Sillysvepet: Arsenal fick nobben av Atlético – Palace redo att släppa Zaha

Sillysvepet: Arsenal fick nobben av Atlético – Palace redo att släppa Zaha

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Ljungberg finns på AIK:s lista
Fredrik Ljungberg, assisterande tränare i Arsenal, är ett av namnen på AIK:s lista över ”drömnamn” att ta över laget efter sparkade Rikard Norling.
(Sportbladet)

... som är på jakt efter Jeremejeff
Alexander Jeremejeff finns på AIK:s önskelista och klubben uppges gå ”all in” på den svenske anfallaren i Dynamo Dresden. Tidigare har IFK Göteborg, Häcken och Bröndby ryktats vara intresserade av 26-åringen.
(Sportbladet)

Kontraktsdiskussioner igång för Zlatan
Diskussioner har inletts mellan Mino Raiola och Milan för att få till en kontraktsförlängning för Zlatan Ibrahimovic samt Gianluigi Donnarumma. Bägge spelarna uppges vilja stanna kvar i Milano-klubben.
(Sky Sports)

Arsenal fick nobben av Atlético
London-klubben vill värva Thomas Partey men har enligt brittsk media fått nej på sitt senaste bud. Budet var på 25 miljoner euro samt en övergång för Matteo Guendouzi. Atlético uppges inte vara intresserade av något annat än de 50 miljoner euro som finns i 27-åringens utköpsklausul.
(Guardian)

Dortmund nobbade Uniteds anbud
89 miljoner pund är inte tillräckligt för att Borussia Dortmund ska vilja släppa Jadon Sancho. Detta ska Manchester United ha fått erfara då tyskarna avböjt deras första anbud.
(Bild)

”Tolisso vill lämna Bayern”
Corentin Tolisso vill lämna Bayern München och Inter kan bli nästa klubbadress. Bayern hoppas enligt uppgifter på en affär där Marcelo Brozovic går i motsatt riktning.
(Sky Sports)

Arthur vägrar återvända
Sedan en månad tillbaka är Arthur klar för Juventus. Dock hade Barcelona planerat med mittfältaren för den kommande uppgörelsen av Champions League, men 23-åringen har låtit meddela att han inte har för avsikt att återvända till Barcelona för att varken träna eller spela någon mer match. I stället hoppas han att bli frisläppt från kontraktet med den katalanska storklubben.
(Mundo Deportivo)

Lallana presenterad av Brighton
Ny klubbadress är klar för den 32-årige mittfältaren som spenderat de senaste sex åren i Liverpool.
(Liverpool på SvenskaFans)


Chelsea förbereder bud på Henderson
Efter en fin säsong som utlånad hos Sheffield United så är Chelsea intresserade av Manchester Uniteds målvakt Dean Henderson. Klubben sägs vara villiga att betala 55 miljoner pund för att värva 23-åringen.
(Daily Mirror)

”Martin Olsson jagas av engelska klubbar”
Helsingborgs 32-åring har ju ett förflutet i England och nu kan Olsson vara på väg tillbaka till de brittiska öarna. Vänsterbacken uppges vara intressant för klubbar i The Championship.
(Helsingborgs Dagblad)

Hög prislapp på Grealish
Ryktena kring Aston Villas stjärna Jack Grealish fortsätter. Manchester United och Manchester City uppges intresserade av 24-åringen. Klubben vill dock ha 80 miljoner pund för engelsmannen.
(Daily Mirror)

Officiellt: Tibbling till Nederländerna
Simon Tibbling lämnar Bröndby och är klar för Emmen. 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt, med option på ytterligare ett år, med Eredivisie-klubben.
(Emmen)

Milik och Juventus överens
Det ser ut som att Arkadiusz Milik snart gjort sitt sista framträdande för Napoli. I stället kommer anfallaren spela för Juventus då polacken uppges vara överens med de italienska mästarna om ett kontrakt.
(Gianluca Di Marzio)

Sema ett alternativ för Inter
Inter har en värvning av Chelseas Emerson Palmieri i sikte, men om den inte går i lås så finns svenske Ken Sema på reservlistan. 26-åringen har spenderat de senaste åren i Udinese på lån från Watford. 
(Calciomercato)

Johansson tillbaka i Malmö
Lånesejouren i Mjällby är över för Marko Johansson, som Malmö FF valt att återkalla med omedelbar verkan.
(Himmelriket på SF)
 
Grekland nästa för Lundevall
Efter en sejour i Indien väljer Simon Lundevall härnäst att testa vingarna i Grekland där han kommer representera Volos FC. Kontraktet sträcker sig över ett år med option på ytterligare ett år.
(Eskilstuna-Kuriren)

Palace redo att släppa Zaha
Wilfried Zaha har ett år kvar på sitt kontrakt med Crystal Palace. Nu uppges klubben vara redo att lyssna på bud på anfallaren. Everton uppges intresserade av 27-åringen.
(Daily Mirror)

Real Madrid redo att släppa en drös talanger
Den spanska storklubben behöver få in pengar i sommar. Achraf Hakimi är redan såld till Inter och Javi Sánchez har lämnat för Valladolid, men fler kan få lämna klubben. Bland dessa finns Mariano, Reguilón, Mayoral och Óscar Rodríguez.
(AS)

PSG och Hertha Berlin i bytesaffär?
Julian Draxler till Berlin och Matheus Cunha till Paris? Så kan det eventuellt bli om man ska tro på de nytillkomna ryktena.
(Le10Sport)

”Tidigare skyttekungen på väg till Stuttgart”
Det börjar bli några år sedan Jackson Martinez var i ropet. Snart kan dock anfallaren vara tillbaka i hetluften. Detta då VfB Stuttgart överväger att plocka in 33-åringen, som sedan årsskiftet står under kontrakt med Portimonese. 
(Transfermarkt)
 
... som snart gör klart med Anton
En läkarundersökning är allt som återstår innan Waldemar Anton kan presenteras som Stuttgarts senast nyförvärv. Mittbacken kommer närmast från Hannover 96.
(Kicker)

”Celtic förbereder bud på Andersson”
Det verkar som att Celtic bestämt sig för att göra ett ärligt försök att locka över Sebastian Andersson från Union Berlin. Ett bud värt strax över sex miljoner euro förbereds.
(Kicker)
 
Aarons på Bayern Münchens lista
För 20 miljoner euro hoppas Bayern München övertyga Norwich om att släppa högerbacken Max Aarons. 
(Sky Sports)

*******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-07-28 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans