Sillysvepet: Stora förändringar i Spurs? – “Isak ett alternativ för Real Madrid”

Sillysvepet: Stora förändringar i Spurs? – “Isak ett alternativ för Real Madrid”

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (18:00)

Bytesrockad mellan PSG och Tottenham
Det kan snart ske ett dubbelbyte mellan de båda klubbarna. Det ska handla om Giorgino Wijnaldum och Julian Draxler som PSG byter bort mot Spurs Dele Alli och Tangay Ndombélé. 
PSG-duon ska vara öppna för en utlåning innan januarifönstret stänger, samtidigt som att Alli är missnöjd med sin speltid under Antonio Conte.

(Fotbollskanalen)

”Milan förhandlar om Bailly”

Milano-klubben letar fortfarande mittbackar efter Kjaers och Tomoris skador. Nu uppges man föra diskussioner med Man United om ett halvårslångt lån av Eric Bailly.
(Footmercato

De Tomas för Gunners?
Arsenals sökande rullar vidare. Med Vlahovic på väg till Juventus aktiveras spåret som leder till Espanyol-strikern Raul De Tomas som uppges ha en utköpsklausul på 70 miljoner euro.
(AS

Spurs jagar stjärnskott i Ligue 1
Angers 18-åring Mohamed-Ali Cho spås en lysande framtid. Fransk-engelsmannen, med ett förflutet i Evertons akademi får kosta upp till 20 miljoner euro. Räcker det för Angers?
(Foot365/Ignazio Genuardi)

Officiellt: Jacob Une Larsson till Panetolikos
(DIF på SF)


Officiellt: AIK lånar ut Haugaard

AIK är överens med norska Tromsö om en utlåning av målvakten Jakob Haugaard. Utlåningen gäller till den 31 december 2022, men med möjlighet för parterna att avbryta utlåningen under sommaren.
(AIK Fotboll)

“Adeyemi väljer Dortmund”
Salzburgs formstarke anfallare, 20-årige Karim Adeyemi, uppges ha bestämt sig för sin nästa klubb och Borussia Dortmund har inlett förhandlngarna. Salzburg tros vilja ha mellan 30-40 miljoner euro.
(Sky Tyskland)

Lo Celso med i Carlos-affär?
Spurs är aktiva under sista transferveckan. Nu uppges man även vara villiga att erbjuda Lo Celso + pengar för att få över mittbacken Diego Carlos. Han värderas till 50 miljoner pund av Sevilla.
(Football Insider

Vlahovic kostar 75 miljoner euro
Den överenskommelse som ska ta Vlahovic från Fiorentina till Juventus (se morgonuppdateringen) sägs kosta Turin-klubben 75 miljoner euro.
(Sky Italia

Arthur Cabral när Vlahovic lämnar?
Fiorentina har lagt ett första bud (14 miljoner euro) på Basels anfallare. Han ses som en ersättare när Vlahovic lämnar för Juventus.
Spurs lägger 45 miljoner euro på Portoytter?
Det är Luis Diaz det handlar om – och Spurs vill ha svar inom 48 timmar från Porto. Blir det en affär kan slutsumman öka med drygt tio miljoner euro i olika bonusar.
Utöver Spurs har Diaz även kopplats ihop med Liverpool och Manchester United, efter en stark höstsäsong i portugisiska ligaspelet.

(Sic Noticias)

”Lazio och Hellas överens om Casale”
Nicolo Casale ser ut att lämna Hellas för Lazio den här veckan. Det handlar om ett lån med obligatorisk utköpsklausul på 9-10 miljoner euro.
(Alfredo Pedulla

“Isak ett alternativ för Real Madrid”
Den spanska huvudstadsklubben vill värva både Håland och Mbappé, skulle någon av de värvningarna falla igenom till sommaren är Alexander Isak deras bästa alternativ. Särskilt eftersom man har en bra relation till svenskens klubb, Real Sociedad.
(Fichajes

Palace och Valencia vill låna van de Beek
Det är främst Crystal Palace som trycker på. Manchester United kan tänkas acceptera ett lån utan utköpsklausul, då man räknar med Donny van de Beek till nästa säsong.
(Fabrizio Romano

”Chelsea försöker värva Koundé igen”
Med Christensen och Azpilicueta på utgående kontrakt väntas Chelsea satsa hårt för att få över eftertraktade franske mittbacken Jules Koundé från Sevilla, senast till sommaren.
(Tuttomercato

Officiellt: Hertha köper loss Marc-Oliver Kempf
Försvararen lämnar VfB Stuttgart och har skrivit på ett kontrakt till 2026 i den tyska huvudstaden.
(Hertha BSC

“Kalu har skrivit på för Watford”
Övergången som tar yttern Samuel Kalu från Bordeaux till Watford uppges vara klar. Nigerianen väntar nu på sitt arbetstillstånd i England och ska därefter presenteras.
(L’Equipe) 

FÖRMIDDAGENS UPPGIFTER (10:00)

Martial snart klar för Sevilla
Nu verkar en affär nära mellan Sevilla och Manchester United om Anthony Martial. Den spanska klubben lånar in anfallaren resten av säsongen och en läkarundersökning ska se under tisdagen.
(Guardian)

... och Sevilla vill ha 45 miljoner euro av Newcastle
Newcastle fortsätter att jobba på en värvning av Diego Carlos, men försvararen kommer inte bli billig. Sevilla vill ha 45 miljoner euro för att släppa den 28-årige brassen.
(Sky Sports)

Caicedo kan förstärka Inter
Genoas anfallaren Felipe Caicedo, med ett förflutet i Lazio, ryktas vara på väg till Inter. Klubben har inlett kontraktsförhandlingar med 33-åringens agent.
(Calicomercato)

... och Inter är intresserade av Atalantas Gosens
Hodgson tar över Watford?

På måndagskvällen fick Claudio Raineri sparken av Watford och svenskbekantingen Roy Hodgson är favorit att ta över Premier League-klubben.
(Daily Mail)

”Juventus och Fiorentina överens om Vlahovic”
Mer och mer talar för att Fiorentinas skyttekung Dusan Vlahovic lämnar klubben för Juventus inom de närmaste dagarna.
Jovic är Arsenals alternativ till Vlahovic

Fiorentinas Vlahovic verkar glida Arsenal ur händerna och brittiska media skriver att Real Madrids anfallare Luka Jovic kan vara ett alternativ för London-klubben.
(The Sun)

Marko Lazetic förstärker Milan
Röda Stjärnan och Milan uppges vara överens om en övergång för den unge anfallaren Marko Lazetic.
(Gazzetta dello Sport)

Alavés vill dumpa Guidetti
Den spanska klubben vill bli av med svensken så de kan registrera sitt senaste nyförvärv Nahuel Tenaglia. Guidetti har tidigare kopplats ihop med en flytt hem till Sverige och AIK.
(Noticias de Álava)

Officiellt: Ring presenterad i Sydkorea
Lite ovanlig presentationsbild när den tidigare Kalmar-spelaren Jonathan Ring presenterades för Jeju United i Sydkorea.
 

Lyckas Barcelona förstärka med duo i januari?

Barcelona hoppas kunna göra klart med värvningar av vänsterbacken Tagliafico (från Ajax) och anfallaren Morata (från Juventus) innan januarifönstret stänger.
(Sport)

... och Barcelona vill ha Azpilicueta i sommar
Förhandlingar pågår mellan Barcelona och Chelsea-backen, vars kontrakt går ut till sommaren. Även Andreas Christensen, som också har utgående kontrakt, finns på Barças önskelista.
Tottenham vill förstärka med Amrabat

London-klubben har ögonen på Fiorentinas mittfältare Sofyan Amrabat. 25-åringen har inte fått så mycket speltid i Serie A i år och endast medverkat i elva matcher hittills.
(Calciomercato)

... och är snart i hamn med Traoré-affären?
Tottenham och Wolverhampton förhandlar om Adama Traoré och nu kommer en affär allt närmare. 20 miljoner pund uppges Spurs få betala för den 26-årige spanska landslagsmannen.
(Sky Sports)

Aubameyang vill stanna i Europa
Pierre-Emerick Aubameyang är på väg bort från Arsenal och Al Nassr har lagt ett bud på anfallaren. 32-åringen vill själv helst stanna i Europa och PSG, Marseille, Juventus, Milan samt Sevilla har visat intresse.
(Sky Sports)

*****
MÅNDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2022-01-25 17:57:00

Fler artiklar om SvenskaFans