Sillysvepet: Svanberg öppnar för flytt – Real Madrid-profilen nära förlängning

Sillysvepet: Svanberg öppnar för flytt – Real Madrid-profilen nära förlängning

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:15)

Vilhelmsson på väg till Tjeckien?
Det ser ut som att Oscar Vilhelmsson kan ha spelat sin sista match för IFK Göteborg då han enligt senaste uppgifter är på väg att slutföra en övergång till Slavia Prag.
(Alltid Blåvitt)

”Kul att nämnas i de sammanhangen”
Häromdagen rapporterades det om att Southampton budat på Mattias Svanberg. Mittfältaren säger sig vara smickrad av att det finns intresse för honom och öppnar upp för att testa på något nytt efter fyra säsonger i Bologna.
(Expressen)

”Modric förlänger med Real Madrid”
Allt talar för att det i morgon kommer bli officiellt att Luca Modric förlänger sitt kontrakt med Real Madrid över nästa säsong.


Officiellt: Saul lämnar Chelsea
Inte helt oväntat blir det ingen fortsättning i Chelsea för Saul Niguez. Mittfältaren bekräftar via sin Twitter att han gjort sitt i föreningen.
(Saul Niguez på Twitter)

Ny klubb på gång för Hrgota?
Branimir Hrgotas Greuther Fürth åkte ur Bundesliga och sedan dess har det ryktats om att han kommer byta klubb i sommar. Nu väljer anfallaren att uttala sig om sin framtid där han indikerar att saker och ting är på gång att hända.
(Fotbollskanalen)

Leipzig villiga att sälja Brobbey
Brian Brobbey spenderade vårsäsongen på lån hos sin gamla klubb Ajax och har nu uttalat sig om att han helst av allt vill bli kvar i Amsterdam. Leipzig är också villiga att sälja anfallaren – förutsatt att Ajax betalar 15 miljoner euro.
(Transfermarkt, via Algemeen Dagblad)

Hayden förstärker Norwich
Norwich låter meddela att man gjort klart med Isaac Hayden på lån, som ansluter från Newcastle. Övergången kan bli permanent om 27-åringen får det att stämma.
(Norwichs hemsida)

Helsingborg lånar ut Al Hamlawi
Under resterande del av säsongen kommer Assad Al Hamlawi representera J-Södra, dit han lånas ut från Helsingborg.
(Helsingborgs hemsida)

***

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:30)

Real och Monaco överens om Tchouaméni
Real Madrid och Monaco uppges vara muntligt överens om en övergång för Aurélien Tchouaméni. Hela flytten ska kosta spanska mästarna omkring 100 miljoner euro. Kontrakt och övriga papper ska göras klart inom kort. PSG i samtal om Scamacca
Enligt Sky Italia har PSG inlett samtal för att värva Sassuolos anfallare Gianluca Scamacca i sommar. Spelaren har tidigare kopplats ihop med Arsenal.
(Sky Italia och Get French Football News)

Real Madrid och PSG jagar kroat
Rennes-mittfältaren Lovro Majer har ögonen på sig efter en fin säsong i Bretagne. Både Real Madrid och, framför allt, PSG sägs vilja locka till sig 24-åringen.
(FootMercato)

Även West Ham vill ha Broja
Armando Broja var utlånad från Chelsea till Southampton där han övertygade förra säsongen. Albanen har kopplats ihop med Newcastle och Everton tidigare. Nu gör West Ham ett försök.
(Daily Mail

Milan trycker på för Sanches
Milan uppges prioritera en värvning av Renato Sanches från Lille. Från samma franska klubb vill man även köpa mittbacken Sven Botman. Där finns dock konkurrens från Newcastle. PL-intresse för Becao
Udinese-försvararen Ricardo Becao jagas av av både Tottenham och Everton. 26-åringen har kontrakt med Udinese till och med 2024.
(Tutto Udinese

”Jag får sparken varje vecka”
Mauricio Pochettino är trött på att hänga löst i PSG. Kontraktet löper över nästa säsong och nu ber tränaren klubbledningen att ge honom sitt stöd.
(Goal

”Koulibaly vill till Barcelona”
Napolis mittback Kalidou Koulibaly uppges ha meddelat klubben att han vill lämna och att det är till Barcelona han vill flytta.
(CalcioNapoli24

… men “Barcelona måste sälja innan man kan värva”
Mundo Deportivo berättar att det inte blir några nya köp till Barcelona innan man börjat sälja. Detta på grund av Financial Fair Play och risken att man ”måste backa ur” de köp man gör.
(Mundo Deportivo)

... och kan göra sig av med de Jong
Holländsk media menar att det kan bli Frenkie De Jong som får lämna. Tidningen tar fram siffror som värderar honom till 112 miljoner euro. Pengar som katalanerna sägs behöva.
(De Telegraaf Så mycket kostar Zaniolo
Roma uppges ha satt priset på eftertraktade Nicolo Zaniolo. Omkring 65 miljoner euro får spekulanterna betala. Milan, Inter och Juventus har tidigare kopplats ihop med 22-åringen.
(Giallorossi.net

Monaco tittar på Belotti
Torino-anfallaren Andrea Belotti tros inte vilja förlänga kontraktet vilket har fått Monaco att göra ett försök att värva över honom till furstendömet.
(GianlucaDiMarzio

Brice Samba vill lämna Forest
Målvakten och publikfavoriten Brice Samba känner sig inte tillräckligt uppskattad i nyuppflyttade Nottingham och uppges vägra skriva ett nytt kontrakt. Han vill leta upp en ny klubb i sommar.
(The Athletic

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)

Zlatan stannar i Milan – och accepterar lägre lön?
City har ögonen på Saka
Arsenals Bukayo Saka lockar till sig intresse från Liverpool – men även Manchester City. 20-åringen har två år kvar på sitt kontrakt med Arsenal och City har ögonen på situationen. Arsenal i sin tur hoppas kunna förlänga med engelsmannen.
(Daily Mail)

Monza vill förstärka med Romagnoli
Milans mittback Romagnoli har ett utgående kontrakt och har ryktats vara på väg till Lazio. Nu ger sig även Serie A-nykomlingen Monza sig in i jakten på 27-åringen.
(Gianluca Di Marzio)

Ondrejka på väg till Besiktas?
Elfsborgs Jacob Ondrejka uppges vara nära en övergång till turkiska Besiktas. Klubbarna ska vara överens om en övergång för 19-åringen.
(Milliyet)

”Galtier favorit att ta över PSG”
Med Pochettino på väg bort från Paris kan det bli franskt på tränarbänken igen. Fransk media menar att Christophe Galtier, nu i Nice, redan har gett grönt ljus åt PSG att kontakta Nice-ledningen.
(Le10Sport)

Kommer Salah stanna i Liverpool?
Mohamed Salahs kontrakt med Liverpool går ut nästa sommar och brittiska media skriver att det lutar åt att anfallaren lämnar klubben då. Ett erbjudande från Barcelona ska redan finnas på bordet.
(Mirror)

Tre lag som vill ha Phil Jones
Fulham, Leeds och Southampton kan tänka sig att ge backen ett kontrakt. 30-åringen har fått dåligt med speltid i Manchester United.
(Fichajes)

Napoli värvar norrman?
Ung högerback på väg till Liverpool
En affär med Aberdeen för Calvin Ramsay kan bli klar denna vecka och 18-åringen kostar Liverpool fyra miljoner pund.
(Times)

Atletico vill ha Dybala
Ryktena som kopplat Paolo Dybala till Inter har varit många, men även Atletico Madrid är intresserade av den förra Juventus-spelaren och har ännu inte gett upp hoppet om argentinaren.
(Gianluca Di Marzio)

”Inzaghi förlänger med Inter”
Italiensk media menar att ett nytt kontrakt Simone Inzaghi ligger klart och tränaren förlänger med klubben fram till 2024. Inzaghi får 5,5 miljoner euro i lön per säsongen och det nya kontraktet förväntas presenteras nästa vecka.
(Corriere Dello Sport)

Real Madrid har Jesus på sin radar
Efter Haalands ankomst till City ryktas Gabriel Jesus bort från klubben. Arsenal har tidigare visat intresse, men nu uppges Real Madrid vilja ha anfallaren efter att klubben missat värvningen av Mbappé.
(Sun)

******
Måndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2022-06-07 21:15:00

Fler artiklar om SvenskaFans