Sillysvepet: Napoli presenterar landslagsman

Sillysvepet: Napoli presenterar landslagsman

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:00)

Klart: Szczesny klar för AS Roma
Nu är det bekräftat att Wojciech Szczesny även kommer spendera den kommande säsongen på lån hos den italienska storklubben AS Roma.
(Romas hemsida)

Napoli presenterar nyförvärv
Piotr Zielinski har varit en spelare som det ryktats friskt om under sommaren. Det står nu klart att den polske landslagsmittfältaren lämnar Udinese för att istället fortsätta karriären i Napoli.
 


Llorente snart i Premier League?
För ett år sedan flyttade han tillbaka till Spanien efter en medioker sejour i Juventus. Nu kan anfallaren återigen vara på väg att röra på sig då Swansea ska vara högst angelägna om att få hans signatur.
(Transfermarkt)

City närmar sig ny stortalang
19-årige Marlos Moreno ser ut att bli Manchester Citys nya köp. Anfallaren tillhör fortfarande Atlético Nacional, men väntas inom kort bli klar för den engelska klubben som är beredda att hosta upp närmare fem miljoner pund för hans tjänster.
(The Guardian)

Ingen Sakho till WBA
West Bromwich får fortsätta sin jakt på en ny anfallare till den kommande säsongen. Det efter att förstavalet Diafra Sakho inte längre är aktuell. Vad det beror på är ännu inte klart, men det mesta tyder på att klubbens intresse svalnat.
(Sky Sports)

Bayern köper loss Coman
Kingsley Coman har sannerligen fått igång karriären på allvar efter att han förra sommaren anslöt till Bayern München på lån från Juventus. En utköpsklausul på 21 miljoner euro finns, som tyskarna lär utnyttja när avtalet löper ut om ett år.
 
Toivonen byter klubb
Karriären har varit svajig för Ola Toivonen sedan han för två och ett halvt år sedan lämnade PSV Eindhoven för Rennes. Nu har det blivit dags för nästa steg då svensken blivit presenterad som Toulouses senaste nytillskott.
(Toulouses hemsida)

Werder Bremen värvar från Frankrike
Mittbacken Lamine Sané lämnar Bordeaux och flyttar till Tyskland, där han skrivit på ett treårskontrakt med Werder Bremen.
(Werder Bremens hemsida)

Lasogga flyttar till Portugal?
Hamburgs anfallare var nyligen tydlig med att han vill bli kvar i klubben. HSV ska dock inte vara främmande från att sälja 24-åringen, som nu sägs vara i förhandlingar med Sporting. Det återstår att se om en övergång blir av eller inte.
(Hamburger Morgenpost)

Aleesami slutligen klar för Palermo
IFK Göteborg säljer sin vänsterback till Serie A-klubben efter en längre tids förhandlingar. Där blir han lagkamrat med bland annat Oscar Hiljemark och Robin Quaison.
(Alltid Blåvitt)


EXTRA UPPDATERING (16:00)

AIK presenterar rutinerad mittfältare
Chinedu Obasi har under en tid varit på tapeten gällande en flytt till AIK. Nu står det klart att Solna-klubben gjort klart med mittfältaren, som skrivit på ett korttidskontrakt med klubben och kommer bära tröja nummer sju.
(AIK:s hemsida)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:40)
 
”Aleesami till Palermo på fredag”
Den norska vänsterbacken ser ut att lämna IFK Göteborg för italienska Palermo. Enligt italiensk media åker Aleesami till Sicilien på fredag för läkarundersökning och för att signera kontraktet.
(Gianluca Di Marzio)
 
Officiellt: McCormack klar för Aston Villa
Villa som åkte ur Premier League förra säsongen storsatsar och värvar anfallaren Ross McCormack från ligakonkurrenten Fulham. Spelaren kostar 12 miljoner pund.
Officiellt: Thauvin tillbaka i Marseille
Marseille lånar Florian Thauvin från Newcastle hela den kommande säsongen.
(Marseille på SvenskaFans)

Officiellt: Norwich värvar duo
Norwich, som åkte ur Premier League förra säsongen, har gjort två värvningar. Alex Pritchard kommer från Tottenham och målvakten Paul Jones, tidigare Portsmouth.
(Norwich)
 
Szczesny på plats i Rom
Arsenals målvakt är på plats i Rom för att ordna de sista detaljerna med hans övergång till Roma. Målvakten kommer återigen att lånas ut från London-klubben.
(Gianluca Di Marzio)           
 
Barca och Dortmund vill ha Gomez
West Ham har visat intresse för Mario Gomez, men nu får de tuff konkurrens om 31-åringen. Barcelona och Dortmund uppges intresserade av anfallaren.
(Sun)
 
Llorente från Sevilla till Swansea?

Swansea letar efter anfallsförstärkning och Sevillas Fernando Llorente finns på önskelistan. Nu skriver engelsk press att en övergång närmar sig.
(Daily Mirror)
 
Lazio ger sig in i kampen om Januzaj
Sunderland har tidigare visat intresse för Manchester Uniteds Adnan Januzaj, men nu skriver italiensk media att de får konkurrens av Lazio som vill förstärka med yttermittfältaren.
(Manchester Evening News)
 
Zielinski läkarundersöks i Neapel
Den polske mittfältaren är snart klar för Napoli. 22-åringen gör läkarundersökning under torsdagen. Zielinski har spelat för Empoli de senaste åren men ägs av Udinese.
(Gianluca Di Marzio)


MORGONENS UPPGIFTER (09:45)
 
Pogba kan bli klar till helgen
På söndag spelar Manchester United mot Leicester i Community Shield och innan dess kan Pogba vara klar för United skriver engelsk press.
(Daily Telegraph och Daily Express)
 
Mourinho: ”Vi ska värva en spelare till”
Manchester United har inte värvat klart utan ska ta in en spelare till, säger tränare José Mourinho. Vilken spelare vill han inte säga, men det mesta pekar på att det gäller Pogba.
(Talksport)
 
Muntligt avtal klart för van der Vaart
Holländarens övergång från Real Betis till danska Midtjylland närmar sig. Det återstår dock att klubbarna ska komma överens.
(Real Betis på SvenskaFans)
 
Läkarundersökning för Santon
West Ham jagar vänsterback och svenskarna Martin Olsson och Ludwig Augustinsson har varit aktuella. Nu ser det dock ut som en övergång är nära för Interspelare Davide Santon. Enligt italienska media ska 25-åringen läkarundersökas idag eller imorgon.
(Gianluca Di Marzio)
 
Real Madrid nästa för Alaba?
Bayern Münchens österrikiske landslagsman är intressant för Real Madrid, men de tyska mästarna vill ogärna ge upp 24-åringen. Om en affär ska bli aktuell vill Bayern ha Pepe i utbyte.
(AS)
 
Sunderland vill ha Benteke
Anfallaren har fått sparsamt med speltid i Liverpool och nu visar Sunderland och Everton intresse för att låna anfallaren.
(Sunderland på SvenskaFans)
 
Fler klubbar jagar Salvio
Benfica 26-årige Eduardo Salvio drar till sig intresse från Sunderland, men även Milan och Monaco är intresserade av yttermittfältaren.
(Newcastle Chronicle)
 
Officiellt: Fazio från Spurs till Roma
Tottenham lånar ut försvararen Federico Fazio till Roma. Avtalet sträcker sig över säsongen 2016/17.
(Tottenham Hotspur)  
Wenger får grönt ljus att värva duo
The Times skriver att Arsenals manager har fått beskedet att han får pengarna han behöver för att värva Alexandre Lacazette and Shkodran Mustafi till London-klubben.
(The Times)
 
Moreno nästa värvning för City
Igår gjorde Manchester City klart med Jesus och idag skriver brittisk press att klubben är överens med colombianska Atletico Nacional om en övergång för den 19-årige anfallaren Marlos Moreno.
(Daily Star)
 
Klopp vill ha Hector till Liverpool
Liverpool behöver en vänsterback och Jürgen Klopp sägs vara intresserad av Kölns landslagsspelare Jonas Hector.
(The Sun)
 
******
Onsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida

SvenskaFans.com2016-08-04 21:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans