Sillysvepet: Juventus överens om Arthur – Zlatan stannar kvar i Milan

Sillysvepet: Juventus överens om Arthur – Zlatan stannar kvar i Milan

Det råder osäkerhet kring sommarens transferfönster – men det finns gott om rykten. Här är dagens nyheter.

"Meunier har skrivit på för Dortmund"
Enligt SportBild är det klappat och klart. PSG:s högerback Thomas Meunier satt på ett utgående kontrakt och har nu skrivit på för att fortsätta karriären i BVB. 
(SportBild)

... och "allt klart med Jude Billinham"
Birminghams 16-årige talang uppges också hamna i Dortmund. Värvningen tros kosta tyskarna 20 miljoner euro. Officiellt besked väntas de närmaste dagarna.
(Ruhr Nachrichten)

Officiellt: Schneiderlin till Nice 
Vi skrev om det igår och nu har Nice gjort det officiellt: Morgan Schneiderlin ansluter från Everton. 
(Nice)

Zlatan stannar över sommaren
Milan bekräftar att Zlatan Ibrahimovic har kortidsförlängt över augusti. Hur det blir i ett längre perspektiv är dock inte klart.
(MilanNews)

"Real Madrid den idealiska destinationen"
Agenten Mino Raiola försökter hitta en sista utmaning för Zlatan. Spansk media menar att han då har siktat in sig på att erbjuda svenskens tjänster till Real Madrid...
(Don Balon)

Kluviert till Arsenal - Mkhitaryan kvar i Roma?
Raiola jobbar även på att få till en lösning som tar Justin Kluvert till London och låter Mkhitaryan stanna i Rom.
(Daily Star)

Arsenal accelererar för Joelson
Sportings stjärnskott är bara 17 år, men har en utköpsklausul på 45 miljoner euro. Arsenals allt starkare intresse för Joelson har fått Lissabon-klubben att fundera på att höja hans klausul till 100 miljoner euro.
(O Jogo)

Arsenal väntas förlänga med Cedric
Arsenal förväntas förlänga låneavtalet med Southampton angående Cedric Soares – och sedan värva honom på en free transfer när säsongen är färdigspelad.
(ESPN)

Tuchel förbannad på Cavani
Publikfavoriten Edinson Cavani vägrar att förlänga över CL-avslutningen. Detta för att undvika skador när han jagar ny klubb. Det har skapat irritation både bland spelare och ledare i PSG.
(RMC Sport)

Hernandez vill till PSG
Bayerns fransman Lucas Hernandez vill redan lämna. Han är i princip överens med PSG om de personliga villkoren. Återstår för Paris att förhandla med Bayern München som påstås vilja ha 80 miljoner euro.
(FootMercato)

Officiellt: United förlänger med Scott McTominay...
Manchester United-spelaren är nu knuten till klubben till 2025.

… och vill värva Willian
Enligt Daily Star har Manchester United lagt ögonen på Willians situation i Chelsea. Om brassen inte förlänger med London-klubben kan Manchester bli nästa anhalt. Under dagen har det emellertid också ryktats om att Willian inom kort kan komma att förlänga med Chelsea – åtminstone säsongen ut.
(Daily Star och Chelsea-red. på SvenskaFans)

Barcelona har bråttom att sälja
Katalanerna vill gör sig av med både Todibo och Coutinho före den sista juni. Detta för att balansera ekonomin. Man hoppas att få in 70 miljoner euro på försäljningarna.
(Sport)

Pjanic/Arthur-byte närmar sig...
En bytesaffär mellan Juventus och Barcelona blir alltmer trolig då båda klubbarna nu är positiva till en deal som tar Pjanic till Barcelona och Arthur till Turin. Återstår att övertyga Arthur om en flytt.
(Gianluca Di Marzio)

... då klubbarna redan är överens om Arthur?
Enligt senaste rön är Barcelonas brasse Arthur mer eller mindre klar för Juventus. De italienska mästarna har kommit överens med Barcelona om en övergångssumma på omkring 80 miljoner euro. Nu ska Juve bara komma överens med Arthur själv.
(Sky Sports)

Inter kommer närmare Tonali
Inter är nära en överenskommelse med Brescia angående Sandro Tonali. Mittfältaren värderas till 50 miljoner euro och föredrar en flytt till Inter.
(Calcio Mercato)

MFF nobbar Lustig
Mikael Lustig ser ut att lämna Gent, men Malmö blir inte ny klubbadress. Han är "för dyr och för gammal", uppger Aftonbladet. Inte heller AIK, som han också kopplats ihop med, ser ut att plocka in försvararen.
(Aftonbladet)

Club Brügge funderar på ÖFK-anfallare
De belgiska mästarna visar intresse för Östersunds 20-åring, Jordan Attah Kadiri. Även Maccabi Tel Aviv ska vara ett alternativ.
(Aftonbladet)

”Oklart om Traoré stannar”
Framförallt Liverpool har ryktats vara ute efter Wolverhamptons Adama Traoré. Wolves manager Nuno Espirito Santo har, inför mötet med Bournemouth, sagt att det fortfarande är oklart vart 24-åringen kommer att spela nästa säsong.
(Sky Sports)

*** *** ***

MÅNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2020-06-23 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans