Sillysvepet: Juve släpper Emre Can  – Benzema förlänger med Real Madrid

Sillysvepet: Juve släpper Emre Can – Benzema förlänger med Real Madrid

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:50)

Juve beredda att släppa Can
Det mesta tyder på att Juventus Emre Can har gjort sitt i klubben, och snart is tället kommer att klä på sig Borussia Dortmunds tröja. Under den här säsongen har det endast blivit åtta matcher för Can i Juves tröja sedan Maurizio Sarri tog över skutan. 
(GOAL)  

Benzema förläger med Real Madrid
Allt verkar vara klart: Karim Benzema stannar fortsatt kvar hos Marängerna, och enligt uppgifter löper det nya avtalet fram till sommaren 2022.
(RMS Sport

Newcastle och Inter överens
Newcastle knyter till sig Inters Valentino Lazaro på ett lån säsongen ut. Under torsdagen skall spelaren genomgå obligatoriska medicinska tester, och om allt faller väl ut blir affären klar efter det. Om Newcastle vill så kan de, när säsongen är över, knyta honom till klubben permanent för en övergångssumma runt 45 miljoner pund.
(GOAL)  

Ceballos får vackert stanna
Dani Caballos ser gärna att hans förpliktelser gentemot Arsenal avslutas snarast. Men the Gunners är inte helt pigga på att släppa spelaren som i detta nu uppvaktas av Valencia som kan tänka sig en lånuppgörelse med Real Madrid, som just nu är klubben som ”äger” spelaren.
(AS

Man U lägger ner Fernandes
Man United ger upp Sportings Bruno Fernandes. Prislappen på 68 miljoner pund har fått britterna att backa och det mesta tyder nu på att det inte blir någon affär (åtminstone i den här vändan).
(The Sun

Sebastian Eriksson till Serie A
IFK Göteborgs Sebastian Eriksson packar trunken och fortsätter sitt fotbollsäventyr nere i Italien där Genoa välkomnar honom. Detta blir den andra sejouren i Italien för Eriksson som förra gången det begav sig representerade Cagliari.
(IFK Göteborgs officiella hemsida)

Kepa adjö och välkommen Pope?
Rykten säger att Chelsea är på väg att skiljas från sin keeper Kepa Arrizabalaga. Londonlaget har istället ögonen på Burnleys Nick Pope som de hoppas knyta till sig under sommarens transferfönster.
(Evening Standard)

League Two istället för MLS
Man United lånar ut backen Cameron Borthwick-Jackson till Oldham under resten av säsongen. MLS-klubbar som Minnesota United och NY Red Bulls har även de visat intresse, men nu ser det ut som att det blir en fortsättning i England hur som helst.
(Daily Mail)  

Från West Brom till Barça till Villa
Aston villa har gjort klart med Louie Barry som ansluter från Barcelona som knöt spelaren till sig när han var blott 16 år. Nu är äventyret i Katalonien över för Barry som istället prövar lyckan på Villa Park framöver.
(Aston Villas officiella hemsida)  


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:00)

Officiellt: Stefanelli lämnar AIK
AIK Fotboll är överens med Club Deportivo Unión La Calera från Chile om en permanent och omgående transfer av Nicolás Stefanelli. Publikfavoriten och anfallaren debuterade 2017 och det blev sammanlagt 44 tävlingsmatcher för honom i AIK-tröjan.
(
AIK Fotboll)

Llorente Willian Josés ersättare?
Tottenham vill plocka över Willian José från Real Sociedad, det skrev vi om i morse. Blir affären av kan Fernando Llorente bli ny lagkamrat med Alexander Isak. Kontakt ska redan vara tagen om spelaren som igår kväll istället ryktades vara på väg till Inter.
(Noticias de Gipuzkoa)

Isco intresserar Liverpool
PL-ledarna behöver en playmaker efter Coutinhos flytt. Därför siktar man nu in sig på Real Madrid-mittfältaren Isco. Det tror i alla fall spanska…
(eldesmarque)

Inter nobbar Man United
Klubbarna kunde inte komma överens om villkoren för ett lån av Matias Vecino. Han var tänkt som en korttidslösning när United har både McTominay och Pogba skadade.
(Sky Sports)

... istället byte: Allan – Vecino
Inter jobbar på många fronter. Nu rapporteras att man diskuterar med Napoli om ett byte där Allan går till Inter och Matias Vecino flyttar till Neapel, istället för Manchester.
(Gianluca Di Marzio)

Officiellt: Svante Ingelsson tillbaka i Kalmar
Efter flytten till Udinese, och utlåningen till Pescara, är 21-åringen nu i Kalmar FF igen. Det handlar i första hand om ett lån till i sommar.

Leipzig värvar Olmo?
Spanjoren, som nu spelar i Dinamo Zagreb, har kopplats ihop med både Milan och en återkomst till Barcelona. Nu är istället tyska RB Leipzig nära att köpa loss honom från Kroatien.
(Calciomercato)

Valencia för Ceballos?
Ceballos får dåligt med speltid i Arsenal, dit han är utlånad från Real Madrid. Nu menar Marca att Valencia kan göra ett försök att ta in mittfältaren under våren.
(Marca)

Arsenal tripplar Martinellis lön
Real Madrid ”börjar cirkla runt” Gunners brasse och London-klubben tänker höja Martinellis lön rejält för att övertyga honom om att stanna. Kontraktet löper redan till 2024.
(Daily Mail)

Bayern siktar in sig på Upamecano
Leipzigs fransman värderas till 40 miljoner euro och uppgifter i Tyskland menar att Bayern kommer att slå till, senast till sommaren. Leipzig kommer då antagligen vilja sälja. Mittbackens kontrakt går nämligen ut 2021.
(Sky Tyskland)

”Bale blir kvar i Madrid”
Trots alla flyttrykten kring Gareth Bale säger nu hans agent att walesaren tänker stanna i Real Madrid kontraktstiden ut, det vill säga till 2022.
(Sky Sports

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:30)
 
West Ham hör sig för om Payet?
Dimitri Payet är ”i sitt livs form” skriver L’Equipe och avslöjar att krisande West Ham funderar på att köpa tillbaka 32-åringen från Marseille. 15 miljoner euro tycker engelsmännen att han kan vara värd. Samtidigt dementerar engelska Sky Sports uppgifterna.
(L’Equipe och Sky Sports
 
Ny anfallare på Tottenhams radar
Att Spurs är på anfallsjakt är välkänt. Nu uppges klubben titta på Real Sociedads brasse Willian Jose. 28-åringen ska till London för samtal med klubben.
(AS)
 
… och Spurs lägger nytt bud på Muriqi 
Fenerbahces anfallare Vedat Muriqi är intressant för Tottenham. Klubben är redo att lägga ett andra bud på den 25-åringe kosovoalbanen.
(Sport Witness)
 
Chelsea-bud på Cavani
PSG-anfallarens kontrakt går ut till sommaren men han vill flytta redan nu. Bland intresserade klubbar finns Chelsea, som ska ha lagt ett bud för att få låna 32-åringen.
(The Times)
 
Fem miljoner euro för Kurzawa
Arsenal vill värva PSG-backen Layvin Kurzawa i vinter. 27-åringens kontrakt går ut till sommaren så London-klubben behöver betala 5 miljoner euro för att få honom nu i vinter.
(Telegraph)
 
Sebastian Eriksson presenteras idag?
IFK Göteborgs mittfältare kan presenteras av Genoa idag. Eriksson ska göra sin första träning med sitt nya lag under torsdagen.
(FotbollDirekt)
 
Sex klubbar efter Danny Rose
Igår skrev vi om Newcastles intresse för Tottenhams Danny Rose. Idag rapporter Sky Sports att sex Premier League-klubbar vill ha 29-åringen.
(Sky Sports)
 
Real Madrid redo att diskutera övergång för Bale
Gareth Bale uppges vara tillåten att lämna Real Madrid och klubben är öppen för diskussioner. Tidigare klubben Tottenham, som är i behov av offensiva krafter, är intresserade.
(Telegraph)
 
Dansk på väg till Leicester
Southamptons back Jannik Vestergaard är nära en övergång till Leicester. Klubben ska ha erbjudit 15 miljoner pund för 27-åringen.
(Sun)
 
******
Onsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-23 20:50:00

Fler artiklar om SvenskaFans