Sillysvepet: Hammarby spanar på Abbe Khalili

Sillysvepet: Hammarby spanar på Abbe Khalili

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:30)

Hammarby tar in ny mittfältare?
Den tidigare U21-landslagsmannen Abbe Khalili, som var med och vann U21-EM-guld i Tjeckien 2015, är på Bajens radar. Mittfältaren har brutit kontraktet med Kasimpasa och jagas av Sivaspor men kanske kan det bli en flytt till Sverige istället? Hammarbys sportchef Jesper Jansson bekräftar till Expressen att de har haft kontakt med varandra.
(Sportexpressen)

Cutrone till Fiorentina?
Det har spekulerats i att Wolves-strikern Patrick Cutrone ska lämna England för spel med Fiorentina och nu verkar en övergång vara väldigt nära.
(Football Italia)

Falette till Fenerbahce
Försvarsspelaren Simon Falette lånas in från Eintracht Frankfurt och kommer spela som mittback eller vänsterback. Just vänsterbacksplatsen är en position som den turkiska klubben länge velat förstärka.
(Fenerbahce på SvenskaFans)

Madine och Cardiff skiljs åt
Efter en muntlig överenskommelse blev det idag klart att anfallaren Gary Madine lämnar Championship-klubben.
(Cardiffs hemsida)

Bayern München vill förstärka offensiven
Skador gör att den tyska klubben kan behöva se sig om efter offensiva förstärkningar i vinter. Leroy Sané har tidigare varit på tapeten och nu intresserar man sig för ytterligare en Premier League-spelare. Crystal Palaces Wilfried Zaha ska vara på Bayern Münchens radar
(Bayern München på SvenskaFans)

GAIS tappar sin lagkapten
Marcus Bergholtz tid i Göteborgs-klubben är över. Enligt GP så har en överenskommelse om att bryta kontraktet gått igenom. Ny klubbadress är inte klar men det lutar åt spel i Division 1.
(Göteborgs-Posten)

Partick Thistle säkrar upp mittfältare
Stuart Bannigan blir Glasglow-klubben trogen fram till sommaren 2022. 
(Partick Thistles hemsida)

AIK hämtar hem Ofori
Mittfältaren som tidigare spelat för Gnaget är nu tillbaka i klubben. Idag blev det officiellt att 24-åringen hämtas tillbaka efter en sejour hos VfB Stuttgart. Kontraktet med AIK sträcker sig fram till 31/12-2023. 
(AIK:s hemsida)
(AIK på SvenskaFans)

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Officiellt: Kiese Thelin klar för MFF
Malmö FF tar in anfallaren från Anderlecht. Det handlar om ett säsongslångt lån, uppger klubben.


"Young nobbar United"

För att stoppa Inters försök att värva Ashley Young ska Manchester United nu ha erbjudit spelaren ett års förlängning på nuvarande kontrakt. En förlängning som spelaren tackat nej till. En övergång är därmed nära, tror…
(Gianluca Di Marzio)

Allegri sugen på United-jobb
Enligt uppgifter i England är förre Juventus-tränaren Massimiliano Allegro intresserad av att ta över jobbet i Manchester, om Solskjaer får sparken.
(Daily Mail

Ingen Sane i vinter
Bayern Münchens sporchef Hasan Salihamidzic bekräftar att man inte kommer att försöka värva den nu skadade Manchester City-spelaren i januari. Nytt försök i sommar?
(Bild)
 
Demme på plats i Neapel
Efter gårdagens uppgifter om att en flytt var på gång är nu Diego Demme på plats för sin läkarundersökning med Napoli. Mittfältaren ser därmed ut att lämna tyska Leipzig. Aarons ett hett villebråd
Norwich 19-årige försvarare har ögonen på sig. Efter rykten om att en handfull PL-klubbar tittar närmare på Max Aarons ska även Dortmund ha gett sig in i jakten. 30 miljoner pund ska prislappen ligga på.
(Sky Sports

”Lemar erbjuden till Chelsea”
Även Chelsea har nu erbjudits att köpa Atléticos Thomas Lemar, spelaren som tidigare bland annat kopplats ihop med Tottenha,. Detta i ett försök att öka priset på fransmannen som spanjorerna ska vilja ha åtminstone 50 miljoner pund för.
(Standard

"Crystal Palace satsar på Aït-Nouri"
Franske Angers 18-årige vänsterback ska vara en prioriterad värvning för Crystal Palace. Atlético de Madrid håller också ögonen på talangen, skriver...
(France Football)

Officiellt: Espanyol värvar de Tomas
20 miljoner euro ska den katalanska klubben betala Benfica för Raul de Tomas tjänster.
(Espanyol

Allan lämnar Liverpool
Allan Rodrigues de Souza kom till klubben 2015 men lämnar nu utan att ha spelat med a-laget. Ny klubbadress: Atletico Mineiro i Brasilien.
(Mirror

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Kiese Thelins kontrakt med Malmö är klart
Enligt Expressens uppgifter gör anfallaren läkarundersökningen och skriver på låneavtalet med Malmö FF under förmiddagen.
(Sportexpressen)
 
Tottenham har ögonen på Piatek
Efter Harry Kanes skada så finns Milans anfallare Krzysztof Piatek. Igår skrev vi om att Bayer Leverkusen, Aston Villa och Newcastle även är intresserade av polacken.
(Guardian)
 
Bud från Arsenal och United på Cavani
PSG-anfallarens kontrakt går ut till sommaren och Atlético Madrid är i förarsätet när det kommer till att värva 32-åringen. Men även Arsenal och Manchester United har visat intresse.
(Metro UK)
 
Mexikansk klubb vill ha Guidetti
Mexikanska TUDN skriver att Cruz Azul har kontaktat John Guidettis klubb Alavés. Svensken är en av fyra spelare i Spanien som klubben har på sin radar.
(TUDN via Fotbollskanalen) 
 
Chelsea vill ha Issa Diop
West Hams försvarare finns på Chelseas önskelista. Klubben sägs villiga att betala 40 miljoner pund för den 22-årige fransmannen.
(Express)
 
Nytt bud på Fernandes från West Ham
Benficas mittfältare Gedson Fernandes jagas av flera klubbar (bland annat Chelsea). West Ham verkar dock ligga närmast en värvning och klubben har lagt ett nytt bud på 21-åringen.
(Sky Sports)
 
Ung alban på Uniteds radar
Hellas Veronas Marash Kumbulla har ögonen på sig från Manchester United. Efter skadan på Harry Maguire så behöver klubben förstärka. Den 19-årige mittbacken har imponerat i Serie A. Men flera andra klubbar är också intresserade.
(Daily Star)
 
Barcelona vill sälja Umtiti
Försvarsspelaren kan lämna Barcelona och flera Premier League-klubbar är intresserade. Arsenal, Manchester United och Tottenham nämns av spansk press.
(El Desmarque)
 
ÖIS-talang till Serie B
Örgrytes Jonathan Liljedahl är enligt italiensk press klar för Perugia. 18-åringen, som inte gjort nån match med a-laget, har tränat med klubben och ska ha imponerat.
(Fotbollskanalen)
 
******
Onsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-09 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans