Sillysvepet: Liverpool förbereder storbud – IFK Göteborg nära ny målvakt?

Sillysvepet: Liverpool förbereder storbud – IFK Göteborg nära ny målvakt?

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (18:00)

”Lacazette nobbar Newcastle”
Arsenal-anfallaren sitter på ett utgående kontrakt i sommar. Newcastle försök att värva honom redan i januari har stött på patrull. Fransmannen har tackat nej till ett kontraktsförslag.
(Tuttomercato)

Barcelona har inte gett upp Morata
Den katalanska klubben har inte värvat färdigt. Man uppges göra ett nytt försök att locka över Alvaro Morata från Juventus, trots begränsade ekonomiska resurser.
(Marca)

... och Manchester United kan släppa Martial till Juventus
Premier League-klubben ska vara öppna för att släppa Anthony Martial på lån till Serie A. Knäckfrågan lär bli fransmannens höga lön, som Manchester United vill bli av med.
(Sky Italia)

Liverpool förbereder storbud
40 miljoner euro ska Liverpool vara villiga att slanta upp för att få över ligakonkurrenten Leicesters mittfältare Youri Tielemans.
(Liverpool Echo)

“Robin Olsen har skrivit på”
Låneavtalet som tar den svenske landslagsmålvakten till Aston Villa uppges vara underskrivet. Robin Olsen ska därmed avsluta säsongen i Premier League.


Real Madrid in i jakten på Kamara
Marseilles defensive mittfältare Boubakar Kamara har tidigare kopplats ihop med Barcelona och Manchester United. Nu ser även Real Madrid ut att ha honom som ett alternativ.
(Defensa Central)

Kolasinac snart klar för Marseille
Sead Kolasinac uppges vara på plats i Marseille för att göra sin läkarundersökning. Flytten från Arsenal innebär att OM därmed har hittat sin ersättare till Jordan Amavi, som lämnat för OGC Nice.
(La Provence)

”Arthurs ersättare identifierad”
Det är ingen hemlighet att Arthur hoppas bli släppt till Arsenal innan månadens slut och i så fall funderar Juventus på att ersätta honom med Borussia Mönchengladbachs Denis Zakaria, vars kontrakt löper ut till sommaren.
(Gianluca Di Marzio)

Monaco är svårflörtade
Trots ett bud på 40 miljoner euro för mittbacken Benoît Badiashile så tackar monegaskerna nej till att sälja honom till nysatsande Newcastle i Premier League.
(L’Equipe)

Officiellt: Bonke Innocent till Lorient
Den tidigare MFF-mittfältaren har skrivit på ett kontrakt med Ligue 1-klubben som löper till 2025.
”FCK-målvakt nära IFK Göteborg”
Det kan bli norske målvakten Sten Grytebust, 32 år, som tar över efter Giannis Anestis i Blåvitt. Grytebusts kontrakt med FC Köpenhamn går ut till sommaren.
(Sportbladet)

Rooney och Lampard aktuella för Everton
Både Wayne Rooney och Frank Lampard ska intervjuas när Evertons jakt på en efterträdare till Rafa Benitez går vidare.
(Telegraph)

Trio ute efter Szalai
Flyttryktena omger Fenerbahces ungerske mittback Attila Szalai. Förutom Milan uppges nu även West Ham och Newcastle vilja värva honom. Prislappen tros ligga på 20 miljoner euro.
(Sky Sports)

Perisic ser ut att stanna i Inter
Trots diverse rykten verkar det som att Ivan Perisic kommer bli kvar i Inter säsongen ut.
Cherki funderar på framtiden
Lyons supertalang Rayan Cherki, 18 år, är missnöjd med den speltid han får trots att flera andra anfallare nu är och spelar afrikanska mästerskapen. Ligatvåan OGC Nice visar intresse för spelaren som har 18 månader kvar på kontraktet.
(L’Equipe)

Saudiarabien nästa för Modeste?
Anthony Modeste har den här säsongen varit en av Bundesligas formstarkaste spelare och nu ska Al-Hilal hört av sig till Köln med förhoppningar om att lägga vantarna på anfallaren.
(Arriyadiyah


FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (11:00)

Isak finns på Barcelonas lista
Barcelona drömmer om Erland Haaland men om värvningen spricker så kan svenske Alexander Isak vara ett alternativ att värva till sommaren.
(Sport)

Vlahovic vill stanna till sommaren
Det har ryktats senaste veckorna om en flytt till Arsenal för Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic. Nu uppges 21-åringen vilja stanna i Italien fram till sommarfönstret.
(Sky Sports)

Robin Olsen på läkarundersökning
Den svenske landslagsmålvakten kommer allt närmare en övergång till Aston Villa. Läkarundersökning ska hållas under tisdagen.
(Daily Mail)

Officiellt: Helsingborg värvar finsk mittfältare
Everton fick nej från Belgien
Premier League-klubbens förhoppning om att få Roberto Martinez att dubbeljobba som förbundskapten för Belgien och som manager för klubben fick ett nej från belgiska fotbollsförbundet. Nu får Everton sikta in sig på nån annan tränare och enligt brittisk media finns Wayne Rooney bland alternativen.
(Guardian)

Marseille säljer Benedetto
Argentinska Boca Juniors och Marseille är överens om en övergång för Dario Benedetto. Anfallaren väntas återvända till klubben han lämnade 2019 för att göra sin läkarundersökning på torsdag.
(RMC Sport)

United har ögonen på McGinn
Aston Villas mittfältare John McGinn finns på Manchester Uniteds radar men en övergång ska första vara aktuell till sommarens fönster.
(Telegraph)

... och Uniteds Martial vill inte vara kvar i England
Anthony Martial är på väg från Manchester United med fransmannen vill inte stanna i England. Han har tackat nej till erbjudanden från Tottenham och Newcastle. Sevilla, Juventus och Barcelona nämns bland tänkbara destinationer för 26-åringen.
(Guardian)

Bayern och Dortmund jagar samma anfallare
19-årige Adam Hložek är en lovande anfallare i Sparta Prag som jagas av de två tyska storklubbarna.
(Bild)

Officiellt: Wolves värvar Chiquinho
Den 21-årige yttern anländer från portoguisiska Estoril.
... och Traoré kan lämna Wolves
Giampaolo tar över Sampdoria
Marco Giampaolo blir ny tränare i Sampdoria efter att klubben sparkat Roberto D’Aversa under gårdagen. Giampaolo tränade klubben 2016-2019 och kommer närmast från Al Sadd i Qatar.
(Sky Sports Italia)

... och Sampdoria lånar av Inter
Sampdoria är nära att förstärka mittfältet genom att låna Stefano Sensi från Inter. Italienaren har fått dåligt med speltid av tränare Simone Inzaghi och är redo för en flytt.
(Football Italia)

*****
MÅNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-18 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans