Sillysvepet: Gaitan till Atletico – Moratas krav

Sillysvepet: Gaitan till Atletico – Moratas krav

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Gaitan till Atletico
Atletico köper loss Nicolas Gaitan från Benfica. Prislappen landar på €25 miljoner. Mittfältaren genomgår läkarundersökning efter Copa America och ansluter sedan till truppen.
(Atletico på SvenskaFans)
 
Djurgården förstärker
Magnus Eriksson lämnar Bröndby till förmån för Djurgården. Den tidigare AIK-ungdomen har kritat på för tre och ett halvt år.
(Djurgården på SvenskaFans)
 
Brustad flyttar hem
AIK:s forward Fredrik Brustad väljer att flytta hem till Norge och Molde. Priset sägs vara 2 miljoner kronor.
(AIK på SvenskaFans)
 
Moratas krav
Alvaro Morata har kopplats samman med ett gäng klubbar under sommaren och ska nu ha meddelat intresserade klubbar sina lönekrav: €7,5 miljoner per säsong.
(Marca)
 
Roma sugna på Nacho
Roma är intresserade av att värva in Nacho från Real Madrid. 26-åringen kan tänkas lämna i jakt på speltid.
(Marca)
 
Boruc stannar i Bournemouth
Artur Boruc har kritat på ett nytt ettårskontrakt med Bournemouth.
(Bournemouth)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Magnus Eriksson på väg till DIF
Bröndy-anfallaren ska vara muntligt överens med Djurgården och väntas skriva på för klubben senare i veckan.
(FotbollDirekt)
 
Kolarov - en man för Besiktas?
Manchester Citys vänsterback rapporteras vara på väg till den turkiska ligan. Det är den lokala tidningen, Milliyet, som kommer med uppgifterna. Besiktas kommer spela i Champions League nästa säsong och då vill man förstärka truppen med den rutinerade serben.
(Sky Sports)

Mario Götze på Arsenals radar
Den offensiva mittfältaren som avgjorde VM-finalen 2014 är ett objekt för många klubbar. Arsenal rapporters lägga ett bud på 27 miljoner pund för att få Bayern München-spelaren till klubben. Även Liverpool och Borussia Dortmund sägs vara intresserade av 24-åringen.
(Aftonbladet)

Chelsea vill ha Mandanda
Den franska landslagsmålvakten är på Contes radar. Mandandas kontrakt går ut i sommar och kan därför komma gratis till Stamford Bridge. Marseille-målvakten har tidigare sagt att han vill spela i Premier League.
(Soccerlens)

Officiellt: Dortmund värvar portugis
Borussia Dortmund har gjort klart med Raphaël Guerreiro. Ytterbacken värvas från Lorient och kontrakt är fyra år långt. Guerreiro beskrivs som en teknisk spelare och kan spela på flera olika positioner.
(Borussia Dortmund) 


Manchester City jagar Lichsteiner
Manchester City går in i kampen om Juventus ytterback Stephan Lichtsteiner, enligt italiensk media. Sedan tidigare har det rapporterats att Chelsea också är intresserade. Budet sägs ligga på 10 miljoner euro medan Juventus hoppas få 15 miljoner euro.
(Football Italia)
 
Kroatisk försvarare till Atlético - nobbar Napoli
Enligt kroatiska tidningen Sportske Novosti är Atlético de Madrid på väg att värva Šime Vrsaljko för 15 miljoner euro från Sassuolo. Vrsaljko bekräftar själv att han är på väg till spanska klubben och att han därmed nobbar Napoli.
(Sportske Nosovsti) 
(Atlético de Madrid SF) 

MORGONENS UPPGIFTER (08:30)
 
England nästa för Lewandowski?
Den polske anfallaren Robert Lewandowski är inte helt nöjd med sin situation i Bayern München, skriver brittisk press. 27-åringen diskuterar ett nytt kontrakt med klubben men kan även tänka sig en flytt. Hans tidigare tränare i Dortmund, Jurgen Klopp, finns i Liverpool och Pep Guardiola som tränade anfallaren i Bayern München finns nu i Manchester City. Silly Season, var namnet.
(Daily Mail)
 
Nytt kontrakt till Lukaku
Everton vill behålla Romelu Lukaku och erbjuder honom ett nytt kontraktsförslag med ett rejält lönelyft. Chelsea och Juventus är andra klubbar som är intresserad av 23-åringen.
(Daily Mail)

Officiellt: Tite tar över Brasilien efter Dunga
Corinthians bekräftade på onsdagen officiellt att Tite lämnat posten som tränare för klubben för att ta över som brasiliansk förbundskapten.
(Brasilien på SvenskaFans)
 
625 miljoner för Bonucci
Chelsea är intresserade av att värva Juventus mittback Leonardo Bonucci. 29-åringen ska kosta ca 625 miljoner kronor.
(Gazzetta dello Sport)
 
AIK nära att sälja Fredrik Brustad
Enligt uppgifter är anfallaren Fredrik Brustad nära en flytt hem till Norge för spel i Molde.
(AIK på SvenskaFans och Expressen)

Middlesbrough får behålla sin playmaker
Den uruguayanska mittfältaren Gaston Ramirez har varit utlånad från Southampton till Boro, men nu har nykomlingarna köpt loss 25-åringen.
(Gazette)

Pedro vill tillbaka till Barcelona
Chelseas mittfältare hoppas att han kan få återvända till Barcelona och han har diskuterat en flytt med klubbens president.
(BeIN Sports)
 
Ingen flytt för Yaya Toure
Den 33-årige mittfältaren har tackat nej till bud från Italien och Kina och kommer vara kvar i Manchester City fram tills hans kontrakt går ut efter den kommande säsongen. Nuvarande lönen på drygt 2,5 miljoner i veckan kanske påverkar beslutet…
(Daily Mirror)

Skrtel lämnar Liverpool
Martin Skrtel, som inte verkar vara någon favorit hos Jurgen Klopp, verkar lämna Liverpool och flytta till Fenerbahce. Den turkiska klubben är villiga att betala nästan 70 miljoner kronor för den 31-årige slovaken.
(The Guardian)
 
Officiellt: Kacaniklic skrev på för Nantes
Som vi skrev på onsdag morgon flyttar Alexander Kacaniklic till Frankrike. På igår kväll blev det hela klart och 24-åringen skrev på ett fyraårskontrakt.
 
Badelj blir dyr för Tottenham
Fiorentinas kroatiske mittfältare Milan Badelj har ögonen på sig från Tottenham. Priset för 27-åringen ska landa på ca 150 miljoner kronor.
(Daily Express)
 
******
Onsdagens sillysvep: Mkhitaryan stannar i Dortmund – Hrgota till Frankfurt
SvenskaFans Silly Season-sida

SvenskaFans.com2016-06-16 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans