Sillysvepet: PSG nära prestigevärvningen – Chelsea köper backarna för €172m

Sillysvepet: PSG nära prestigevärvningen – Chelsea köper backarna för €172m

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (20:45)

Officiellt: Troyes presenterar Amar Abdirahman Ahmed
AIK uppger att man får mellan 20-40 miljoner kronor netto på affären. Tidigare har tidningsuppgifter i Frankrike talat om 50 miljoner kronor.
(L’Est-Eclair)


”Soler kommer att flytta till PSG”
Paris är överens med Carlos Soler och med Valencia. Övergången kostar PSG 17 miljoner euro + fem miljoner i bonus. Mittfältaren väntas skriva på inom kort.
(L’Equipe)

Wesley Fofana har skrivit på för Chelsea, presenteras imorgon
Fofana-gate ser äntligen ut att vara över. Enligt Fabrizio Romano ska klubbarna vara överens, läkarundersökningen klar och kontraktet påskrivit. Presentationen offentliggörs imorgon.
(Fabrizio Romano)

Bayern München säljer supertalangen, fast med en återköpsklausul
Joshua Zirkzee slog igenom med dunder och brak i Bayern München för några år sedan, men den gångna säsongen var den numera 21-åriga anfallaren utlånad till Anderlecht. Nu har Bologna värvat holländaren, men Bayern München har garderat sig med en återköpsklausul och meddelar att man kommer följa utvecklingen noga.
(Bayern München)

Bournemouth vill ha Bodö/Glimts succétränare
Ingen har väl undgått Bodö/Glimts glimrande resultat såväl Europacuperna som i den inhemska ligan de senaste säsongerna. Nu vill Bournemouth knyta till sig tränaren Kjetil Knutsen efter att de sparkat Scott Parker.
(Football Insider)

Fulham storvärvar, Kluivert och Kurzawa på väg in
Fulham är nära att knyta till sig Willian som vi rapporterade tidigare idag, men fler spelare är nära att ansluta till Londonklubben. Såväl Justin Kluivert som Layvin Kurzawa ska vara på väg in.
(Fabrizio Romano)

Bayer Leverkusen vill värva Robin Gosens
Gosens sågs som en prestigevärvning för Inter när han värvades in i vintras från Atalanta. Men i Milano har tysken inte gjort någon särskild glad och nu vill Leverkusen värva ytterbacken innan fönstret stänger.
(Fabrizio Romano)

Leicester jagar Schalke 04-mittfältaren...
Leicester City sägs vilja låna den marockanska mittfältaren Amine Harit från Bundesligaklubben Schalke 04.
(Daily Mail)

...Men ryktas också vilja ha Man Uniteds James Garner
Den 21-årige mittfältaren James Garner har inte fått särskilt mycket speltid i Man United. Ett ligainhopp mot Norwich från 2019 är det enda han noterats för i Premier League. Garner har under sommaren ryktats bort till en rad andra klubbar, efter en fin utlåning i Nottingham ifjol. Leicester sägs dock ligga bäst till i förhandlingarna.
(Football Insider)

Feyenoord vill låna den svenska landslagsmittfältaren
Kristoffer Olsson är inte längre något förstaval i belgiska Anderlecht och karriären har verkligen stagnerat. Nu kan Feyenoord vara lösningen för Olsson. Enligt svenska medier ska Rotterdamklubben kämpa hårt för att få loss 27-åringen från Belgien.
(Sportbladet)

Odds BK vill låna Deniz Hümmet
Den Malmöfostrade anfallaren har inte fått spela mycket i turkiska Rizespor sedan han anslöt dit från Örebro SK ifjol. Nu vill norska Odds BK se över möjligheterna att förstärka med 25-åringen.
(Stian Wahl)

Aslak Fonn Witry klar för Bulgarien
Den norska ytterbacken gjorde storsuccé i Djurgården, men inte fått det att lossna alls i AZ Alkmaar. Nu är 26-åringen klar för den bulgariska storklubben Ludogorets.
(AZ Alkmaar) https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1564569671717847040

Chelsea värvar från Bundesliga-klubben för €90m?
Tidigare i sommar lät Chelsea Timo Werner lämna klubben för RB Leipzig. Nu verkar dock Chelsea vilja ha något åter. Enligt uppgifter har de budat sanslösa €90m för backen Joško Gvardiol. Leipzig ska vara villiga att acceptera budet, men med lösningen att kroaten spelar kvar säsongen ut.
(Fabrizio Romano)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:35)
Officiellt: Antony presenterad av United
Enligt Ajax betalar Manchester United 95 miljoner euro + bonus för övergången.
(Ajax) Soler på väg till Paris?
PSG:s mittfältsjakt har nått Valencia och Carlos Soler som har ett år kvar på kontraktet. Parisarna hoppas kunna lösa en affär innan transferfönstret stänger.
(
Cadena Cope och RMC Sport)

Officiellt: Hudson-Odoi klar för Bayer Leverkusen
Chelsea-spelaren Callum Hudson-Odoi lånas ut till Bundesliga-klubben för resten av säsongen.
(Bayer Leverkusen)

Högsta prioritet på Meunier
Barcelona kommer att göra allt för att lösa Dortmunds belgiske ytterback Thomas Meunierinnan transferfönstret stänger. Det uppger källor i Katalonien.
(Mundo Deportivo

Officiellt: Tottenham har köpt loss Romero
Christian Romero har varit inlånad från Atalanta. Nu har Spurs köpt försvararen som skrivit på fram till 2027.
(Tottenham)

Frenkie de Jong stannar i Barcelona...
... men ska inte acceptera någon lönesänkning, något som han ska ha berättat för lagkamraterna. Det rapporterar El Chiringuito. Marseille går för Malinovski
OM har hektiska dagar. En handfull spelare tros lämna, men framförallt jagar man nyförvärv i form av Malinovski från Atalanta. Tottenham uppges ha dragit sig ur, vilket gör att Marseille tror sig kunna lösa affären.
(L'Equipe

Ocampos i stället för Antony
Ajax kan använda sina ”Antony-miljoner” för att plocka in Lucas Ocampos. Förhandlingarna med Sevilla ska redan ha inletts.
(De Telegraaf)

... och Sevilla kan ersätta med Januzaj
Lämnar Ocampos Andalusien kan Sevilla satsa på nu kontraktslöse Adnan Januzaj. Officiellt: Bournemouth sparkar Scott Parker
Helgens 0-9-förlust mot Liverpool blev droppen. Gary O’Neil blir interimtränare.
(Bournemouth

PSV nobbar Southampton
Efter att Man United drog sig ur jakten på Gakpo klev Saints in i bilden. Deras bud på 21 miljoner pund för PSV-spelaren anes dock för lågt.
(Sky Sports/Rob Dorsett)

***
MORGONENS UPPGIFTER (09:00)

Officiellt: Thiaw klar för Milan
Den tyska mittbacken Malick Thiaw är klar för Milan. 21-åringen lämnar Schalke 04 och har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2027.
(AC Milan)

... och Schalke ersätter med Liverpool-back?
När Malick Thiaw flyttat till Milan söker Schalke 04 efter förstärkningar till försvaret. Liverpools Sepp van den Berg uppges vara nära en övergång. 20-åringen var förra året utlånad till Preston.
(Goal)

Ruiz snart klar för PSG
... och PSG har ögonen på Kanté
N’Golo Kanté har ett kontrakt med Chelsea som går ut nästa sommar. PSG har ögonen på mittfältaren och kan tänka sig plocka över 31-åringen till den franska huvudstaden.
(The Times)

Rasmus Alm till MLS i vinter?
Elfsborgs Rasmus Alm sitter på ett utgående kontrakt och nu uppges 27-åringen ha bestämt sig för att lämna Borås och fortsätta karriären MLS-klubben St Louis.
(Borås Tidning)

Tottenham-duo ut på lån
Vänsterbacken Sergio Reguilón förväntas bli klar för Atletico Madrid idag. Mittfältaren Harry Winks är nära en övergång till Sampdoria. Bägge spelarna lånas ut av Tottenham.
(Fabrizio Romano)

Möte om Aubameyang
Chelsea och Barcelona ska hålla ett möte under tisdagen för att diskutera en övergång till London-klubben för anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang.
(Fabrizio Romano)

Willian på väg tillbaka till Premier League
Officiellt: Tidigare Barça-talang till Real Madrid
Iker Bravo lämnade Barcelona för Bayer Leverkusen förra sommaren men nu flyttar den 17-årige talangen tillbaka till Spanien. Real Madrid lånar anfallaren under nuvarande säsongen och med i lånet uppges det finns en köpoption.
(Bayer Leverkusen)

Caicedo ser ut att bli kvar i Brighton
Liverpool uppges vara intresserade av att värva Brightons Moises Caicedo och har enligt uppgift lagt ett bud på 42 miljoner pund. Brightons tränare Graham Potter avfärdar en affär med att för säga att för 42 miljoner pund får man nog bara Caicedos skor.
(Express)

Duon klar för United idag?
Ajax-spelaren Antony har genomgått läkarundersökningen och är redo att presenteras av Manchester United. Newcastles målvakt Martin Dubravka ska undersökas idag för att slutföra flytten till United.
(Fabrizio Romano)

******
Måndagens Sillysvep
 

SvenskaFans.com2022-08-30 20:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans