Sillysvepet: Stjärnbacken nära Man City – Liverpool snuvas av rivalen?

Sillysvepet: Stjärnbacken nära Man City – Liverpool snuvas av rivalen?

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Inter på jakt efter Chelsea-spelare
Chelseas N'Golo Kante, Emerson Palmieri och Olivier Giroud finns på Inter-tränaren Contes önskelista. Chelseas prislapp på Kanté är 80 miljoner pund – vilket nog avskräcker Milano-klubben.
(Express)

Silvas ersättare funnen?
PSG verkar ha bestämt sig för vem som ska ersätta Thiago Silva framöver då man vill knyta till sig Milan Skriniar från Inter. 
(Calciomercato)

Officiellt: Gabriel klar för Arsenal
Så var det slutligen klart att Gabriel ansluter till Arsenal med uppgiften att stabilisera försvaret.
(Arsenal-red. på SF)


”Koulibaly är överens med City”
Napolis mittback Kalidou Koulibaly uppges vara överens med Manchester City om sitt personliga avtal. Det återstår dock för City att övertyga Napoli om att släppa 29-åringen – och förhandla om en övergångssumma. 
(France Football)

United vill kapa Thiago-värvningen
CL-mästaren Thiago Alcantara har länge kopplats ihop med Liverpool. Nu uppges Solskjaers Manchester United göra ett försök.
(Daily Star)

Officiellt: Mkhitaryan till Roma permanent
Efter att ha spenderat förra året på lån hos Roma gör nu Arsenal-spelaren Henrykh Mkhitaryan flytten permanent.
(Arsenal på SvenskaFans)

... och Ceballos stannar i Arsenal
Allt verkar klappat och klart för en ny säsongen i Arsenal för Dani Ceballos. Real Madrid uppges vara överens med London-klubben om en ny utlåning och spelaren själv är positiv.
(AS och Real Madrid på SvenskaFans)

Vidal säger ja till Inter
Avtal mellan Inter och Arturo Vidal uppges vara klart. Chilenaren är överens med klubben om ett tvåårskontrakt värt 6 miljoner euro per säsong. Det återstår nu för Vidal att komma loss från Barcelona.
(Gazzetta dello Sport)

Ung Barcelona-spelare på Bayerns radar
Barcelonas 17-åring Pedri finns på Bayern Münchens radar. Talangen tog steget till Barcelona från Las Palmas i somras och det är ännu oklart om han ingår i Koemans planer för a-laget. 
(Sky Sports Tyskland)

Bayern försöker köpa loss Perisic
Yttern är i München på lån från Inter. Han har övertygat så pass att de tyska mästarna nu vill köpa loss honom permanent.
(Bild)

Officiellt: Sevilla har presenterat Rakitic
(Barcelona på SvenskaFans)
Efter James och Allan - Doucouré?
Everton tros snart ha gjort klart med Allan (Napoli) och James Rodriguez (Real Madrid). Nästa man på Ancelottis värvningslista: mittfältaren Abdoulaye Doucouré (Watford).
(Express)

Brozovic istället för Milinkovic-Savic?
PSG har försökt att värva Lazios mittfältare en längre tid. Nu kan man ställa om siktet för att istället försöka köpa Marcelo Brozovic från Inter.
(Le 10 Sport

Pirlo vill ha Dzeko
Juventus-tränaren Andrea Pirlo vill förstärka med en anfallare och Romas Edin Dzeko står högst på önskelistan. En eventuell övergång kan hänga på en affär som tar Milik från Napoli till Roma, som i sin tur kan göra att Roma kan tänka sig att släppa bosniern. Som alternativ till Edin Dzeko finns Luis Suarez.
(Tuttosport)

Götze har anbud från tre klubbar
Ännu har Mario Götze inte skrivit på för någon ny klubb, men intresse verkar inte saknas för 28-åringen. Monaco, Sevilla och Lazio uppges nämligen ha erbjudit honom avtal som han fortfarande funderar över. Sedan tidigare har han redan nobbat en flytt till Inter Miami i MLS, men motiveringen att han inte är färdig med Europa.
(Transfermarkt, via Bild)

Colley lockar till sig intresse
Den tidigare Djurgården-spelaren Omar Colley har imponerat i Sampdoria och kan nu vara på väg bort från klubben. Celtic, Rennes, Southampton och West Ham nämns bland klubbarna som är intresserade av den 27-årige försvararen.
(Gazzetta dello Sport)

Armenteros utan kontrakt
Den svenske anfallaren Samuel Armenteros avtal med Benevento har löpt ut och 30-åringen står därmed för tillfället utan klubb.
(Transfermarkt)

*******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2020-09-01 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans