Sillysvepet: Tottenham leder jakten på Kessie – Arsenal går hårt för Vlahovic

Sillysvepet: Tottenham leder jakten på Kessie – Arsenal går hårt för Vlahovic

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:05)

Tottenham leder jakten på Kessie
Milan-mittfältaren ser inte ut att förlänga med Serie A-klubben. Hans kontrakt går ut i sommar. Tottenham ser ut att bli nästa klubbadress om vi ska tro uppgifter i Italien.
(Football Italia)

… och nobbar bud från Ajax
Den holländska klubbens bud på 20 miljoner euro för Steven Bergwijn är inte nog. Ajax ska dock vara övertygade om att man kommer att hitta en lösning för att få över spelaren.
(The Times)

”Milenkovic erbjuden till Newcastle”
Jakten på en ny försvarare går vidare när det ser ut att bli svårt att få loss Lilles Sven Botman. Det senaste spåret är Fiorentinas Nikola Milenkovic.
(Newcastle World)

Arsenal går hårt för Vlahovic
Arsenal har siktet inställt på Dusan Vlahovic och kommer gå hårt för att värva honom i januari. Sportchefen Edu uppges göra allting för att få affären klar.
(Football London)

Crystal Palace förhandlar med Arsenal
Palace vill köpa loss anfallaren Eddie Nketiah. De gjorde ett försök redan i somras. Nu hoppas man på bättre lycka, för spelarens kontrakt med Arsenal går ut till sommaren.
(The Times)

Oliveira nu – Xhaka till sommaren
Roma tar sikte på Portos Sergio Oliveira nu i januarifönstret, och till sommaren vill man gå på jakt efter Arsenals Granit Xhaka. Han uppges vara Jose Mourinhos huvudspår då.
(La Gazzetta Dello Sport)

”Sevilla ger upp Martial”
Sevilla får inte Manchester United dit man vill i förhandlingarna om Anthony Martial och ska nu se sig om efter andra alternativ i anfallet.
(Marca)

Dortmund vill värva från Freiburg
Backen Keven Schlotterbeck har tidigare kopplats ihop med Bayern München. Nu vill även Dortmund göra ett försök. Spelaren värderas till 25 miljoner euro.
(Sky Germany)

De Brito snart hos allsvensk konkurrent?
Varbergs Jean Carlos de Brito uppges vara nära en flytt. Det ska handla om IFK Norrköping. Varbergs Joakim Persson bekräftar att man är överens med en annan klubb.
(Hallands Nyheter och Varberg på SF)

Officiellt: GIF Sundsvall värvar från USA
Mittbacken Forrest Lasso ansluter från Tampa Bay Rowdies och har skrivit två för tre år hos de allsvenska nykomlingarna.
(GIF Sundsvall)
 


Jardell Kanga till Leverkusen i vinter?
BP:s unga anfallare har provtränat i Tyskland tidigare. Nu kan en flytt vara nära.
(BP-redaktionen på SF)

Juventus jagar i Lyon
Turin-klubben gör ett försök att köpa loss Lyons mittfältare Bruno Guimaraes. Men fransmännens prislapp på 45 miljoner euro kan verka avskräckande.
(Le 10 Sport)

Isco lämnar inte i januari
Trots många rykten om en flytt i januari uppges Real Madrid-spelaren vara bestämd. Han stannar till kontraktet löper ut i sommar och letar då efter en ny klubb.
(Marca)

Leeds får bara låna i januari
Det ekonomiska läget och Financial Fair Play göra att Marcelo Bielsas skadedrabbade klubb inte kan göra några permanenta köp i vinter. Det uppger…
(Football Insider)

”Modric förlänger med Real Madrid”
Uppgifter i Madrid menar att mittfältsveteranen blir kvar i Real. 36-åringen har förlängt sitt kontrakt till sista juni 2023.
(AS)

“Sista tangon i Paris”
Man United i krismöte. Cristiano Ronaldo i krismöte. Då startar förstås ryktena om Messi och Ronaldo i samma klubb. Med Mbappé på väg bort i sommar kan Ballon d’Or-prenumeranterna bli lagkamrater i PSG? Tro’t den som vill.
(The Sun och Le 10 Sport)

*** *** *** 

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)

Möte om Kulusevskis framtid
Efter italienska supercupen ska Juventus hålla ett möte om hur de ska agera på transfermarknaden. Bland annat ska Dejan Kulusevskis framtid diskuteras. En eventuell flytt kan stoppas sedan Federico Chiesa skadat sig.
(Tuttomercatowebb)

Citys Ake finns på Milans radar
Milan letar efter mittbacksförstärkningar och Manchester Citys Nathan Ake finns på radarn. Holländaren är inte gjuten i förstaelvan för Guardiola, vilket kan tala för att han är öppen för en flytt.
(The Sun)

Officiellt: Cajuste presenterad av Reims
Den svenske mittfältaren lämnar Midtjylland för franska Reims i en övergång som uppges vara värd över 100 miljoner kronor, med bonusar inkluderade. (Sportbladet)

Barcelona har ögonen på Oscar
Xavi är intresserad av att plocka in Oscar dos Santos. Den 30-årige brassen, med förflutet i Chelsea, spelar i Kina och Shanghai SIPG. Oscar skulle ersätta Coutinho (som flyttat till England).
(AS)

Umtiti lånas ut till Frankrike?
Igår förlängde Umtiti sitt kontrakt, men det verkar inte finnas plats för fransmannen i Barcelonas trupp. Nu uppges två franska klubbar vara intresserade av att låna in försvarsspelaren.
(Sport)

Ung duo skriver kortkontrakt med Blåvitt
19-åringarna Tim van Assema och Hannes Lennartsson (son till tränaren Jörgen Lennartsson) har skrivit på varsitt tremånaderskontrakt med IFK Göteborg.
(Göteborgs-Posten)

Möte om Haalands framtid väntar
Innan februari är slut vill Dortmund ha besked om vad som händer med Haaland. Ett möte mellan klubben och anfallarens rådgivare och agent är planerat för kommande veckan. Barcelona, Manchester City och Real Madrid finns bland klubbarna som är intresserade av norrmannen.
(Bild)

Inter förhandlar om förlängning med Brozovic
Newcastle jagar tonåring i Reims
Reims sägs förhandla om en försäljning av 19-årige anfallaren Hugo Ekitike. Newcastle uppges få betala, åtminstone, 35 miljoner euro för hans tjänster.
(RMC Sport och Sky Sports)

Coman nära att förlänga med Bayern
Kingsley Coman är nära att krita på en förlängning med Bayern München som gör fransmannen till en av de bäst betalda i klubben. 
(L'Equipe)

*****
MÅNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-11 18:05:00

Fler artiklar om SvenskaFans