Sillysvepet: En halv miljard för Reals Valverde – Liverpool köper tillbaka Sterling?

Sillysvepet: En halv miljard för Reals Valverde – Liverpool köper tillbaka Sterling?

Ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster. Ändå är det redan full fart i kulisserna. SvenskaFans har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är tisdagens nyheter.

Transferfönstret stänger i kväll
Silly Season för svensk fotboll är över vid midnatt. Det speciella förutsättningarna i Coronavirusets spår gör dock att klubbarna tror, och hoppas, på ny information inom kort.
"Vi har fått besked från FIFA att de ska ha möte om det här i morgon", säger SEF:s sportchef Svante Samuelsson till FotbollDirekt

***

Liverpool köper tillbaka Sterling?
Det är L’Equipe som använder en helsida åt att CL-mästarna funderar på att köpa tillbaka Raheem Sterling. Detta om pengarna finns efter Coronakrisen och om City inte får spela i Europa. Sterling själv påstås vara öppen för både Liverpool och Real Madrid.
(L’Equipe)

Federico Valverde kostar €500 miljoner
Man United visar intresse för Real Madrids 21-årige mittfältare. Spanjorerna kontrar med att sätta en utköpsklausul på 500 miljoner euro – vilket i praktiken innebär att en överenskommelse är omöjligt, skriver…
(Sport)

AEK Aten uppvaktar Tankovic 
Muamer Tankovic sitter på ett utgående kontrakt och nu har AEK Aten åter visat intresse för Hammarbys mittfältare. AEK Aten var på jakt efter Tankovic redan förra sommaren, men då blev det ingen affär. Om det blir en affär innebär det att han lämnar Hammarby gratis när hans kontrakt löper ut.
(Expressen)  

Dortmunds prislapp: £110 miljoner för Jadon Sancho
Trots att priserna tros sjunka under året tänker BVB inte rea ut sin stjärna. Manchester United, Chelsea och Liverpool är intresserade och kan driva upp priset, tror…
(The Times)

Engelskt superlöfte till Tyskland?
Dortmund uppges vara nära att knipa efterfrågade 16-åringen Jude Bellinham från Birmingham. Detta eftersom tonåringen tror på mer speltid i Tyskland än hos intreserade engelska klubbar som Man United och Chelsea.
(Bild)

Maddison istället för Grealish?
Aston Villa-spelare Jack Grealishs bilolycka i Coronatider kan ha fått Manchester United att byta spår och istället satsa på Leicesters James Maddison., skriver Daily Star. Manchester Evening News håller fast vid Grealish-spåret.
(Daily Star och MEN)

… och så Coutinho på det?
Det är mycket Man United i ryktesflödet. Enligt Mirror är Liverpool inte intresserade av att ta tillbaka Coutinho. Istället leder Manchester-klubben ”racet” om Barcelona-brassen som nu är utlånad till Bayern München.
(Mirror och Express)

Kurzawa ett alternativ för Barcelona
PSG:s vänsterback sitter på ett utgående kontrakt.

Willian vill stanna i England
Även om det inte blir någon fortsättning i Chelsea satsar brassen på att bli kvar i Premier League. Hans kontrakt går ut sista juni, 2020.
(ESPN Brasilien)

”Real Betis före Arsenal”
Dani Ceballos är utlånad till Arsenal från Real Madrid. Nu uppges han hellre spela nästa säsong med Real Betis, där han varit tidigare, än att fortsätta i London – detta om Real Madrid inte plockar tillbaka honom.
(Express)

******

Måndagens sillysvep

SvenskaFans.com2020-03-31 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans