Sillysvepet: Cavani stannar i PSG – Müller på väg att lämna Bayern?

Sillysvepet: Cavani stannar i PSG – Müller på väg att lämna Bayern?

Torsdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (20:05)
 

Cavani stannar i PSG
Atlético, som inte lyckats sälja Thomas Lemar, kan inte betala vad PSG vill ha för Edinson Cavanis fem sista månader på kontraktet. Uruguyanen blir därmed kvar i Paris till säsongens slut, skriver…
Müller på väg att lämna Bayern?
Bayern Münchens Thomas Müller öppnar för en flytt efter en knackig säsong med få matcher från start. Den forne (?) toppskytten har bara lyckats näta fyra gånger under de 19 matcher han spelat den här säsongen.
(BILD)    
 
Ingen ny adress för Giroud 
Mycket tyder på att det inte blir någon flytt för Chelseas Olivier Giroud. Giorud har kopplats samman med ett antal italienska lag under vinterns transferfönster, och även lag som Tottenham och Crystal Palace har nämnts i sammanhanget. Men sannolikt blir det en fortsättning på Stamford Bridge för fransmannen.
Slimani ett alternativ för Inter
Inter jagar fortfarande anfallare. Islam Slimani, utlånad från Leicester till Monaco, vill lämna furstendömet efter att ha bänkats under nye tränaren Moreno. Milano-klubben jobbar nu hårt för att lösa detaljerna.
Paco Alcacer från Dortmund till Villarreal
Ryktena har gått ett tag men under torsdagen blev det klart att Alcacer lämnar Dortmund och Bundesliga för att istället pröva lyckan hos Villarreal i den spanska förstadivisionen. 
(Dortmunds officiella hemsida)

West Ham sätter krokben för Palace?
West Ham har siktat in sig på Hulls anfallare Jarrod Bowen. Crystal Palace har sedan tidigare lagt ett bud på spelaren som Hull accepterat, och hoppas därmed ro affären i hamn. Men nu verkar det som om Hammers trots detta är beredda uppvakta Hull med ett ännu högre bud.

Forest fiskar efter Newcastles Gayle
Nottingham Forest har ögonen på Newcastles anfallare Dwight Gayle som inte fått så mycket speltid den här säsongen. Främst önskar sig Forest ett lån säsongen ut, men kan  därefter tänka sig en permanent övergång om laget lyckas ta klivet upp i Premier League.

The Red Devils på jakt efter Salomon Rondon
Man United behöver förstärka sin offensiv och nu tyder mycket på att de har Salomon Rondon (som numera representerar Dalian Yifang i den kinesiska ligan) på sin radar. Detta efter att affären med Milans Krzysztof Piatek rann ut i sanden. Den kinesiska ligan har tagit en paus i skuggan av Corona-epedemin vilket skulle underlätta för en låneuppgörelse. 

Madueke väcker stort intresse
PSV:s unge mittfältare Noni Madueke har ögonen på sig. Bland annat ryktas Arsenal, Wolverhampton, Valencia och RB Leipzig följa hans utveckling med stort intresse. 17-årige Madueke, som har ett usprung i Tottenhams akademi, gjorde sin debuti den holländska ligan i oktober i mötet mot VVV Venlo.
(Daily Mail)    

Spurstalang till Holland?
Alan Pardew hoppas kunna locka till sig Tottenhams Troy Parrott för spel med ADO Den Haag i den holländska ligan. 17-årige Parrot har gjort sin debut i Premier League den här säsongen, men behöver mer regelbundet spel vilket tyder på att en affär kan bli av innan januariförstret stänger.


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:10)
 
”Tyskar i kontakt om Tankovic”
Efter rykten om Genoa och AEK Aten är det nu 2. Bundesliga-klubben Hannover som vill värva Hammarbys Muamer Tankovic. Det skriver FotbollDirekt. I Hannover finns redan John Guidetti.
(FotbollDirekt)

Barcelona för ”nye Ronaldo”?
Bragas 20-årige anfallare/ytter Francisco Trincao har ögonen på sig och är en spelare som Barcelona tittar närmare på. De påstås vara villiga att lägga ett bud på omkring 20 miljoner för att lösa Trincao från portugiserna.
(Record

”Ighalo erbjuden till United”
Solskjaer letar lösningar för Manchester Uniteds offensiv. Nu ska förre Watford-spelaren Odion Ighalo ha erbjudits till klubben. Ighalo uppges vara sugen på att lämna Kina där han spelar nu.
(Mirror)

Crystal Palace får för Carrasco
Även belgiske yttern Yannick Carrasco ska vara sugen på att lämna Kina. Palace gör ett försök att värva honom under transferfönstrets sista dagar.
(Evening Standard)

Hagi på väg till Rangers
Belgiska Genk ser ut att låna ut sin rumän Ianis Hagi till skotska Rangers. Ett muntligt avtal, med utköpsklausul, ska redan finnas mellan parterna.
(HLN)

Officiellt: Podence klar för Wolves
24-årige yttern Daniel Podence har skrivit på för fyra och ett halvt år. Portugisen ansluter från grekiska Olympiakos.
(Wolverhampton)

Officiellt: Samuel Armenteros till Crotone
Svenske anfallaren Armenteros har skrivit på ett lånekontrakt med Serie B-kluben Crotone. Avtalet löper fram till och med juni 2020.
(Crotone)

Officiellt: Carlos Perez från Barcelona till Roma Officiellt: Berisha till Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf har gjort klart med lånet av Lazios mittfältare Valon Berisha. Avtalet gäller i första hand till slutet av säsongen.
(Fortuna Düsseldorf)

”Arsenal köper Cedric”
Gunners lägger fem miljoner pund för att lösa Southamptons portugis, menar The Sun. Portugisen är dock skadad för tillfället och väntas vara tillbaka under andra halvan av februari.
(The Sun)

Grus i maskineriet för Dortmund?
BVB har fortfarande inte lyckats komma överens med Juventus om en övergång för Emre Can. Möter man inte italienarnas krav lär mittfältaren bli kvar i Turin under våren.
(Gianluca Di Marzio

… men Alcacer löser upp knuten?
Pablo Alcacer är nära att skriva på för Villarreal. Pengarna där tros kunna hjälpa Dortmund att få till affären med Juventus om Emre Can.
(Onda Cero)

Wanyama om inte Nzonzi kommer?
Rennes förhandlar med Roma om Steven Nzonzi, men det går trögt. Ligue 1-klubben vänder därför blickarna mot Tottenhams Victor Wanyama som ett andra-alternativ.
(L’Equipe)

Officiellt: Bruno Guimareas till Lyon
Efter flera peripetier är kaptenen i Brasiliens olympiska landslag klar. Han har skrivit på till 2024. Lyon betalar 20 miljoner euro och Athletico Paranaense behåller 20 procent vid en eventuell vidareförsäljning.
(Lyon)

Fernandes på plats i Manchester
Bruno Fernandes genomförde sin läkarundersökning vid lunchtid under torsdagen. Han kan snart presenteras av Manchester United och vi kan då avsluta en av detta transferfönsters längsta historier.
(Sky Sports

***

MORGONENS UPPGIFTER (09:00)
 
Barcelona lägger bud på Willian?
Chelseas ytter har ett kontrakt som går ut till sommaren, men Barcelona är intresserade av att värva 31-åringen redan nu. Den spanska klubben förbereder ett bud på 20 miljoner pund.
(Sky Sports)
 
Diskussioner om Gareth Bale
Tottenham har fört diskussioner med Real Madrid om Gareth Bale. 30-åringen, med ett förflutet i Spurs, hade varit en rejäl förstärkning för Mourinho men klubben tror att en transfer blir svår att få igenom.
(Mail)
 
Chelsea och PSG intresserade av Mertens
Napolis belgiska anfallare Dries Mertens får lite speltid i Italien och diskussioner förs med Chelsea om en övergång. 30-åringen, vars kontrakt går ut till sommaren, skulle kosta London-klubben cirka sex miljoner pund. Även PSG är intresserade av Mertens som ersättare till Cavani, som är på väg till Atlético Madrid.
(Mail och Guardian)

Håland har en utköpsklausul i kontraktet
Norska stjärnskottet Erling Braut Håland som gör succé i Dortmund har enligt tysk press en utköpsklausul i sitt kontrakt med Bundesliga-klubben. För 75 miljoner euro kan han byta klubb. Klausulen blir aktiv sommaren 2021 och då kan Manchester United vara intresserade av försöka värva 19-åringen.
(Bild och Mail)

”Sista budet på Cavani”
Atlético fick se det senaste budet avslaget: 15 miljoner euro för de sista fem månaderna av Edinson Cavanis kontrakt. I dag gör man ett sista försök på 18 miljoner och anfallaren själv vill att klubben acceptererar.
(L’Equipe)  

United hör sig för om Rakitic
Barcelonas kroatiska mittfältare Ivan Rakitic är intressant för Manchester United. Klubben uppges har skickat en förfrågan till Spanien om 31-åringen. 
(ESPN)
 
Tottenham förhandlar om anfallare
Real Sociedads anfallare Willian Jose har en utköpsklausul i sitt kontrakt. Tottenham uppges vara redo att hosta upp 70 miljoner euro för brassen som är 28 år.
(ESPN)
 
Villarreal nästa för Alcácer
Dortmunds Paco Alcácer har ryktats vara på väg tillbaka till Spanien. Valencia har visat intresse men nu är istället Villarreal nära att göra klart affären som tar 26-åringen tillbaka till La Liga.
(Marca)
 
Piatek kan hamna i Berlin
Milans Krzysztof Piatek har kopplats ihop med Tottenham som är på anfallsjakt. Nu verkar polacken vara nära en övergång till Hertha Berlin istället. Hertha är villiga att betala 23,5 miljoner pund för Piatek, medan Tottenham bara var intresserade av ett lån av 24-åringen.
(Sky Sports och Mail)
 
Roma lånar ut Florenzi till Valencia
Valencia uppges låna in Romas högerback Alessandra Florenzi resten av säsongen. 28-åringen har fått begränsat med speltid i Serie A den senaste tiden.
(Gianluca di Marzio)
 
West Ham frågar om Kalou
Salomon Kalou gjorde sig ett namn i England när han spelade i Chelsea. Nu är 34-åringen i Hertha Berlin men lockar till sig intresse från West Ham som letar förstärkningar.
(Express)
 
Newcastle lånar Danny Rose
Tottenhams försvarare Danny Rose är nära en övergång till Newcastle. Klubben ska betala två miljoner euro för att låna 29-åringen resten av säsongen.
(Sky Sports och Telegraph)

******
Onsdagens Sillysvep
SvenskaFans silly season-sida
Datum för alla transferfönster

SvenskaFans.com2020-01-30 20:05:00

Fler artiklar om SvenskaFans