för möjligheten att sälja försvararen i januarifönstret, så man får någon ersättning istället för att tappa honom gratis. Arsenal ska exempelvis ha visat intresse för 28-åringen.
(Daily Echo)
 
Arsenal hoppfulla om Mari
Det såg ut som om Arsenals eventuella värvning av Pablo Mari hade stött på problem, men Londonklubben är hoppfulla om att man kan lösa mittbacken från Flamengo innan januarifönstret stänger. Prislappen sägs vara €10 miljoner och mittbacken själv ska ha satt press på Flamengo att acceptera budet.
(ESPN)
 
… men överväger fortfarande Matviyenko
Arsenal och Shakhtar Donetsk uppges ha nått en överensekommelse om Mykola Matviyenko. Nu är det upp till Arsenal att välja mellan Pablo Mari eller Matviyenko – eller går man efter båda två?
(Zbirna)
 
Officiellt: Politano till Napoli
Inter släpper Matteo Politano till Napoli. Det rör sig om ett tvåårigt lån som inkluderar en köpobligation efter det ursprungliga lånet.
(Inter)
 
… som även närmar sig Petegna
Förhandlingarna mellan Napoli och SPAL närmar sig slutet och en överenskommelse angående Andrea Petegna är inte långt borta. Priset tros kunna landa på €17 miljoner, plus bonusar, och flytten sker först till sommaren.
(Gianluca Di Marzio)
 
Juventus stoppar Kurzawa/De Sciglio-bytet
Juventus och PSG:s bytesaffär bestående av Layvin Kurzawa och Mattia De Sciglio ser inte ut att bli av. Juventus uppges nämligen ha stoppat affären.
(Gianluca Di Marzio)
 
SPAL och Parma går efter Caprari
Sassuolo får konkurrens av SPAL och Parma. De två sistnämnda har tagit sikte på Gianluca Caprari. Sampdoria-forwarden rapporteras föredra Sassuolo.
(Gianluca Di Marzio)
 
Brescia sugna på Regini
Brescia rapporteras vara intresserade av Sampdorias Vasco Regini. Skulle den flytten bli av väntas Giangiacomo Magnani – utlånad till Brescia – återvända till Sassuolo.
(Gianluca Di Marzio)
 
Perez-affären snart klar
Carles Perez är nu redo att lämna Barcelona för Roma. Klubbarna är överens efter att de sista detaljerna spikades, där Barcelona fick med en klausul som ger dem rätt att matcha bud på Perez.
(Gianluca Di Marzio)
 
Cagliari närmar sig Pereiro
Gaston Pereiro är på väg från PSV till Cagliari. Man är i diskussioner med playmakerns agent för att stänga affären.
(Gianluca Di Marzio)
 
PSG förkastar Atleticos bud
PSG har tackat nej till Atleticos senaste bud – värt €15 miljoner – på Edinson Cavani.
(L’Equipe)
 
… men en affär är inte långt borta?
Samtidigt som L’Equipe säger att PSG har förkastat Atleticos senaste bud uppger ESPN att affären närmar sig en lösning. Det ska i så fall röra sig om €15 miljoner plus ytterligare €3 miljoner i bonusar.
(ESPN)
 
Flamengo säkrar upp Gabigol
Gabriel Barbosa – kanske bättre känd som Gabigol – stannar i Flamengo. Tidigare var han utlånad från Inter, men nu är det på permanent basis. Han har skrivit på till december 2024.
(Flamengo)

*** 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (13:55)

”Real Madrid stoppar Ceballos”
Dani Ceballos vill bryta sin utlåning i Arsenal och Valencia har visat intresse för att plocka in mittfältaren. Real Madrid, som Ceballos tillhör, vill dock inte släppa honom till en ligakonkurrent i Spanien.
(Marca)

Barcelona kapar Fernandes-värvningen?
Barcelona är nära att köpa loss Rodrigo från Valencia. Dealen blir av genom att katalanerna också värvar Bruno Fernandes (Sporting) för att direkt låna ut honom till just Valencia. Man United missar därmed spelaren man jagat hela transferfönstret, det tror i alla fall…
(SuperDeporte)

… och ”Rodrigo saknas på Valencias träning”
Anfallaren tros därmed alltmer närma sig en flytt till Barcelona. Spelarens agent är på plats i Katalonien och förhandlingarna ”kan avslutas inom kort”.
(Mundo Deportivo)

Officiellt: Hatem Ben Arfa till Valladolid
Ronaldo har plockat in Ben Arfa till sin klubb, Valladolid. Fransmannen har stått utan kontrakt sedan förra sommaren då han lämnade Rennes.

”Tottenham överens med PSV”
I morse skrev vi att Steven Bergwijn var på plats i London. Nu rapporterar engelsk media att Spurs och PSV Eindhoven är överens om en övergång på omkring 32 miljoner euro och att allt kan presenteras inom kort.
(Daily Mail)
 
Vecino på väg till Everton
Inter har satt en prislapp, 25 miljoner euro, på Matias Vecino. Everton ska ha accepterat priset och en flytt är alltså nära.
(CalcioMercato och Goal)
 
Nathan Ake aktuell – igen
Nathan Ake har varit, och inte varit, på väg tillbaka till Chelsea hela transferfönstret. Nu menar Daily Star att Londonklubben kan köpa honom för att förhindra att en PL-rival värvar honom.
(Daily Star)

”Slimani begär flytt från Monaco”
Leicester-lånet Islam Slimani hade en stark höst men anser att han ”offrats i spelsystemet” som nye tränaren Roberto Moreno använder. Han vill lämna i vinter. Tidigare har klubbar som Manchester United och Tottenham visat intresse.
(France Football

PSG och Juventus förhandlar
Både fransk och italiensk media menar att bytesaffären som ska ta Kurzawa till Juventus och De Sciglio till PSG ser ut att bli av. Parterna förhandlar och hoppas lösa allt innan fönstret stänger.
(Gianluca Di Marzio och L’Equipe)

Officiellt: Mervan Celik tillbaka i GAIS
Superettanklubben har skrivit ett ettårskontrakt med Celik som redan är igång och tränar med laget.
(GAIS)

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Inter presenterar Eriksen idag
Läkarundersökningen ska vara genomförd så idag förväntas Tottenhams dansk bli klar för Inter. Övergången ska kosta den italienska klubben 17,5 miljoner euro.
(Mail)
 
Tottenham nära förstärkning
Gårdagens nyheter om att PSV Eindhovens Steven Bergwijn är nära en övergång till Tottenham förstärks av Sky Sports som rapporterar att 22-åringen är i London för läkarundersökning.
(Sky Sports)
 
Alexis Sanchez återvänder i juni
Chilenaren som är utlånad från Manchester United till Inter kommer återkallas till United till sommaren. Den engelska klubben räknar med 31-åringen den kommande säsongen.
(Star)
 
Bayern funderar på Lemar
Atléticos franske ytter Thomas Lemar har ryktats till flera klubbar, bland annat Arsenal. Bayern München är redo att värva honom, men vill inte betala de 60 miljoner euro som spanjorerna vill ha. Tyskarna tror att man kan pruta ju närmare deadline day vi kommer.
(France Football

Bruno Fernandes med i truppen
Manchester United förhandlar med Sporting om mittfältaren Bruno Fernandes. Igår skrev vi om att United förbereder ett nytt bud på 25-åringen för att få igenom affären. Samtidigt är mittfältaren uttagen i truppen till Sportings match ikväll mot Maritimo.
(Express)
 
Nzonzi på väg till Rennes
Romas franske världsmästar-mittfältare Steven Nzonzi har varit på lån i Galatasaray under hösten. Nu är han överens med Rennes om en utlåning dit resten av säsongen. Rennes och Roma tros också komma överens inom kort.
(L’Equipe
 
Arsenal ger upp Pablo Mari?
Flamengos försvarare Pablo Mari var nära en övergång till Arsenal, men har flugit tillbaka till Brasilien efter läkarundersökningen. Det återstår att se om det blir någon övergång för 26-åringen.
(Mail)
 
Engelska klubbar efter Emre Can
Igår skrev vi om att Dortmund vill värva Emre Can från Juventus. Nu uppger brittisk media att även de engelska klubbarna Arsenal, Manchester United och Tottenham är intresserade av 26-åringen.
(Metro UK)
 
Duon kan lämna Tottenham i vinter
Tottenhams Danny Rose och Kyle Walker Peters kan få lämna klubben och bli utlånade nu i vinter. Det lär finnas många intresserade klubbar. För Rose har tidigare Bournemouth, Newcastle och Watford visat intresse medan Southampton, Crystal Palace och West Ham vill ha Walker-Peters. 
(Standard)
  
******
Måndagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-28 20:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans