Sillysvepet: Sporting vill ha Robin Olsen – United i kontakt om Willian

Sillysvepet: Sporting vill ha Robin Olsen – United i kontakt om Willian

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Vi har därför en daglig sammanställning kring Silly Season. Här är dagens nyheter.

United i kontakt om Willian
Brassens kontrakt med Chelsea går snart ut och Willian har kopplats ihop med flera storklubbar. Nu ska Manchester United ha satt högsta prioritet på att få över honom för att ge rutin åt en ung offensiv.
(France Football)

"De Ligt som Ramos ersättare"
Real Madrid vill att Juventus holländare tar över taktpinnen när Sergio Ramos slutar. 100 miljoner euro ska man vara redo att lägga, men Turin-klubben tros inte var öppna för en försäljning i år.
(CalcioMercato)

Newcastle vill ha Immobile
Det finns intresse i norra England för Lazios sylvasse anfallare. Klubben är enligt uppgift redo att spendera 135 miljoner euro (köpesumma och lön) för att värva 30-åringen.
(Gazzetta dello Sport)

"Koulibaly kostar 100 miljoner euro"
Napolis president de Laurentiis vill inte sälja sin mittbacksklippa och tänker inte ens diskutera summor som ligger lägre. City och United från Mancester samt PSG har visat intresse. 
(Corriere dello Sport via Le10Sport)

United efter Bailey istället för Sancho?
Igår skrev vi om att Manchester United kanske tvingas ge upp sina försök att värva Dortmunds Jadon Sancho. Idag skriver brittisk press att ett alternativ kan vara Bayer Leverkusens Leon Bailey. Yttern värderas till 40 miljoner pund.
(Daily Mail)

Sporting vill ha Robin Olsen
Portugal kan bli nästa destination för den svenske landslagsmålvakten. Olsen har tidigare varit utlånad från Roma till Cagliari.
(A Bola)

Europaspel bakom Aubameyang-beslut
Igår skrev vi om Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang. Anfallaren vill stanna i klubben men sa då att det är upp till Arsenal om det blir nån fortsättning. Tränare Arteta säger att det hänger på om klubben får spela i Champions League eller inte.
(The Times)

Werner nobbar Europaspel med Leipzig
Allting talar för att Timo Werner är på väg bort från Leipzig. Chelsea uppges nära en övergång och detta späs på genom att tyska Bild avslöjar att 24-åringen inte kommer delta i Europaspelet för Leipzig (för att kunna vara tillgänglig där för sin nya klubb).
(Bild)

Klirr i kassan för AIK
Efter att Arminia Bielefeld i praktiken blivit klart för Bundesliga nästa säsong kommer AIK att få en bonus på upp till fem miljoner euro för den tidigare försäljningen av målvakten Oscar Linnér.
(Expressen

Officiellt: Javi Sanchez såld till Valladolid
Försvararen lämnar moderklubben Real Madrid för Valladolid dit han tidigare varit utlånad. Det nya kontraktet gäller till 2024.

Chelsea hör sig för om Benrahma
Brentfords Saïd Benrahma lockar till sig intresse från Chelsea. London-klubben ska enligt uppgifter har hört sig för hos anfallarens agent om intresse för en övergång.
(RMC Sport)

Kouassi kan hamna i Rennes
En av Frankrikes mest eftertraktade mittbackstalanger, Tanguy Kouassi, ser ut att lämna PSG i sommar. Flera europeiska storklubbar rycker i försvararen som nu istället ser ut att ha valt Rennes som ”mellanstation” i sin utveckling.
(L’Equipe)

Milan går för Jovic
Serie A-klubben kommer att banta truppen för att kunna ta in en anfallare. Just nu har man siktet inställt på Real Madrid-spelaren Luka Jovic.
(CalcioMercato

Asoro återvänder till Swansea
Svenske Joel Asoro har haft en bra sejour som utlånad till Groningen, men nu återvänder 21-åringen till Swansea. Den holländska klubben har valt att inte utnyttja köpoptionen.
(Groningen)

”Bayern leder jakten på Havertz”
Leverkusens stjärnskott Kai Havertz har kopplats ihop med en flytt till Chelsea, men även Manchester United har uppgetts intresserade. Nu avslöjar Telegraph att Bayern München leder jakten på 21-åringen.
(Telegraph)

... och går ”all in” på Hakimi?
Real Madrids Achraf Hakimi är utlånad till Dortmund men har flera klubbar efter sig. Bayern München, Inter och Manchester United uppges intresserade av att knyta till sig 21-åringen. Nu uppger spansk media att Bayern är redo att erbjuda honom ”en galaktisk lön” samtidigt som Real Madrid är medvetna om att marockanen inte kommer återvända till klubben.
(AS)

Hernandez fru vill lämna München
Lucas Hernandez flyttade till Bayern München från Atletico förra året, men ryktas redan nu vara på väg bort från klubben. Franska Foot Mercato avslöjar att fransmannens fru inte trivs i Tyskland och att hon kan ligga bakom en flytt. PSG har tidigare visat intresse för 24-åringen, men det finns även intresse från Spanien.
(Foot Mercato)

... och PSG kan tänka sig Alaba?
Bayern München har förlängt kontrakten med sina nyckelspelare, men David Alaba har ännu inte fått något nytt kontrakt. Detta öppnar för rykten om en flytt och enligt tyska Sky Sports är PSG intresserade av 27-åringen.
(Sky Sports Tyskland)

*******

Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-06-16 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans