Sillysvepet: Darwin Nunez presenterad av Liverpool – Manchester United jagar Eriksen

Sillysvepet: Darwin Nunez presenterad av Liverpool – Manchester United jagar Eriksen

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:10) 

Officiellt: Darwin Nunez presenterad av Liverpool
Liverpool har slutligen presenterat värvningen av Darwin Nunez från Benfica.
(Liverpool)
 


Manchester United jagar Eriksen
Manchester United har erbjudit ett kontrakt till Christian Eriksen. 30-åringen blir kontraktslös vid månadsskiftet.
(The Athletic)

… och hotar att dra sig ur förhandlingarna med Barcelona
Manchester United ska inte vara villiga att matcha Barcelonas prislapp på Frenkie de Jong. Barcelona sägs vilja ha €100 miljoner medan Manchester United inte vill gå högre än €80 miljoner. Nu hotar man därför med att dra sig ut förhandlingarna.
(Sport)

Spence föredrar Tottenham
Middlesbroughs Djed Spence uppges ha klargjort att han föredrar en flytt till Tottenham. Högerbacken var på lån hos Nottingham under den gångna säsongen.
(The Athletic)

Roca till Leeds
Leeds och Bayern München är överens. Marc Roca väntas flytta till England för €12 miljoner plus bonusar.
(Fabrizio Romano)

Newcastle går för Areola
PSG är öppna för att sälja Alphonse Areola, utlånad till West Ham förra säsongen. London-klubben sitter på en köpoption som snart löper ut och nu uppges i stället Newcastle ha startat processen för att värva målvakten.
(RMC)

Förbereder bud på Badiashile
Med Diego Carlos borta och med alla rykten som omger Jules Koundé så jagar Sevillas sportchef Monchi nya mittbackar. Just nu har man siktet inställt på Monacos Benoît Badishile. Även Juventus finns med som intressent.
(RMC)

Real Madrid och Vinicius snart överens
Real Madrid och Vinicius Junior ska vara nära en kontraktsförlängning.
(Goal)

Barcelona hoppfulla om Gavi
Ett sista möte sedan hoppas Barcelona ha allt på plats för Pablo Gavis kontraktsförlängning.
(Fabrizio Romano)

Isak får snart konkurrens
Angers Mohamed-Ali Cho väntas snart bli klar för Real Sociedad.
(Fabrizio Romano)

Juventus köper inte loss Morata
Juventus har bestämt sig för att inte aktivera klausulen på €35 miljoner och köpa loss Alvaro Morata från Atletico Madrid. Nu återstår det för Atletico att avgöra vad man vill göra med 29-åringen.
(Football Italia)

Fiorentina släpper Torreira
Fiorentina har informerat Lucas Torreira om att man har avslutat förhandlingarna med Arsenal. Budet på €7 miljoner ska inte ha varit tillräckligt för att köpa loss mittfältaren.
(Fiorentina.it)

Milan köper loss Messias?
Milan ska vara redo att köpa loss Junior Messias från Crotone. Prislappen ska vara på €5,4 miljoner. Samtidigt uppges man även ha bestämt sig att behålla Brahim Diaz, på lån från Real Madrid, över kommande säsong.
(Football Italia)

Tankovic aktuell för comeback?
Muamer Tankovic sägs vara på väg bort från AEK Aten och under tisdagen var han på plats när Hammarby träningsspelade mot Brage. Nu spekuleras det om en comeback i Bajen.
(Fotbollskanalen)

Officiellt: Köln värvar från Dortmund
Köln har presenterat forwarden Steffen Tigges. Kontraktet är skrivet till 2026 och han ansluter från Dortmund.
(Köln)

Officiellt: Kenny till Hertha
Jonjoe Kenny lämnar Everton för Hertha Berlin. Högerbacken ansluter på en free transfer.
(Hertha)

*** 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (15:45)
Officiellt: Matic återförenas med Mourinho
Förre Man United-spelaren Nemanja Matic har gjort klart med Roma, där han skriver under för ett år. Det blir därmed tredje gången den portugisiske managern värvar mittfältaren.
(AS Roma)

Southampton budar på Svanberg
Enligt uppgifter i Italien har engelska Southampton lagt ett bud på 10 miljoner euro för den svenska mittfältaren. Bologna ska ännu inte ha reagerat på budet.
(Gazzetta dello Sport)

Tottenham överens med Brighton
Klubbarna har bestämt sig om priset för övergången som ska ta Yves Bissouma till Spurs: 25 miljoner pund. 25-åringen väntas skriva på ett femårskontrakt och göra sin läkarundersökning senare i veckan.
(The Times)

Raphinha om Dembélé lämnar
Ousmane Dembélé är på väg bort från Barcelona. Om han lämnar, men bara då, kommer katalanerna att satsa på att värva Leeds-spelaren Raphinha.
(Sport

Guardiola jagar försvarare i Frankrike
I talangfabriken Le Havre finns 19-årige mittbacken Isaak Touré som nu är nära en övergång till Manchester City. Även Marseille och Lyon är intresserade.
(Daily Mail)

Ingen Silly Season utan stjärnor i bilar på väg till sin nya klubb Samba på väg till Nantes?
Nottinghams målvakt Brice Samba har, trots avancemanget till PL, svår att komma överens med sin klubb om en fortsättning. Nu uppges franska Nantes ha lagt ett bud.
(Football Insider

Prislapp på Ferland Mendy
Real Madrids ytterback har ögonen på sig från Manchester United och Chelsea. Nu har den spanska mästarklubben satt prislappen på 50 miljoner euro.
(Defensa Central)

Leeds nära att värva från Bayern
Marc Roca och Leeds ska vara överens. Återstår för PL-klubben få till en deal med Bayern München. Samtalen uppges vara långt gångna.   ***

MORGONENS UPPGIFTER (09:45)

AEK Aten dumpar svenskduo?
De svenska spelarna Muamer Tankovic och Alexander Fransson kan få lämna den grekiska klubben när de rensar i truppen i sommar.
(SDNA)

Officiellt: Tomasson tar över Blackburn
Barcelona vill ha Kounde
Det har ryktats om en flytt till Chelsea för Sevillas Jules Koundé, men nu ger sig Barcelona in i jakten på mittbacken. Tränare Xavi har fransmannen högst på sin önskelista.
(Sport)

... och Xavi räknar inte med Piqué
Barcelonas tränare har haft möte med Piqué och meddelat att backen inte kommer vara ordinarie kommande säsong och att det bästa är om han lämnar klubben.
(Sport)

Dembélé nobbar Barcelona
Fransk och spansk media menar att Ousmane Dembélé, som sitter på ett utgående kontrakt med Barcelona, nu nobbat klubbens sista förslag. Tidigare har Chelsea och PSG visat intresse för yttern.
(Le10Sport)

Mané snart klar för Bayern München?
Förhandlingar pågår mellan Liverpool och Bayern München om Sadio Mané och under nästa vecka förväntas en affär bli klar enligt tysk media. Mané och Bayern uppges redan vara överens om det personliga kontraktet.
(Sky Sports Tyskland)

Galtier väntar på PSG
Efter Zidane-stormen förra veckan hände ändå ingenting i Paris. Nice-tränaren Christophe Galtier ser ut att vara andravalet, men han behöver snabbt besked för att börja planera nästa säsong. Nye sportchefen i PSG, Luis Campos, verkar dock inte ha bråttom.
(L’Equipe)

Newcastles sista bud på Botman
Den engelska klubben börjar tröttna på jakten på Lilles försvarare Sven Botman och är redo att lägga ett sista bud på holländaren. Newcastle accepterade Lilles efterfrågade summa på 30 miljoner pund men sen höjde klubben priset till 36 miljoner pund.
(Telegraph)

City-bud på Kalvin Phillips
Efter värvningen av Haaland så vänder nu City blicken mot Leeds mittfältare Kalvin Phillips. Enligt brittiska uppgifter så ska klubben ha lagt ett bud på 26-åringen.
(Football Insider och Times)

Arsenal och PSG vill ha Nkunku
Leipzig vill ha 100 miljoner pund för sin anfallare Christopher Nkunku. Arsenal och PSG är intresserade av fransmannen medan United och Liverpool, som tidigare visat intresse, inte är villiga att betala summan den tyska klubben vill ha.
(Independent)

******
Måndagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-06-14 20:10:00

Fler artiklar om SvenskaFans