Sillysvepet: Everton går efter Allan – nytt jobb för Henke Larsson?

Sillysvepet: Everton går efter Allan – nytt jobb för Henke Larsson?

De flesta ligorna står stilla och det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

Everton går efter Allan
Engelsmännen vill ha Napolis brasse och har skickat en övergångssumma på 40 miljoner pund. Men italienarna vill ha bättre betalt för sin mittfältare och Everton lär få höja sitt bud med minst 20 miljoner pund.
(Il mattino)

Nytt jobb för Henke Larsson?
Enligt uppgifter ska Henrik Larsson bli assisterande tränare i Feyenoord nästa säsong. Han kommer leda klubben ihop med Dirk Kuyt och Alfons Groenendijk. Det var 24 år sedan svensken spelade i den holländska klubben. Till Sportbladet meddelar ”Henke” att ryktet är ”väldigt intressant“.
(Voetbal Primeur och Sportbladet)

Gabi ska assistera Simeone
Atletico-legendaren Gabi ryktas återvända till klubben – och bli assisterande tränare till Diego Simeone. Gabi kommer German Burgos som enligt uppgift ska lämna klubben och istället satsa på en karriär som huvudtränare.
(Marca)

”Hammarby troligt för Zlatan”
Det är oklart hur allvarlig skada Zlatan Ibrahimovic har dragit på sig. Italienska medier tror att skadan öppnar för en flytt tillbaka till Hammarby och Sverige då Zlatans relation med Milan redan nu är komplicerad.
(Gazzetta dello Sport)

Juventus kan plocka hem Kulusevski
Den italienska storklubben kan plocka hem Dejan Kulusevski från Parma redan 30 juni. Detta trots att han inte kan spela för klubben förrän 1 september. Maurizio Sarri uppges vilja ha svensken under uppsikt och utvärdera hur han bäst ska användas nästa säsong.
(Il Bianconero)

Real Betis vill ha Barcelona-spelare
Spansk media listar en lång rad Barça-spelare som är intressanta för Real Betis: Aleñá, Junior Firpo, Riqui Puig, Ansu, Pedri och Trincao – men även Álex Collado från Barcelona B.
(Sport)

Barcelona vill göra klart med Pjanic
Den spanska klubben hoppas göra klart affären som tar Juventus Miralem Pjanic till klubben denna vecka. Mittfältaren har redan varit i kontakt med Barcelonas tränare Quique Setién och ett fyraårsavtal är klart att signera.
(Sport)

David: ”Bundesliga passar mig bäst”
Gents mittfältare Jonathan David ryktas vara på väg till en större klubb. Kanadensaren säger själv: ”Jag tror att Bundesliga skulle passa mig bäst”. I Bundesliga uppges Bayern München, Dortmund och Leipzig vara intresserade av 20-åringen.
(Sky Sports Tyskland)

Nytt kontrakt för Ighalo hos Shanghai Shenhua
Igår skrev vi om att United får svårt att behålla inlånade Odion Ighalo. Idag skriver The Times att anfallare kommer bli erbjuden ett nytt guldkantat kontrakt som gäller fram till 2024 av nuvarande klubben Shanghai Shenhua.
(The Times)

Pogba får sänka lönen om han ska till Juventus
Juventus skickar en passning till Paul Pogba att ”12 miljoner euro är för mycket”. Det handlar om att stjärnan måste sänka lönen om det ska bli en övergång från Manchester United.
(Tuttosport via Tuttomercatoweb)

Sané ersätts med Bailey?
Bayer Leverkusens Leon Bailey finns på önskelistan om Leroy Sané lämnar Manchester City. Sané har kopplats ihop med en flytt till Bayern München.
(Daily Mail)

Villas-Boas stannar i Marseille
Marseilles tränare André Villas-Boas, som varit på väg ifrån klubben, verkar nu stanna över nästa säsong och fullfölja sitt kontrakt. Tränaren uppges ha blivit övertygad om att fortsätta i klubben av spelarna.
(L'Equipe)

Chelsea köper inte tillbaka Boga
The franske yttern Jeremie Boga, som varit framgångsrik Sassuolo tidigare i år, är fostrad i Chelsea och 23-åringen har en klausul så att Chelsea kan köpa tillbaka honom för en fast summa. Nu avslöjar Guardian att Chelsea inte är intresserade av detta, så det är fritt fram för någon annan klubb att värva fransmannen. Napoli nämns bland de intresserade klubbarna. Chelsea vill i sin tur ha en procent på eventuell övergångssumma.
(The Guardian)

*******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-05-26 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans